Toiminnanohjaaja

Toiminnanohjaajan pääasiallinen tavoite on kotona asuvien ikäihmisten hyvinvoinnin tukeminen, joka tähtää vuorovaikutuksen, mielialan, osallistumisen ja sosiaalisen yhteyden tukemiseen esimerkiksi keskustelun, kuuntelemisen, harrastuuksiin ja ryhmiin ohjaamisen sekä näissä toimimisen avulla. Toimenpiteinä vuonna 2018 on aktiivinen Voimaa vanhuuteen - hankkeeseen osallistuminen ja sitä kautta uusien ryhmätoimintojen käynnistyminen. Tavoitteena on iäkkäiden omaehtoisen toiminnan tukeminen ja eri toimijoiden yhteisen tekemisen tukeminen ja lähiliikuntapaikkojen ja toimitilojen saatavuuden ja saavutettavuuden sekä matalan kynnyksen liikuntaneuvonnan lisääminen. 

Toiminnanohjaajan järjestämiä tuokioita ja muita aktiviteetteja tarjotaan kaikille yli 65-vuotiaille muoniolaisille hyvinvoinnin tueksi. Ajankohtaisista tapahtumista löytyy tietoa kuntatiedotteesta sekä kauppojen infotauluilta.

 

Toimintatuokiot 65+

Toiminnanohjaajan toimintatuokioita on tällä hetkellä viikoittain Muonion kuntakeskuksessa ja kahdella sivukylällä. Toimintatuokioiden ohjelma on rakennettu kävijöiden omien toiveiden pohjalta, ja se on sisältänyt muun muassa kahvittelua, jutustelua hyvinvoinnista, retkeilyä, vanhojen muistelua, jumppaa ja musiikkia. Tuokioihin ei tarvitse ilmoittautua, mutta ensikertalaisten on hyvä tiedustella ohjelmaa toiminnanohjaajalta mahdollisten retkipäivien tai muiden muutosten varalta. Henkilökohtaista avustusta tarvitsevilla tulee olla oma avustaja mukana. Toimintatuokioissa on tarjolla kahvia ja pientä purtavaa hintaan 1 €.

Yhteystiedot

Toiminnanohjaaja
Sini Westerling / sosiaalitoimi
Puthaanrannantie 15
99300 Muonio

puh.  040 489 5102

Ajankohtaista

Kangosjärven toimintatuokiot normaalisti 19.12. asti

Kerässiepin toimintatuokio to 22.11. ja to 6.12. peruttu

Kuntakeskuksen toimintatuokioiden ohjelma marras-joulukuu 2018

Toimintatuokiot 65+

Toimintatuokioiden kokoontumispaikat ja –ajat:

Kangosjärvellä
keskiviikkoisin klo 10.00
Kangosjärven kylätalo
Kangosjärventie 215
99360 Kangosjärvi

Kerässiepissä
torstaisin klo 11.00
Kerässiepin kylätalo,
Kerässiepintie 1987
99300 Muonio

Muonion kuntakeskuksessa
perjantaisin klo 13.00
Muonion alakoulun aulatila (entinen ruokala)
Opintie 8, 99300 Muonio