Elinkeinot

Joukkoliikenne

Asiointiliikenne Muonion kunnassa

Muonion kunnassa toimii tällä hetkellä kaksi asiointiliikenteen linjaa. Asiointiliikennettä voi käyttää esimerkiksi kaupassa käymiseen tai muuhun asiointiin keskustassa/kylillä.

1. Etelä-Muonion linja: Tapojärvi - Kaalamaniemi-  Kihlanki - Kangosjärvi - Muonio kirkonkylä edestakaisin. Linjan liikennöitsijänä toimii Reponiemen Taksipalvelu Oy. Linjaa ajetaan ennakkovarausten perusteella yhden (1) kerran viikossa. Kyselyt: teemu.koberg@gmail.com ja 040 746 3481

2. Pohjois-Muonion linja: Sonkamuotka - Kätkäsuvanto - Ylimuonio - Muonio kirkonkylä edestakaisin. Linjan liikennöitsijänä toimii Esa Salmi. Linjaa ajetaan ennakkovarausten perusteella yhden (1) kerran viikossa. Kyselyt: esa.salmi@hotmail.fi ja 0400 391 905

Taksikyydin hinta noudattaa julkisen liikenteen matkalipun hintoja, tarkista ajantasainen hinta ja ajoaika/-päivä liikennöitsijältä varauksen yhteydessä.


Jatkoyhteydet rautatieasemilta ja lentoasemalta Muonioon

Jatkoyhteyksiä on tarjolla useampia riippuen mm. vuodenajasta. Tarkista tiedot palveluntarjoajien omista kanavista, heiltä suoraan varausta tehdessäsi tai mahdollisista digitaalisista lipunmyyntikanavista. Muonion kunta ei vastaa esimerkiksi lippujen hinnoittelusta tai aikatauluista, joten alla olevien verkkosivujen tiedot ja tiedot ovat kolmansien osapuolten antamia tietoja ja näin ollen emme vastaa mahdollisista muutoksista.

 

Jatkoyhteydet Muonio - Kolari rautatieasema - Muonio

(Päivitetty 19.5.2023)

Kolarin rautatieasemalle Muonion keskustaajaman alueelta on Muonion kunnan ja Lapin ELY-keskuksen tukema kunnan hankkima kuljetuspalvelu sinne saapuvilta tai lähteviltä junilta, mikäli tilauksia on tullut ennakkoon. Kuljetus toimii kutsutaksiperiaatteella eli kyydin tar­ve tulee ilmoittaa sopimusyrittäjälle (Taksi Hirsikangas/Xapes Oy) etukäteen vii­meis­tään edel­li­se­nä il­ta­na kel­lo 18. Jos tilattuja kyytejä ei ole, vuoroja ei ajeta. Varaukset tehdään nu­me­ros­ta 040 0793112 (24/7) tai säh­kö­pos­titse taksi@taksimuonio.fi edellisenä iltana klo 18 mennessä. Liput ovat myynnissä myös Matkahuollon verkkopalvelussa. Kuljetus ajetaan varausten mukaisesti ja asiakkaat noudetaan/viedään Muoniossa taajama-alueella kotiin. Kuljetuksen kyytiin voi nousta tai poistua kyydistä myös väliltä Muonio - Kolari VT21 varrella olevilta bussipysäkeiltä ennakkovarausten mukaisesti (sovi tästä varauksen yhteydessä sekä muista mahdollisista jatkoyhteysmahdollisuuksista). Ajantasainen hinta kannattaa varmistaa liikennöitsijältä varauksen yhteydessä. Muutokset ovat mahdollisia. Lisätiedot osoitteesta www.taksimuonio.fi . Voimassa 30.6.2023 asti kutsutaksipohjaisena ja 1.7.2023 alkaen ELY-keskuksen hankkimana aikataulutettuna linjaliikenteenä. 1.7.2023 alkaen käytettävissä olevia lippuja voi ostaa mm. Matkahuollon sivuilta.

 
Jatkoyhteydet Rovaniemen rautatieasemalta

(Päivitetty 14.11.2022)

Rovaniemen rautatieasemalta Muonioon on matkaa n. 230 km. Bussilla matka kestää reilut 3 h. Tarkemmat tiedot bussien aikatauluista ja hinnoista saat Matkahuollon sivuilta. (Lähde: vr.fi)

 
Jatkoyhteydet Kittilän lentoasemalta

(Päivitetty 19.5.2023)

31.5.2023 asti jatkoyhteys toimii kutsuliikenteenä. Muonion Kutsuliikenne: Muonio/Olos/Jeris/Pallas-Kittilän lentoasema: Kuljetuksiin ilmoittaudutaan Tapio Hietalahdelle viimeistään 24h ennen lentoa sähköpostitse osoitteeseen muoniokt@hotmail.com. Kuljetusta tarjotaan jokaiselle Finnairin lennolle ja takaisin. Linja ajetaan ainoastaan silloin, kun kuljetukseen on ilmoittautunut yksi tai useampi matkustaja. Lisätiedot ja tarkemmat ohjeet varauksen tekemiseen osoitteesta www.muonionkutsuliikenne.com

1.6.2023 alkaen jatkoyhteys toimii ELY-keskuksen hankkimana joukkoliikenteenä lauantaisin ja sunnuntaisin. Lue lisää aikatauluista ja varauskäytännöistä liikennöitsijän osoitteesta www.muonionkutsuliikenne.com

Myös Matkahuollon sivujen kautta löytyy muita joukkoliikenneyhteyksiä Muonion ja Kittilän lentoaseman välille. Niihin voi tutustua Matkahuollon sivuilla.

Paikallisten taksien yhteystiedot löytyvät kunnan verkkosivujen etusivun yrityspalveluhakemistosta (valitse toimialaluokituksesta: Taksit).


Sosiaalihuoltolain mukaiset liikkumista tukevat palvelut

Sosiaalihuoltolain mukaisena tukipalveluna myönnettävä liikkumista tukeva palvelu on kalenterivuodeksi kerrallaan myönnettävä määrärahasidonnainen ja harkinnanvarainen etuus. Matkoja myönnettäessä huomioidaan asiakkaan tulot ja varallisuus sekä mahdollisuus käyttää asiointiliikennettä.

Sosiaalihuoltolain mukaisia liikkumista tukevia palveluja järjestetään henkilöille, jotka eivät kykene itsenäisesti käyttämään julkisia liikennevälineitä sairauden, vamman tai muun vastaavanlaisen toimintakykyä alentavan syyn takia ja jotka tarvitsevat palvelua asioimisen tai muun jokapäiväiseen elämään kuuluvan tarpeen vuoksi.  

Kuljetuspalvelua haetaan tarkoitukseen laaditulla lomakkeella. Kuljetuspalveluhakemus toimitetaan palvelusuunnittelijalle, joka tekee asiasta päätöksen.

Sosiaalihuoltolain mukaisten liikkumista tukevien taksipalveluiden järjestäminen