Terveyskeskus

Tiedote Muonion ja Enontekiön perusterveydenhuollon siirtymisestä Lapin sairaanhoitopiirin vastuulle 1.10.2017

Valtakunnallinen Potilastiedon arkisto käyttöön Muoniossa ja Enontekiöllä

Muoniossa ja Enontekiöllä tallennetaan lokakuusta lähtien potilaiden hoitotietoja Potilastiedon arkistoon. Kun tietojasi on tallennettu Kanta-palveluihin kuuluvaan Potilastiedon arkistoon, voit itse käydä katsomassa omia tietojasi internetistä. Tiedot ovat suostumuksellasi terveydenhuollon käytettävissä muuallakin.

Potilasturvallisuus lisääntyy, kun hoitotiedot ovat ajan tasalla ja valtakunnallisesti tervey-denhuollon ammattihenkilöiden yhteisessä käytössä. Potilaan hoidon laatu paranee, kun tietoa on enemmän ja sitä on mahdollista hyödyntää potilaan jokaisessa hoitopaikassa. Nyt voidaan helposti hyödyntää potilaan aikaisempia tutkimustuloksia ja välttää turhia hoitotoimenpiteitä.

Katso omia tietojasi
Voit milloin tahansa katsoa sähköiset reseptisi ja muut palvelun käyttöönoton jälkeen kirjatut keskeiset terveystiedot Omakanta-palvelusta (www.omakanta.fi). Palveluun kirjaudut omilla pankkitunnuksillasi, mobiilivarmenteellasi tai sähköisellä henkilökortillasi.

Tietosi ovat turvassa
Potilastiedot arkistoidaan tietoturvallisella tavalla. Kaikki tiedonsiirto terveydenhuollon ja Potilastiedon arkiston välillä tapahtuu salattuna.

Käy Omakanta-palvelussa (www.omakanta.fi) kuittaamassa informaatio luetuksi ja antamassa suostumus terveystietojesi luovutukseen myös muille terveydenhuollon ammattilaisille.

Lisätietoja terveyskeskuksesta ja www.kanta.fi.