Elinkeinot

Joukkoliikenne

Junataksi Muonio - Kolari - Muonio

Muonion kunta on käynnistänyt kokeiluliikenteen liikenneyhteydestä Kolarin rautatieaseman ja Muonion keskustan (SEO) välille. Asemalle on nyt taksiyhteys sinne saapuvilta tai lähteviltä junilta, mikäli tilauksia on tullut ennakkoon. Junatak­si toimii kutsutaksiperiaatteella eli kyydin tar­ve tulee ilmoittaa sopimusyrittäjälle etukäteen vii­meis­tään edel­li­se­nä il­ta­na kel­lo 18. Jos tilattuja kyytejä ei ole, vuoroja ei ajeta.

Kutsutaksiliikenteen toteuttava yritys on Taksi Hietala. Ju­na­tak­si ti­la­taan Tak­si Hie­ta­lan nu­me­ros­ta 040 708 8105, säh­kö­pos­til­la north.kth@gmail.com edellisenä iltana klo 18 mennessä tai Matkahuollon verkkopalvelusta.

Taksikyydin hinta on julkisen liikenteen hinnoittelun mukainen (hinnan näet matkahuollon verkkopalvelusta) yhteen suuntaan välillä Muonion keskusta (SEO) Kolarin rautatieasema. Mahdolliset jatkoyhteydet ovat lisämaksullisia. Muutokset ovat mahdollisia.


Asiointiliikenne

Muonion kunnassa toimii tällä hetkellä kaksi asiointiliikenteen linjaa.

1. Etelä-Muonion linja: Tapojärvi - Kaalamaniemi-  Kihlanki - Kangosjärvi - Muonio kirkonkylä edestakaisin. Linjan liikennöitsijänä toimii Reponiemen Taksipalvelu Oy. Linjaa ajetaan ennakkovarausten perusteella yhden (1) kerran viikossa. Kyselyt: teemu.koberg@gmail.com ja 040 746 3481

2. Pohjois-Muonion linja: Sonkamuotka - Kätkäsuvanto - Ylimuonio - Muonio kirkonkylä  edestakaisin. Linjan liikennöitsijänä toimii Esa Salmi. Linjaa ajetaan ennakkovarausten perusteella yhden (1) kerran viikossa. Kyselyt: esa.salmi@hotmail.fi ja 0400 391 905

Taksikyydin hinta noudattaa julkisen liikenteen matkalipun hintoja, tarkista hinta ja ajoaika liikennöitsijältä varauksen yhteydessä.