Ilmoitukset

Muonion kunnan koronatiedote 27.8.2020

elo 27. 2020 15:57 | Uutinen

Muoniossa koronatilanne on edelleen rauhallinen.

THL on lähiaikoina julkaisemassa älypuhelinsovelluksen, Koronavilkun, jonka avulla ihmiset voivat osallistua viruksen leviämisen estämiseen ja suojella terveyttään. Sovelluksen tavoitteena on nopeuttaa tartuntaketjujen katkaisemista.

Seuraathan kunnan koronatiedottamista verkkosivuilta osoitteessa www.muonio.fi/koronavirus !

Koronarajoitusten aiheuttamat vaikutukset Muonion kunnan palveluissa 27.8.2020 alkaen

 

Muonion kunta aloittaa kasvomaskien jakamisen vähävaraisille 31.8.2020

Paikallisena tuotantona tuotettujen kasvomaskien jakelu tapahtuu 31.8.2020 alkaen Muonion työpajalta sen aukioloaikojen puitteissa. Kasvomaskit ovat kankaisia ja konepestäviä, maskeja jaetaan kaksi (2) kappaletta yhtä henkilöä kohti. Tilanteissa, joissa kasvomaskia tarvitaan jo aikaisemmin, voi olla yhteydessä sosiaalityöntekijä Henri Muotkaan kertakäyttömaskien järjestämiseksi.

Työpaja sijaitsee osoitteessa Miljoonatie 1, 99300 Muonio. Aukioloajat: Ma – to klo 9.00 – 16.00 ja pe klo 9.00 – 13.00. Yhteyshenkilöt: Yksilövalmentaja Annika Muotka, 040 187 8215 ja sosiaalityöntekijä Henri Muotka, 040 489 5181.

 

Kokoukset, tilaisuudet ja asiointi kunnan toimipisteissä

Kunnanhallitus hyväksyi 24.8. kokouksessaan etätyösopimukset, jotka mahdollistavat työskentelyolosuhteiden väljentämistä. Muonion kunta kokeilee 24.8. hyväksyttyä mallia pilottina 31.1.2021 asti, jonka aikana tämän toteutumista sekä käytännön seikkoja arvioidaan. Kunnanviraston ovat normaalisti auki, mutta suosittelemme asioimaan ajanvarauksella oikean henkilön tavoittamiseksi.

Muonion kunnassa suositaan mahdollisuuksien mukaan etätapaamisia ja -kokouksia; etäosallistuminen kokouksiin ja tilaisuuksiin mahdollistetaan etäyhteyksin.

Aluehallintovirasto (AVI) ilmoitti 26.8., että 1.9. alkaen saa järjestää ainoastaan alle 50 hengen yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia. Yli 50 hengen tilaisuuksia saa järjestää sisällä ja rajatuissa ulkotiloissa vain, mikäli opetus- ja kulttuuriministeriön sekä THL:n suosituksista pystytään ehdottomasti pitämään kiinni:

  • riittävät turvavälit
  • käsihygienia
  • kasvomaskien käytön mahdollistaminen.

 

Päivitys pienten lasten sairastamiseen ja koronatestauskäytäntöihin liittyviin ohjeistuksiin

THL on linjannut ja päivittänyt pienten lasten sairastamista ja koronatestauskäytäntöjä koskevaa ohjeistusta 25.8.2020. Päiväkoti- ja kouluikäisiä lapsia ei tarvitse viedä koronatestiin kaikissa flunssaoireissa. Ohjeen mukaan lapsen flunssaoireita voi seurata kotona ilman testaamista, jos:

  • oireilu on hyvin lievää ja
  • lapsi ei ole tiettävästi altistunut varmistetulle koronavirustapaukselle ja
  • kukaan perheestä ei ole ollut matkalla edeltävän 14 vuorokauden aikana.

Oireisena lapsi ei voi mennä kouluun tai varhaiskasvatukseen.

 

Rajaliikenne

Rajayhteisön määritelmä aiheuttaa haasteita rajakunnissa. 27.8. Tornionlaakson neuvosto on vedonnut hallitukseen, että rajayhteisön määritelmää tarkistetaan kohtuullisemmaksi. Tämän hetkinen määritelmä tuo käytännön haasteita arkipäiväiseen asiointiin. Lisää asiasta mm: https://yle.fi/uutiset/3-11259199

Rajayhteisöksi esitetään neuvoston koko toiminta-aluetta eli Suomesta, Ruotsista ja Norjasta yhteensä kahtatoista kuntaa kokonaan ja Kiirunasta kahta kylää. Suomesta neuvoston jäseniä ovat Tornio, Ylitornio, Pello, Kolari, Muonio ja Enontekiö. Tällä hetkellä rajayhteisön jäseniksi lasketaan vain osa kuntien asukkaista. Rajayhteisöön kuuluvat voivat ylittää valtakunnan rajan ilman suositusta kahden viikon kotikaranteenista.

Odottelemme parhaillaan, millaiseksi muodostuu hallituksen rajaliikenteen (sisä- ja ulkoraja) linjaus, ja millaisia vaikutuksia tällä on Lapin ja Muonion matkailuelinkeinolle.

 

 

27.8.2020 Laura Enbuska-Mäki, kunnanjohtaja

0400 477 723, laura.enbuska-maki@muonio.fi

 

Lisätietoja:

Muonion koronasivu

Takaisin