Luonnonkukkapäivän retki Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa

Luonnonkukkapäivän retki Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa

Yhteispohjoismaista Luonnonkukkien päivää vietetään joka vuosi juhannusta edeltävänä sunnuntaina. Eri puolilla Pallas-Yllästunturin kansallispuistoa vuosittain järjestettävä luonnonkukkienpäivän retki suuntautuu tänä vuonna Yllästunturin kupeessa kukkivaan satumaisen rehevään Varkaankurun lehtometsään, jossa Varkaankurun luontopolku johdattaa kulkijan miehenmittaisten väinönputkien ja pohjansinivalvattien lomitse.

Yllästunturin luontokeskus Kellokkaalta kello 11.00 alkavan retken aikana tutustutaan Metsähallituksen luonnonsuojeluyksikön erikoissuunnittelija Anna Tammilehdon johdolla alueen luonnonyrtteihin ja lääkekasveihin, jotka on hyvä tunnistaa jo kasvun alkuvaiheessa. Retki kestää noin 2-3 tuntia ja mukana on hyvä olla säänmukainen vaatetus ja mahdollisuuksien mukaan myös oma kasvikirja.

Luonnonkukkien päivän tavoitteena on kasviharrastuksen ja luonnontuntemuksen lisääminen sekä yhteisten luontoelämysten tarjoaminen mahdollisimman monelle. Luonnonkukkien päivä kutsuu kaikkia kasveista kiinnostuneita opastetuille kasviretkille. Luonnonkukkien päivä on myös hyvä tilaisuus kertoa kasvien ja niiden elinympäristöjen käytöstä, uhkista ja suojelusta.

Lisätiedot: https://tapahtumat.luontoon.fi/hae-tapahtumia/223


Kerro kaverille: Jaa Facebookissa. Linkki avautuu uuteen välilehteen Jaa Twitterissä. Linkki avautuu uuteen välilehteen

Takaisin