Matkailu-Muonio

Midnight Sun Hike

MIdnight Sun Hike

Tervetuloa yhteen maailman eksoottisimmista vaelluskokemuksista.

Yötön yö, maailman puhtain ilma ja upeat tunturimaisemat.

Midnight Sun Hike on kokemus, jossa yhdistyy monta pohjoisen luonnossa liikkumisen hienointa ulottuvuutta. Valoisat yöt kruunaavat kokonaisuuden.

Valoisat yöt läpi kesän

Pallas-Yllästunturin kansallispuiston korkeudella aurinko ei laske lainkaan välillä 25.5.-18.7. Valoisien öiden jakso alkaa kuitenkin jo aikaisemmin ja jatkuu aina elokuulle saakka. Tätä on kesäyön lumo ja eksotiikka.

Upeat maisemat ja maailman puhtain ilma

Jos jossain niin Tunturi-Lapissa sitä kokee olevansa maailman laidalla ja kaukana kiireistä. Upeissa tunturimaisemissa ja taigametsien siimeksessä aika pysähtyy ja sielu lepää. Tunturi-Lapissa on myös tutkitusti maailman puhtain ilma. Sen ansiosta puhtaan luonnon kokemus tuntuu vielä entistäkin kokonaisvaltaisemmalta.

Liiku luonnossa silloin kuin itse haluat

Valoisat yöt tarjoavat yhden verrattoman edun, kun vaeltamisen ja luonnossa liikkumisen voi ajoittaa juuri siihen kohtaan vuorokautta kuin itse haluaa. Esimerkiksi jos haluaa nukkua aamulla pitkään, niin ei ole mikään kiire lähteä liikkeelle. Valoa riittää aamusta iltaan ja illasta aamuun.

Tykkää Facebookissa ja saat ajankohtaista tietoa reiteistä, palveluista ja tapahtumista

facebook.com/midnightsunhike

Kuvat: Heikki Sulander / Rinkkaputki.com

Midnigh Sun Hike -elämyspäivät 27.-29.6.2019

Yöttömän yön retkeilyä juhlitaan Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa juhannuksen jälkeen. Ohjelmassa eri tasoisia opastettuja retkiä, iltaohjelmaa, sekä tietysti mukavaa oleilua pohjoisen luonnossa.

Lue lisää ohjelmasta osoitteesta facebook.com/midnightsunhike

Tervetuloa!


Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa ja Muonion ympäristössä on tarjolla runsas valikoima erilaisia retki- ja ohjelmapalveluja. Tutustu kesäajan retki- ja ohjelmatarjontaan ja valitse sopivin.


Kesän 2019 tapahtuman ohjelmaan pääset tutustumaan tästä!
 
Opastettuja retkiä


 


Luontoiltoja


Saunat lämpimänä

Majoittuminen

Mökissä vai hotellissa?

Muonion ja Pallas-Yllästunturin ympäristössä ei ole majoitusvaihtoehdoista pulaa. Hotelli Pallas sijaitsee Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa ja lukuisat muut majoituspaikat lähiympäristössä. Seuraavat majoitusliikkeet ovat auki kesäaikaan.


Lapland Hotel Pallas

Särkijärven Majat

Lomamaja Pekonen

Harriniva Hotels & Safaris

Tsekkaa Muonion matkailun sivuilta muutkin Muonion majoitusvaihtoehdot.
www.tunturi-lappi.fi


Yhteydet ja saapuminen

Tule junalla, bussilla, lentäen tai autolla.

Kesäaikaan Muonion ja Pallas-Yllästunturin alueelle voi tulla monella eri tavalla. Aikataulut ja hinnat voit tarkistaa suoraan Finnairin ja VR:n sivuilta. Autolla paras reitti on tulla joko tietä numero 21 tai 79.


Lentäen Kittilään ja siitä lentokenttäkuljetuksella Muonioon.

Katso aikataulut Finnarin sivuilta: www.finnair.fi

Kittilän lentokentältä voi varata etukäteen edullisen kutsutaksin Muonion, Oloksen, Jerikesn ja Pallaksen suuntaan sekä takaisin Kittilän lentokentälle. Kuljetuksiin ilmoittaudutaan viimeistään päivää ennen numeroon 0200 14919.


Junalla Rovaniemelle ja siitä bussilla Muonioon.

Katso aikataulut VR:n sivuilta: www.vr.fi

Katso linja-autoaikataulut Matkahuollon sivuilta: www.matkahuolto.fi


 

Pallas-Yllästunturin kansallispuisto

Erinomaisten reittien ja upeiden tunturimaisemien kansallispuisto.

Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa voi vaeltaa huipuilta huipuille ja eläviin tunturikyliin. Suomen vanhimmilla vaellusreiteillä löytyy sopivia vaihtoehtoja niin lyhyisiin päiväretkiin kuin useamman yön vaelluksiin.

 
 
 
Kolme poimintaa Pallas-Yllästunturin kansallispuiston lukuisista hyvistä reittivaihtoehdoista

Vatikurun luontopolku (3 km)

Kiertää lenkin Pallastuntureiden kupeessa ja esittelee tunturiseudun elämää ja kulttuuria. Polku lähtee Pallastunturin luontokeskukselta ja on merkitty käpymerkein. Retkeen kannattaa varata puolitoista tuntia.


Taivaskeronkierros (9 km)

Taivaskerolle on Pallastunturin luontokeskuksesta 4 kilometrin matka, ja huipulle ulottuva rengasreitti on 9 kilometriä pitkä. Korkeusero luontokeskuksen ja Taivaskeron huipun välillä on noin 340 metriä. Retkeen kannattaa varata kolme tuntia.


Hetta-Pallas (55 km)

Pallas-Yllästunturin kansallispuiston suosituimpiin retkikohteisiin kuuluu Hetta-Pallas-vaellusreitti, joka linjattiin jo vuonna 1934. Henkeä salpaava reitti kulkee yli tuntureiden poiketen välillä alas kuruihin. Reitti on merkitty nuoliviitoituksella ja useimmat yöpyvät reitillä kaksi yötä.


Tutustu Pallas-Yllästunturin kansallispuistoon, palveluihin ja alueen karttoihin kansallispuiston omilla sivuilla www.luontoon.fi

Lisätietoa konseptista, yritysyhteistyöstä ja toiminnan kehittämisestä Muonion kunnasta

Midnight Sun Hike on Muonion alueen oma matkailukonsepti.

Lisätietoa konseptista, yritysyhteistyöstä ja toiminnan kehittämisestä Muonion kunnasta:

Elinkeinokoordinaattori Kaisa Kylä-Kaila: kaisa.kyla-kaila@muonio.fi, 040 489 5153

Kunnanjohtaja Lasse Peltonen: lasse.peltonen@muonio.fi, 040 047 7723