Nuoriso

Harrastustoiminta

Ajankohtaista

Ajankohtaista

Nuorisotoimen kerhot jatkuvat helmikuussa viikolla 5 ja toimivat aina toukokuuhun 2021 viikkoon 20 asti.

#harrastamisensuomenmalli -hankkeen harrastukset aloittavat toimintansa viikolla 4. Jokaisen jakson harrastuslukujärjestys löytyy wilmasta.

Nuorisotoimen kerhot

 

Tippalakerho 3-4 -luokkalaisille keskiviikkoisin klo 15:15-16:15 Nuorisotila Tippalassa. Ohjaajina toimivat Ilona ja Peppi.

Tippalakerho 5-6 -luokkalaisille torstaisin klo 15:30-17:00 Nuorisotila Tippalassa. Ohjaajana toimivat Netta, Eveliina ja Eerika. Ohjelmassa vapaata hengailua, pelailua, askartelua, välipalan tekoa ja paljon kaikkea muuta mukavaa.

Sählykerho 4-6 -luokkalaisille maanantaisin klo 15:15-16:15 alakoulun liikuntasalissa. Ohjaajana toimii Lauri.

Kaikkien nuorisotoimen kerhojen ohjaajina toimivat paikalliset koulutetut kerhonohjaaja-nuoret. Kerhot ovat maksuttomia, niihin ei järjestetä kuljetuksia eikä niihin tarvitse etukäteen ilmoittautua.

 

#harrastamisensuomenmalli -harrastukset

 

Harrastuslukujärjestys 3. jakso 14.1.-26.3.2021:

Maanantai:

  • Köksäilyharrastus yläkoulun kotitalousluokassa 5-6 –luokkalaisille klo 14-16, ohjaajana Kaisa Ruotsalainen. Enintään 12 osallistujaa. Kerhossa tutustutaan terveellisen ja ravitsevan kotiruoan sekä välipalojen valmistamiseen. Tutustutaan myös yleisesti keittiöön ja ruokailuvälineisiin sekä niiden puhtaanapitoon.

 

Keskiviikko:

  • Eräharrastus ala- ja yläkoulun pihapiirissä 4-6 –luokkalaisille klo 14-15, ohjaajana Kaisa Ruotsalainen. Enintään 12 osallistujaa. Kerhossa tutustutaan metsästykseen, kalastukseen ja yleisesti erätaitoihin. Luvassa ruoan valmistusta laavulla ja kestävää retkeilyä.
  • Lukuharrastus kirjastossa 1-3 –luokkalaisille klo 14-15, ohjaajana kirjaston henkilökunta. Enintään 12 osallistujaa. Lukukerhossa lapsi pääsee tutustumaan kirjallisuuteen ja kirjoittamiseen yhdessä kirjastohenkilökunnan kanssa. Kerhon keskeisin tavoite on kannustaa lasta lukemaan säännöllisesti kotona ja vapaa-ajalla sekä luoda positiivinen asenne lukemista kohtaan. Kerhossa lapset tutustuvat lukemiseen leikkimielisten pelien ja harjoituksien avulla, jonka toivoimme innostavan lapsia kirjallisuuden maailmaan.   

Torstai:

  • Eräharrastus ala- ja yläkoulun pihapiirissä 1-3 –luokkalaisille klo 13-14, ohjaajana Kaisa Ruotsalainen. Enintään 12 osallistujaa. Tutustumista metsästykseen, kalastukseen ja yleisesti erätaitoihin. Luvassa ruoan valmistusta laavulla ja tutustumista eläimiin ja kasveihin.
  • Vapaa salivuoro alakoulun liikuntasalissa 9-luokkalaisille klo 13-14, valvojana Jenni Pekonen.
  • Peliohjelmointiharrastus yhtenäiskoululla 3-6 –luokkalaisille klo 14-15. Enintään 12 osallistujaa. Kiinnostaako pelisuunnittelu? Oletko kiinnostunut ohjelmoinnista? Vastauksia näihin kysymyksiin etsitään LUMA-keskus Lapin peliohjelmointikerhossa. Kerho mahdollistaa osaamisen syventämistä omien pelien suunnittelussa ja toteuttamisessa Scratch-ohjelmalla yksin tai pienessä pelinkehittäjätiimissä. Tarjolla on tekemistä ja ohjausta pelien tekemisestä edeten suunnittelusta kohti valmista tuotosta. Kerhon etäohjaajana toimii LUMA-keskuksen Pekka Muotka. Lähiohjaajana toimii Vertti Barkholm. Et tarvitse mukaan omaa tietokonetta.

Perjantai:

  • Parkourharrastus alakoulun liikuntasalissa 1-3 -luokkalaisille klo 13-14. Enintään 12 osallistujaa. Ohjaajana Jenni Pekonen. Kerhossa tutustutaan parkourin saloihin Parkourakatemiasta tulevan etäopastuksen mukaan.
  • Parkourharrastus alakoulun liikuntasalissa 4-8 -luokkalaisille klo 14-15. Enintään 16 osallistujaa. Ohjaajana Jenni Pekonen. Kerhossa tutustutaan parkourin saloihin Parkourakatemiasta tulevan etäopastuksen mukaan.

Muonion kunta on päässyt mukaan #harrastamisensuomenmalli –hankkeen pilottikokeiluun, jossa tarkoituksena on tarjota kaikille lapsille ja nuorille mielenkiintoinen harrastus koulupäivän yhteyteen. Hankkeessa toimii harrastuskoordinaattorina Kaisa Ruotsalainen (puhelin 040 188 4263, sähköposti: kaisa.ruotsalainen@muonio.fi, löytyy myös wilmasta). Näihin harrastuksiin ei järjestetä erillistä koulukuljetusta mutta olemassa olevia kuljetuksia voi kuitenkin hyödyntää aikataulujen sopiessa yhteen.

Harrastukset aloittavat toiminnan viikolla 4 ja jatkuvat aina kolmannen jakson loppuun asti eli viikolle 12. Ilmoittautumiset kaikkiin kerhoihin Kaisalle perjantaihin 22.1. klo 9 mennessä. Ilmoittaessasi lapsesi harrastukseen, ilmoita myös allergiat ja erikoisruokavaliot sekä se, mitä muita harrastuksia lapsellasi jo tällä hetkellä on. Ne lapset, joilla ei ole muuta harrastusta ovat ilmoittautuessa etusijalla. Harrastukset aloittavat toimintansa, mikäli osallistujia on kolme tai enemmän. Otamme mielellämme vastaan harrastusideoita, innokkaita ohjaajia tai muita tärkeitä pointteja/huomioita! 

Nuorisotoimen infoboksi

Nuorisosihteeri Heidi Pouttu

040 5929 281

Nuorisotyöntekijä-kirjastovirkailija Vertti Barkholm

040 489 5193

sähköpostit: etunimi.sukunimi@muonio.fi