Avoimet ovet luonnontuotealalla Lappiassa

Tapahtumat

Avoimet ovet luonnontuotealalla Lappiassa

Tervetuloa tutustumaan Ammattiopisto Lappian luonnontuotealan toimintaan Tunturi-Lapissa! Tapahtuma on osa kestävän kehityksen viikon ohjelmaa. Pääset tutustumaan opiskelijoiden ja valmistuneiden luonnonraaka-aineista valmistamiin tuotteisiin ja kuulemaan alan trendeistä ja tutkimustiedosta, luonnon terveysvaikutuksista sekä alan koulutusmahdollisuuksista. Tapahtumassa on tarjolla luonnontuotealan tietoiskuja, tutkimustietoa, työnäytöksiä, maistatuksia, paikallista luonnonkosmetiikkaa sekä elintarvikkeita. Tuo omat ylimääräiset vastapoimitut puolukkasi myyntiin puolukan ostoasemallemme! Lappian luontoalan koulutus luo edellytyksiä paikallisen luonnonraaka-aineen kestävälle käytölle tukien paikallistaloutta ja myös paikallisten ansaintamahdollisuuksia, toteaa Luonnontuotealan opettaja Rauni Korva-Hyötylä. Tutkijapuheenvuorossa kuulemme väitöstutkija Riitta Ryytin esityksen puolukan terveellisyydestä sekä Lapin luontolähetti Paula Siepin johdannon parantavan metsän monipuolisuudesta ja -käyttöisyydestä. Ammattiopisto Lappian Kestävää kasvua paikallisista raaka-aineista –Lappia Living Labs –hankkeessa käynnistetään elintarvike- ja luonnontuotealan yhteistyötä 1.8.24-28.2.24. Living Lab toiminta on yhteistä kehittämistä, johon kutsutaan mukaan yrittäjiä, kehittäjiä, tutkijoita ja muita elintarvike- ja luonnontuotealan toimijoita. Työpajatoiminnan tavoitteena on edistää paikallisten raaka-aineiden käyttöä ja jalostusasteen nostoa. Lisäksi luodaan edellytyksiä vastuulliselle raaka-aineiden keruulle. Hanke järjestää ensimmäisen kumppanikahvilansa ja työpajansa luonnonraaka-aineiden laatuketjuista Muoniossa. Kohderyhmänä ovat elintarvike- ja luonnontuotealan toimijat, kuten opiskelijat, kehittäjät, tutkijat, alan yrittäjät. Tervetuloa kahvittelemaan ja rupattelemaan ja kuulemaan myös lisää hankkeen rinnalla kulkevasta investointihankkeesta! Osana tapahtumaa toteutetaan myös Puolukan poimijakoulutus pe 27.9. klo 16 – 20 ja Syksyinen karpaloretki la 28.9. klo 15 – 19 opiskelijanäyttöinä. Tule mukaan retkelle, jolla saat kaupallisen poimijastatuksen ko. marjan poiminnalle. Marjanostaja on mukana tapahtumassa ja saat hyvän korvauksen myymästäsi marjasta. Ilmoittautuminen etukäteen Puolukan poimijakoulutukseen 22.9 mennessä: kattanuu@gmail.com / 0451851188 ja Syksyiselle karpaloretkelle: info@sompaoutdoors.fi, puh. 050 322 6458. Lisätietoa karpaloretkestä: https://sompaoutdoors.fi/kurssit/


Kerro kaverille: Jaa Facebookissa. Linkki avautuu uuteen välilehteen Jaa Twitterissä. Linkki avautuu uuteen välilehteen

Takaisin