Kotipalvelu ja vanhustyö

Asumispalvelut

Palvelukeskus Marjapaikka

Muonion vanhainkoti valmistui vuonna 1984. Nimi muutettiin Palvelukeskus Marjapaikaksi vuonna 2002. Toiminta pysyi vanhainkotitoimintana kunnes 1.3.2007 toiminta muutettiin tehostetuksi palveluasumiseksi.

Marjapaikassa on 15 paikkaa, jotka ovat jatkuvasti käytössä. Jokaisella on oma huone wc:llä. Huoneen voi kalustaa omilla kalusteilla.

Marjapaikka tarjoaa tilapäistä asumispalvelua vuorotteluhoittoon esimerkiski omaishoitajan vapaan ajaksi, päivä- ja yöhoitoa, ateriapalvelua sekä sauna- ja suihkupalvelua.

Marjapaikkaan on jonoa ja hakemukset käsitellään saapumisjärjestyksessä. Kuitenkin aina paikan vapautuessa hakijan hoitoisuus tarkistetaan.

Palvelumaksu määräytyy asukkaan tulojen (tuloselvityslomake) ja arvioidun hoidontarpeen mukaan. Lisäksi asukas maksaa kuukausittain ylläpitomaksun, ruuan, vuokran ym. henkilökohtaiset menonsa (katso Marjapaikan tiedote omaisille).

Marjapaikan tiedote omaisille

Ojusniitty

Ojusniitty valmistui heinäkuussa 2015 ja on 12-paikkainen tehostetun palveluasumisen yksikkö. Ojusniityssä on ympärivuorokautinen henkilökunta, yöllä 1 työntekijä. Ojusniityssä on 12 asuntoa.

Palvelumaksu määräytyy asukkaan tulojen (tuloselvityslomake) ja arvioidun hoidontarpeen mukaan. Lisäksi asukas maksaa kuukausittain ylläpitomaksun, ruuan, vuokran, käyttösähkön, vei- ja jätevesimaksun ym. henkilökohtiset menonsa (katso Ojusniityn tiedote omaisille)

Ojusniityn tiedote omaisille
Hakemus