Matkailu-Muonio

Midnight Sun Hike

MIdnight Sun Hike

Tervetuloa yhteen maailman eksoottisimmista vaelluskokemuksista.

Yötön yö, maailman puhtain ilma ja upeat tunturimaisemat.

Midnight Sun Hike on kokemus, jossa yhdistyy monta pohjoisen luonnossa liikkumisen hienointa ulottuvuutta. Valoisat yöt kruunaavat kokonaisuuden.

Valoisat yöt läpi kesän

Pallas-Yllästunturin kansallispuiston korkeudella aurinko ei laske lainkaan välillä 25.5.-18.7. Valoisien öiden jakso alkaa kuitenkin jo aikaisemmin ja jatkuu aina elokuulle saakka. Tätä on kesäyön lumo ja eksotiikka.

Upeat maisemat ja maailman puhtain ilma

Jos jossain niin Tunturi-Lapissa sitä kokee olevansa maailman laidalla ja kaukana kiireistä. Upeissa tunturimaisemissa ja taigametsien siimeksessä aika pysähtyy ja sielu lepää. Tunturi-Lapissa on myös tutkitusti maailman puhtain ilma. Sen ansiosta puhtaan luonnon kokemus tuntuu vielä entistäkin kokonaisvaltaisemmalta.

Liiku luonnossa silloin kuin itse haluat

Valoisat yöt tarjoavat yhden verrattoman edun, kun vaeltamisen ja luonnossa liikkumisen voi ajoittaa juuri siihen kohtaan vuorokautta kuin itse haluaa. Esimerkiksi jos haluaa nukkua aamulla pitkään, niin ei ole mikään kiire lähteä liikkeelle. Valoa riittää aamusta iltaan ja illasta aamuun.

Nettisivuilta saat ajankohtaista tietoa reiteistä, palveluista ja tapahtumista

www.midnightsunhike.fi

Kuva: Antti Pietikäinen

Pallas-Yllästunturin kansallispuisto

Erinomaisten reittien ja upeiden tunturimaisemien kansallispuisto.

Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa voi vaeltaa huipuilta huipuille ja eläviin tunturikyliin. Suomen vanhimmilla vaellusreiteillä löytyy sopivia vaihtoehtoja niin lyhyisiin päiväretkiin kuin useamman yön vaelluksiin.

 
 
 

 

Kolme poimintaa Pallas-Yllästunturin kansallispuiston lukuisista hyvistä reittivaihtoehdoista

Vatikurun luontopolku (3 km)

Kiertää lenkin Pallastuntureiden kupeessa ja esittelee tunturiseudun elämää ja kulttuuria. Polku lähtee Pallastunturin luontokeskukselta ja on merkitty käpymerkein. Retkeen kannattaa varata puolitoista tuntia.


Taivaskeronkierros (9 km)

Taivaskerolle on Pallastunturin luontokeskuksesta 4 kilometrin matka, ja huipulle ulottuva rengasreitti on 9 kilometriä pitkä. Korkeusero luontokeskuksen ja Taivaskeron huipun välillä on noin 340 metriä. Retkeen kannattaa varata kolme tuntia.


Hetta-Pallas (55 km)

Pallas-Yllästunturin kansallispuiston suosituimpiin retkikohteisiin kuuluu Hetta-Pallas-vaellusreitti, joka linjattiin jo vuonna 1934. Henkeä salpaava reitti kulkee yli tuntureiden poiketen välillä alas kuruihin. Reitti on merkitty nuoliviitoituksella ja useimmat yöpyvät reitillä kaksi yötä.


Tutustu Pallas-Yllästunturin kansallispuistoon, palveluihin ja alueen karttoihin kansallispuiston omilla sivuilla www.luontoon.fi

Lisätietoa konseptista, yritysyhteistyöstä ja toiminnan kehittämisestä Muonion kunnasta

Midnight Sun Hike on Muonion alueen oma matkailukonsepti.

Lisätietoa konseptista, yritysyhteistyöstä ja toiminnan kehittämisestä Muonion kunnasta:

Elinkeinokoordinaattori Kaisa Kylä-Kaila: kaisa.kyla-kaila@muonio.fi, 040 489 5153