Ikäihmisten palvelut

Toimintatuokiot 65+

Toimintatuokiot 65+

Toimintatuokioiden pääasiallinen tavoite on kotona asuvien ikäihmisten hyvinvoinnin tukeminen, joka tähtää vuorovaikutuksen, mielialan, osallistumisen ja sosiaalisen yhteyden tukemiseen esimerkiksi keskustelun, kuuntelemisen, harrastuuksiin ja ryhmiin ohjaamisen sekä näissä toimimisen avulla. Toimenpiteinä vuonna 2019 on aktiivinen Voimaa vanhuuteen - hankkeeseen osallistuminen ja Vertaisveturiohjaajakoulutuksen käynnistyminen. Tavoitteena on iäkkäiden omaehtoisen toiminnan tukeminen ja eri toimijoiden yhteisen tekemisen tukeminen ja lähiliikuntapaikkojen ja toimitilojen saatavuuden ja saavutettavuuden sekä matalan kynnyksen liikuntaneuvonnan lisääminen. 

Toimintatuokioita ja muita aktiviteetteja tarjotaan kaikille yli 65-vuotiaille muoniolaisille hyvinvoinnin tueksi. Ajankohtaisista tapahtumista löytyy tietoa kuntatiedotteesta sekä kauppojen infotauluilta.

Toimintatuokioita on tällä hetkellä viikoittain Muonion kuntakeskuksessa ja kahdella sivukylällä. Toimintatuokioiden ohjelma on rakennettu kävijöiden omien toiveiden pohjalta, ja se on sisältänyt muun muassa kahvittelua, jutustelua hyvinvoinnista, retkeilyä, vanhojen muistelua, jumppaa ja musiikkia. Tuokioihin ei tarvitse ilmoittautua, mutta ensikertalaisten on hyvä tiedustella ohjelmaa hyvinvointikoordinaattorilta mahdollisten retkipäivien tai muiden muutosten varalta. Henkilökohtaista avustusta tarvitsevilla tulee olla oma avustaja mukana. Toimintatuokioissa on tarjolla kahvia ja pientä purtavaa hintaan 1 €.

Yhteystiedot

Hyvinvointikoordinaattori
Sini Westerling
Puthaanrannantie 15 B
99300 Muonio

puh.  040 489 5102

Ajankohtaista

Toimintatuokiot alkavat
pe 10.1.2020 klo 12 Kyläpirtissä!
Vierailijana kunnanjohtaja
Laura Enbuska-Mäki.

Toimintatuokiot 65+

Toimintatuokioiden kokoontumispaikat ja –ajat:

Kangosjärvellä
keskiviikkoisin klo 10.00
Kangosjärven kylätalo
Kangosjärventie 215
99360 Kangosjärvi

Kerässiepissä
torstaisin klo 11.00
Kerässiepin kylätalo,
Kerässiepintie 1987
99300 Muonio

Muonion kuntakeskuksessa
perjantaisin klo 12.00
Kyläpirtti
Pirkantie 4 B, 99300 Muonio