Ulkoilu, liikunta ja aktiviteetit

Kalastajan paratiisi

Vain harvassa maankolkassa on pienellä alueella sellaiset kalastus mahdollisuudet kuin Muoniossa. Alueen yli sata erikokoista järveä, tunturikerojen, metsien ja jänkäsuikaleiden välissä luikertelevat tammukkapurot sekä suurin ja mahtavin, VÄYLÄ eli Muonionjoki takaavat "kalahulluille" ja muutoinkin vesillä viihtyville ympärivuotisen tapahtumatarjonnan luontoelämysten parissa.

Muonionjoki on Tornion-Muonionjoen pääväylä, villilohen, meritaimenen, harjuksen ja siian yksi parhaita "ottipaikkoja", kuten oheiset kumppanukset "Mylly-Matti" ja "Hoppu-Pekka" suut messingillä todistavat!

Muonion järvivesistä löydät sopivat kalakohteet ympäri vuoden. Järvikalaston enemmistön muodostavat hauki, siika, muikku, ahven, made ja rökäs eli kiiski. Muonion Vuontisjärvessä sekä Pallastunturin takana Pallasjärvessä uiskentelevat myös järvilohi ja järvitaimen. Viimevuosina on suosituksi noussut kaikenlainen jääaikainen kalastus, mm. ahvenen, muikun, siian ja mateiden pilkintä, ja talviverkkojen kokemistouhuun osallistuminen.

Kalastusluvat ovat halpoja, pilkintä on vapaata pääsääntöisesti kaikissa alueemme yleisissä järvissä, läänikohtainen viehelupa mahdollistaa kesäkalastuksen kaikissa sivujoissa ja lähes sadassa kunta-alueen järvessä. Muonionjokeen tarvitaan viehe-kalastuksen yhteislupa, ja Pallasjärven uisteluhommiin Raattaman kalastuskunnan kautta hankittava viehelupa. Kaikista lupiin liittyvistä asioista tiedustele: Matkailun infokeskus Kiela puh. (016) 532 280, Kolström Ky puh. (016) 532 204, Heikki Kauppinen puh. 0400 823 471.

Kalastusesite 2016

Lohennousun seurantasivu

Nuorten Jänkäkoirakisa 2016

Yritä ja onnistu!

Ehkäpä jonain päivänä voit kokea samanlaista onnistumisen riemua kuin tässä pikkuinen hauenkalastaja Marko-poika saaliineen.
Tai isompi poika Mika Muonionjokitörmällä, vielä taistelun vähän uuvuttamana - mutta taatusti onnellisena - ! "Muonion kairoilla sen vaistoaa: LAPPI Onnellisten maa…!"