Ulkoilu, liikunta ja aktiviteetit

Muonio, hiihtäjän paratiisi

Muoniossa on mainiot mahdollisuudet ja olosuhteet maastohiihtoon, joka on lähes pakollinen ohjelmanumero jokaiselle alueen talvimatkailijalle. Muoniossa voit nauttia hiihdosta ensilumilta viimeisille aurinkoisille keväthangille. Siitä syystä laduista pidetäänkin alueella erittäin hyvää huolta.

Ajantasaisen latujen hoitotilanteen voit tarkistaa Muonion matkailu ry:n ylläpitämältä latu- ja ulkoilureittikartalta.

Muonion ulkoilukarttaa, joka sisältää latukarttateidot on saatavana majoituspaikoista, kaupoista, infopisteestä, huoltoasemilta ja hiihtokeskuksista.

Muoniossa on runsaat 200 kilometrin latuverkosto Olostunturin, Särkijärven, Jerisjärven ja Muonion vaihtelevissa maastoissa. Latujen haastavuus vaihtelee suuresti. Jotta hiihdosta saa itselleen suurimman mahdollisen nautinnon, kannattaa retket suunnitella etukäteen. Lenkkien pituuksiin ja mäkien korkeuksiin kannattaa tutustua etukäteen. Samoin alkavan päivän säätiedotusta on syytä seurata sen verran, että osaa varautua mahdollisiin säämuutoksiin tai aavoilla yllättävään tuuleen. Varustautumisessa kannattaa huomioida latukahviloiden sijainnit ja aurinkolasit kannattaa pitää ainakin keväthankien aikaan aina taskussa.

Muonion hiihtokausi alkaa lokakuun lopulla Oloksen ensilumen ladulla. Takuuvarma kauden aloitus voidaan taata joka vuosi samaan aikaan Oloksella kehitetyn edellisen kauden lumen säilönnän ansiosta. Näkyvänä starttina kaudelle ovat Muonion Kirin yhdessä yhteistyökumppaneidensa kanssa järjestämät Oloksen FIS-Tykkikisat marraskuun puolivälissä.

Muonion hiihtokautta lopetellaan Tykkikisoista viiden kuukauden päästä keväthangilla hiihdettävän Lapponia-hiihtoviikon myötä. Huikeat Pallaksen ja Oloksen maastot kokoavat hiihdon ystävät aurinkoisille hangille huhtikuun puolessa välissä.

Infopuhelin:
Muonion Kunta/liikunta
Puh. 040 489 5146


Hiihtotapahtumia Muoniossa
Lapponia-hiihto

FIS-Tykkikisat