Ulkoilu, liikunta ja aktiviteetit

Ensilumi-info

 

 

 

 

 

 

 

Muonion Oloksen ensilumen ladut avautuvat jälleen urheilijoiden kauden aloitukseen maanantaina 23.10. ja FIS Oloksen Tykkikisat ovat 10.-12.11.

Muonion Oloksen mainiolla ensilumen ladulla päästään harjoittelemaan ma 23.10. alkaen. Sopivasti harjoittelukauden alussa päästään myös testaamaan alkutalven kuntotaso FIS Oloksen Tykkikisoissa marraskuun puolivälissä.

Tulevalle kaudelle lumetetaan myös erillinen suksien testauslatu

Lumetettua ensilumen latua tehdään Olostunturin rinteeseen noin 5 km. Lisäksi lumetetaan erillinen suksien testauslatu. Päivällä ensilumenlatu ja ampumapaikka ovat aktiivisesti maajoukkueiden käytössä. Iltaisin ensilumen ladulla hiihtävät aktiiviharrastajat. Latuvalot ovat päällä klo 8-20.

Kerätyillä latumaksuilla parannuksia ensilumen latuolosuhteisiin

Ensilumen harjoitteluladulla tehtiin viime kauden alla latupohjan kunnostustyö ns. ylälenkin osalta ja samalla ko. osuudelle asennettiin latuvalot. Hanke toteutettiin Lapin aluehallintoviraston myöntämällä valtion avustuksella sekä edellisinä vuosina kerätyillä ensilumen latumaksuilla.

Kiitoksena siis kaikille latumaksujen maksajille ensilumen harjoittelu- ja kilpailuolosuhteet paranivat!


Ensilumen latumaksut vuonna 2017

20€ / päivä, 100€ / vko ja 150€ / kausi (23.10. > kausi loppuu luonnon lumitilanteen mukaan) FIS Oloksen Tykkikisojen ajalta 8.-12.11. latumaksua ei peritä

Ensilumen latuliput ja ensilumi-infoa kätevästi Lapland Hotel Oloksen respasta
puh. +358 16 536 111, olos@laplandhotels.com

FIS Oloksen Tykkikisat 10.-12.11.

Ensilumen Tykkikisoissa on ollut arvokisavuosista riippuen noin 750 - 1.500 starttia, noin 400 eri urheilijaa yli 30 maasta. FIS Tykkikisojen järjestäjäorganisaationa toimii Muonion Kiri ry. Kisat järjestetään yhteistyössä muiden kansalaisjärjestöjen, yritysten ja Muonion kunnan kanssa.

Perjantai 10.11. Sprint CL W/M
Lauantai 11.11 Distance CL W/W20 5 km ; M/M20 10 km
Sunnuntai 12.11. Distance F W/W20 10 km ; M/M20 15 km

Lisäinfoa FIS Oloksen Tykkikisoista tämän linkin kautta (http://www.skimuonio.fi/fi/main_fi.php)
sekä www.skimuonio.fi

Tervetuloa loka-marraskuussa ensilumille Muonioon Olokselle!

Vaihtoehtoja majoitukseen ja muita vinkkejä Muonioon www.tunturi-lappi.fi

 

Muonion ensilumella pitkä historia

Ensilumestaan Muonio on ollut tunnettu jo pitemmän aikaa. Sotien jälkeen Veli Saarinen toi hiihtovalmennettavat Pallaksen maastoihin harjoittelemaan, sittemmin Jerismaja oli Juha Miedon ja aikalaistensa hiihtäjien toisena kotina. Viime vuosina Oloksen lumetettu latu on vetänyt niin kotimaiset huiput kuin muidenkin maajoukkueiden hiihtäjät jo lokakuun puolella harjoittelemaan Muonion Mainioille Laduille. Yhteistyössä muoniolaisten matkailu-, liikeyritysten, kunnan ja työvoimahallinnon kanssa aikaansaatu harjoittelukeskus palveluineen on ainutlaatuinen kokonaisuus maailmanlaajuisesti.