Muonion kunta

Muonio sijaitsee Luoteis-Lapin portilla ja keskus on leveyspiirillä 68. Kuntamme pinta-ala on vuoden 2004 alusta 2014 km² , josta vesistöjä 124 km². - Kunnan pinta-ala kasvoi noin 7,5 %, kun osa Pallas-Ounastunturin kansallispuistosta liitettiin Muonion kuntaan. Asukasluku on noin 2500 henkeä. Muoniossa on ollut asutusta jo kivikaudella, mutta ensimmäisenä suomalaisena asettui lappalaisten joukkoon Olli Ollinpoika Tulkki vuonna 1575. Vanha puukirkko, jonka on suunnitellut Charles Bass, otettiin käyttöön vuonna 1817.

Muonion luonto on moni-ilmeinen. Täällä on paljon pieniä ja suuria kalaisia järviä, kilometreittäin jokia ja puroja, tuntureita, pauhaavia koskia. Kaikista näistä muodostuu kaunis maisema.

Kun tulet Muonioon, voit ylittää napapiirin lentäen Kittilään, Enontekiölle tai Ruotsin Pajalaan, junalla Kolariin tai omin neuvoin, valtatiet 21 ja 79 risteävät Muonion kirkonkylässä.

Voit valita tukikohtasi ensimmäisen luokan hotellista tai huvilasta, pienemmästä mökistä, asuntovaunu- tai leirintäalueelta. Ja kun tunnet Muonion omaksesi voit hankkia itseäsi varten tukikohdan- piilopirtin, kalamajan tai huvilan- tunturista, järveltä, joelta tai vaikka erämaasta. Tutustuttuasi alueeseen haluat ehkä jäädä Muonioon asumaan ja toteuttamaan itseäsi ja yrittämään, se onnistuu - monet ovat tulleet ja jääneet.

Tervetuloa oivaltamaan!

Muonion kunta
Puthaanrannantie 15
99300 Muonio
Puhelin vaihde 0400 686 211
Puhelinluettelo
Fax (016) 532 774
Email: kirjaamo@muonio.fi
etunimi.sukunimi@muonio.fi