Yritysten koronasivu

Muonion kunta, Muonion Matkailu ry ja Tunturi-Lapin Kehitys seuraavat koronavirusepidemian vaikutuksia Muonion alueen elinkeinoelämään ja matkailuun. Keräämme ja välitämme tietoa, koulutuksia ja hyödyllisiä linkkejä koronaviruksesta ja sen vaikutuksista. Ethän epäröi olla yhteydessä meihin! Pyrimme tukemaan kaikin keinoin alueen yrityksiä, jotta alue selviytyy epidemian aiheuttamista vaikeuksista mahdollisimman pienin negatiivisin seurauksin.

Muonion kunnan yritysneuvontapalvelut koronakriisissä (päivitetty 9.4.2020)

Työ- ja elinkeinoministeriö: toimintaohjeita yrityksille koronavirustilanteessa (1.4.2020)

Työ- ja elinkeinoministeriön tiedote 20.3.2020

 

Rahoitusta ja tukea koronaviruksen aiheuttaman häiriötilanteen ratkaisemiseksi

Olethan huolellinen rahoitushakemuksen täyttämisessä. Voimme auttaa hakemuksen teossa ja käydä sen läpi kanssasi ennen lähettämistä!

 

Yritysneuvontahenkilöstön yhteystiedot. Samat tiedot löytyvät sivuston alaosasta.

  • Kustannustuki yrityksille - haku on päättynyt 31.8.2020

  • Yksinyrittäjät - haku on päättynyt 30.9.2020

  • Yritykset, joissa enintään 5 työntekijää - haku on päättynyt 8.6.2020

  • Yritykset, joilla on 6-250 työntekijää ja midcap-yritykset - haku on päättynyt 8.6.2020

  • Työmarkkinatuki yrittäjälle 31.12.2020 asti

 

Muut työkalut ja toimijat

Verohallinto helpottaa toistaiseksi maksujärjestelyn ehtoja. Voit hakea yrityksellesi maksujärjestelyä helpotetuin ehdoin 25.3. alkaen OmaVerosta. Näiden muutoksien ensisijainen tavoite on helpottaa erityisesti yritysten ja toiminimiyrittäjien maksuvaikeuksia koronavirustilanteessa.

ELY-keskuksen järjestämiin yritysten kehittämispalveluihin on tehty muutoksia, jotta pk-yritykset voivat kehittää toimintaansa ja turvata toimintansa jatkuvuuden koronavirusepidemian aiheuttamassa poikkeustilanteessa. Analyysi- ja Konsultointi-palvelujen tukitasoa nostetaan väliaikaisesti siten, että palveluista jää yritykselle maksettavaksi 30 euroa + alv/konsultointipäivä. Analyysi- ja Konsultointi-palvelut toteutetaan toistaiseksi etäyhteyksien välityksellä.

Finnvera auttaa yritysten kriisitilanteissa ja tarjoaa mm. takauksia käyttöpääomatarpeisiin. Finnvera suhtautuu joustavasti kaikkiin koronaviruksen aiheuttamiin rahoituksen järjestelytarpeisiin. Finnveralla on valmius kasvattaa pk-yritysrahoitusta merkittävästi ja auttaa yritykset yli kriisistä. Koronaviruksen aiheuttamassa poikkeuksellisessa tilanteessa Finnvera pk-yritysten lisääntyneitä käyttöpääomatarpeita ensisijaisesti alkutakauksella, pk-takauksella ja Finnvera-takauksella.

Suomen Yrittäjien tiedote kehottaa olemaan heti aktiivinen rahoituksen hakemisessa! Mahdollisten koronavirusepidemian aiheuttamien negatiivisten vaikutuksen ja seurausten minimointi sekä ennakointi on ensisijaisen tärkeää. Suomen Yrittäjät ovat selvittäneet eri pankkien suhtautumista esim. lainojen takaisinmaksujärjestelyihin.

Sekes, Suomen Yrittäjät, Kuntaliitto ja SUK ovat ryhtyneet yhteistyöhön koronakriisin hoitamisessa.

Yrittäjiä kehotetaan olemaan välittömästi yhteydessä ensisijaisesti omaan pankkiinsa, mikäli ilmenee tarvetta taloustoimenpiteille!

 

Kaikki koronasta yrittäjille - tietoa

Suomen Yrittäjät on laatineet oman korona-aiheisen sivuston. Sivulle on koottu tietoa siitä, miten yrittäjän kannattaa toimia tässä poikkeuksellisessa tilanteessa. Sivustolta löytyvät mm. uusimmat tiedot ja linjaukset, ohjeita työnantajalle, neuvontaa ja webinaareja sekä koulutuksia. Yrittäjien toimesta annetaan myös vinkkejä talousvaikeuksiin, sopimuksiin ja korvauksiin. Sivuja päivitetään säännöllisesti. Nämä sivut kannattaa ottaa ehdottomasti seurantaan!

Muonion kunnan tiedotteet yrityksille ja kuntalaisille. Tiedotteissa mm. Muonion kunnan tekemiä paikallisia linjauksia.

 

Neuvontaa

Suomen Yrittäjät ry tarjoavat jäsenyrityksille neuvontaa puhelimitse. Tutustu myös usein kysyttyihin kysymyksiin ja vastauksiin.

Yritys-Suomen Talousapu neuvontapalvelusta saat myös ohjeita miten toimia koronakriisin yritystoiminnalle aiheuttamissa tilanteissa. Talousapu neuvontapalvelun valtakunnallinen puhelinnumero +358 295024880 (arkisin  9.00–16.00).

 

Yhteyshenkilösi Muoniossa

Elinkeinoasiamies Heikki Kauppinen, heikki.kauppinen@muonio.fi, p. 0400 823 471

Elinkeinokoordinaattori Kaisa Kylä-Kaila, kaisa.kyla-kaila@muonio.fi, p. 040 489 5153

Tunturi-Lapin yritysneuvoja Ari Saarela, info@lappiconsulting.fi , p. 040 6314433

Tunturi-Lapin Kehitys ry, toiminnanjohtaja Veli-Matti Hettula, veli-matti.hettula@tunturilapinkehitys.fi, p. 040 0415 345

 

Hyödyllisiä linkkejä