Uutiset

Kunnanjohtaja Lasse Peltosen kesätervehdys

Kategoriat


Uutiset (7)

Ilmoitukset (5)

Kunnanjohtaja Lasse Peltosen kesätervehdys

kesä 19. 2018 17:55 | Uutinen

Kunnanjohtajan kesätervehdys!

Kunnanvaltuusto kokoontui 18.6. Tärkeä päätös oli Muonion kuntastrategian hyväksyminen ajalle 2017 - 2025. Kuntastrategia on yhteinen opaskarttamme, joka ohjaa kunnan päätöksentekoa ja toimintaa kohti tulevaisuutta. Siihen on kunnanvaltuusto hyväksynyt kunnan merkittävimmät kehittämistavoitteet, jotka päivitetään vähintään kerran valtuustokaudessa.

Kuntastrategiamme perustuu arvoihin, jotka ovat valintoja ohjaavia periaatteita. Ne liittyvät ihmisen käsitykseen hyvästä elämästä ja ne näkyvät kaikessa toiminnassamme. Ne ovat selkänojana päätöksenteossa ja valinnoissa silloin, kun rutiineista ei ole apua. Olemme muodostaneet arvojen pohjalta visiomme tulevaisuuden Muoniosta, sillä arvot muuttuvat hitaasti riippumatta vaihtuvista päätöksentekijöistä tai pinnalla olevista muoti-ilmiöistä.

Tässä muutama poiminta uudesta kuntastrategiasta valtuustokaudelle 2017-2021

* Uudistamme kunnan viestintää ja markkinointia. Kerromme maailmalle Muonion luonnosta, onnellisuudesta ja turvallisuudesta

* Käynnistämme organisaatiouudistuksen, jonka tavoitteena on vahvistaa kuntalaislähtöistä toimintatapaa ja yhden luukun periaatetta. Uudistukseen sisältyy myös Muonion uusi osallisuusmalli

* Luomme elinkeinoelämälle mahdollisuuksia, jotta se tuottaisi ympärivuotisesti elinvoimaa ja hyödyntäisi kansainvälisen markkinoiden tarjoaman potentiaalin.

* Järjestämme lisää houkuttelevia tapahtumia erilaisille kohderyhmille

* Valtuustokaudella käynnistämme asuntorakentamisen suunnittelun. Tavoitteena on rakentaa Muonioon monipuolisia, terveitä asuntoja keskusta- Olos – akselille. Luomme edellytyksiä myös kylien kehittymiselle asuinympäristönä.

Kuntastrategia on kuntalaisten tahtotilan ilmaisu kunnan tulevaisuuden tavoitteista. Uusi kuntastrategian perustuu talvella 2018 tehtyyn kuntalaiskyselyyn ja toukokuussa järjestettyyn Muonio-foorumiin, jossa strategialuonnosta esiteltiin ja kommentointiin. Moniin strategiaan kirjattuihin toimenpiteisiin olemme jo ryhtyneetkin.

Muutos vaatii aina aikaa ja huolellista kypsyttämistä sekä valmistelua. Ottaa myös aikansa, että muutos jalkautuu arkeen. Olkaamme tässä maltillisia. Ilman kaikkien yhteistä halua emme strategiassa kirjattuja asioita pysty toteuttamaan, mutta yhteisvoimin kyllä!

Tämä kaikki vaatii kaikkien kuntalaisten ponnistelua yhteisen tavoitteen eteen. Yhdessä me luomme luonnostaan vastuullisen, aidosti avoimen ja onnellisen Muonion.

Toivotan kaikille oikein hyvää keskikesän ja yöttömän yön aikaa!

Lasse Peltonen, Muonion kunnanjohtaja

Takaisin