Ilmoitukset

Nuorisovaalit 2023

elo 15. 2023 15:16 | Uutinen

Nuorisovaltuusto valitaan demokraattisesti vaaleilla ja nuorisovaltuustokausi kestää kaksi vuotta.

Vaaleista tulee ilmoittaa vähintään kahta kuukautta ennen vaalipäivää. Vaalipäivä on keskiviikko 25.10.2023. Äänestyspaikkoina toimivat kunnan yhtenäiskoulu sekä toisen asteen oppilaitos ja lukio nuorisovaltuuston määrittämällä tavalla.

Nuorisovaltuustovaaleissa vaalikelpoisia ja äänioikeutettuja ovat vaalivuonna 13-20 –vuotta täyttävät Muoniossa asuvat ja opiskelevat nuoret. Ehdolle asettumisaika on 1.-30.9.2023 ja ehdolle asettumisesta on tehtävä kirjallinen ilmoitus sähköpostitse osoitteeseen nuorisovaltuusto@muonio.fi. Vaaleissa tulevat valituksi eniten ääniä saaneet ehdokkaat. Jos ehdokkaita on vähemmän tai yhtä paljon kuin nuorisovaltuustopaikkoja (10), vaaleja ei järjestetä, vaan ehdokkaat valitaan sopuvaaleilla nuorisovaltuustoon.

Nuorisovaltuusto ilmoittaa uuden nuorisovaltuuston valinnasta perjantaina 10.11.2023 pidettävässä yleiskokouksessa yhtenäiskoulun auditoriossa minne on kutsuttu kaikki muoniolaiset nuoret. Kunnanvaltuusto asettaa nuorisovaltuuston vaalien ja yleiskokouksen jälkeen.

Takaisin