Uutiset

Vapaamuotoinen markkinavuoropuhelu asuntotilanteesta ja yhteisurakoista Tunturi-Lapin yrittäjille

Kategoriat


Uutiset (66)

Ilmoitukset (9)

Avoimet työpaikat (7)

Vapaamuotoinen markkinavuoropuhelu asuntotilanteesta ja yhteisurakoista Tunturi-Lapin yrittäjille

elo 29. 2019 10:12 | Uutinen

Vapaamuotoinen markkinavuoropuhelu asuntotilanteesta ja yhteisurakoista Tunturi-Lapin yrittäjille

Aika: 4.9.2019 klo 17.00 alkaen

Paikka: Muonion kyläpirtti Osoite: Pirkantie 2, 99300 Muonio

 

Muonion ja Enontekiön kunnat selvittävät parhaillaan yhteistyössä Tunturi-Lapin Kehityksen kanssa alueen asuntotarvetta niin pitkä- kuin lyhytaikaiseen vuokra-asumiseen internet-sivuilla olevan asuntokyselyn muodossa. Elokuun loppuun saakka avoinna olevassa kyselyssä kartoitetaan asuntotarpeen lisäksi jo olemassa olevaa asuntokapasiteettia, mahdollisesti myytäviä tontteja sekä asuntopulan vuoksi menetetyn asukaspotentiaalin määrää. Nyt järjestettävään tilaisuuteen haetaan yrittäjien näkemystä siihen miten asuntotilanne tulisi ratkaista ja tilaisuudesta odotetaan nousevan uusia toimintatapoja sekä yhteistyön mahdollisuuksia eritoten alueen yrityksille. Markkinavuoropuhelutilaisuudessa on mukana Lapin Yrittäjien hankinta-asiamies Susanna-Sofia Keskinarkaus, Enontekiön ja Muonion kuntien edustajat sekä kuntien yrittäjien edustajat.

Nyt kyselyn loppuvaiheessa asuntojen tarve Muoniossa on noin 30 pienikokoiselle asunnolle, jo tälle talvelle. Tämän lisäksi tarvitaan muutamia kolmiota ja neliöitä perheellisiä muuttajia varten.

Oletettavasti tarve tulee edelleen kasvamaan, kun otetaan huomioon myös alueen kestävä kehittyminen ja tulevaisuuden näkymät mm. uuden palveluasumisyksikön valmistumisen myötä kasvava henkilöstön määrä. Enontekiöllä pienikokoisen asunnontarve on yli 40 henkilöllä. Alueen kestävä kehittyminen ja kasvava kiinnostus mm. matkailua kohtaan tulee jatkossakin edelleen kasvattamaan asuntojen määrää.

 

Kyselystä saatujen tulosten ja markkinavuoropuhelun perusteella laaditaan tarkempi toimintasuunnitelma, jonka tavoitteena on aloittaa pitkäaikaisten vuokra-asuntojen rakentaminen keväällä 2020.

 

Tilaisuudessa on kahvitarjoilu. Tervetuloa!

Tilaisuuden kutsu.

Takaisin