Vapaa-aika

Nuoriso

Ajankohtaista

Nuorisotoimi tiedottaa

Nuorisotoimi tiedottaa / Huhtikuu

Kesäleirit 1-4 –luokkalaisille tulevat jälleen kesäkuun alussa eli 7.-18.6.2021! Kesäleireillä on tänä vuonna ohjelmassa mm. retkeilyä, kädentaitoja, leikkejä, ruoanlaittoa ja paljon kaikkea mukavaa ohjelmaa! Leirin osallistumismaksu on 20€/osallistuja. Osallistumismaksusta voi tarvittaessa neuvotella sosiaalitoimen kanssa. Ilmoittautuminen kesäleireille tapahtuu täyttämällä ilmoittautumislomake, joka löytyy kunnan internet-sivuilta ja se palautetaan nuorisotoimeen paperisena tai sähköpostilla heidi.pouttu@muonio.fi. Ilmoittautumisaika kesäleireille on 22.4.- 16.5.2021.

Wauto tulee taas! Wauto eli walkers-matkailuauto on matalan kynnyksen kohtaamispaikka, jossa on tarjolla kahvia, korttipelejä sekä turvallisten aikuisten juttuseuraa. Walkers-auto on siis liikkuva nuorisotila, jonka tarkoitus on viedä nuorisotyötä sivukyliin.

Haemme vapaaehtoisia aikuisia mukaan Wauto-toimintaan touko-heinäkuulle (viikot 21-27)! Vaparina voit toimia juuri sen verran kuin itse haluat vaikka vain yhden reissun verran. Vapaaehtoinen aikuinen eli vapari on omasta nuoruudestaan selvinnyt ”nuoruuden veteraani”, joka tulee omana itsenään juttuun sekä nuorten että muiden aikuisten kanssa. Vapari voi olla minkä ammattikunnan tai elämäntilanteen edustaja tahansa. Vapari on siis turvallinen aikuinen, jonka kanssa nuori voi halutessaan keskustella tai kahvitella. Vapaaehtoinen aikuinen kulkee Walkers-auton mukana yhdessä kunnan työntekijän kanssa. Vaparikoulutus järjestetään perjantaina 21.5. klo 17-20 yläkoulun auditoriossa. Ilmoittaudu mukaan mielenkiintoiseen ja ainutlaatuiseen Wauto-vaparitoimintaan nuorisosihteeri Heidi Poutulle numeroon 040 5929 281.

Nuorisotoimen toiminnot 12.4.2021 alkaen:

  • Vahva maskisuositus
  • Ohjeistukset hyvästä käsi-ja yskimishygieniasta
  • Max 20 osallistujaa toiminnoissa (sisältää 2 ohjaajaa)
  • Avoimet nuorten tilaillat jatkossa kaikille yli 13 –vuotiaille
  • Etsivän nuorisotyön perjantaikahvit 16-29 –vuotiaille
  • Nuorisotoimen toiminnoissa jälleen käytössä juoma- ja ruokatarjoilu
  • Nuorisotoimen kerhotoiminta alakoululaisille ja #harrastamisensuomenmalli –harrastukset jatkuvat toistaiseksi normaalisti.

Toivomme, että nuorisotoimen toimintoihin osallistutaan vain terveenä, käyttäen hyvää käsi- ja yskimishygieniaa sekä noudattaen hyviä turvavälejä. 

Lisätietoja: Nuorisosihteeri Heidi Pouttu, heidi.pouttu@muonio.fi, 040 5929 281 

Muonion kunnan nuorisotoimen päätehtävä on tuottaa laadukkaita nuorisopalveluita kaikille paikkakuntalaisille lapsille ja nuorille aina ensimmäiseltä luokalta toisen asteen opintoihin asti. Tehtävänämme on toimia lasten ja nuorten kasvattajana koulun ja kodin ulkopuolella. Toteutamme nuorille suunnattuja avoimia sekä ohjattuja vapaa-ajan toimintoja hyödyntäen moniammatillista yhteistyötä eri toimijoiden kanssa. Järjestämme nuorisolle erilaisia harrastusmahdollisuuksia, kerhoja, leirejä sekä tapahtumia ympäri vuoden ja tarjoamme tilat yhdessä olemiseen. Nuorisotyön kohderyhmänä ovat kaikki alle 29-vuotiaat kuntalaiset. Tehtäväalueesta vastaa nuorisosihteeri. Nuorisotoimen toimipaikka sijaitsee Muonion kunnan kirkonkylällä nuorisotila Tippalassa osoitteessa Pirkantie 2, 99300 Muonio.

Nuorisotoimen vuosisuunnitelman vuodelle 2021 löydät tästä. Kaikki nuorisotoimen järjestämät maksulliset tapahtumat maksetaan käteisellä viimeistään tapahtuman alkaessa. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tulleista peruutuksista perimme täyden osallistumismaksun (lääkärintodistuksella peruutus veloitukseton).

Muonion kunnan nuorisotoimi noudattaa lappilaisen nuorisotyön perussuunnitelmaa joka on laadittu yhteistyössä 18 Lapin kunnan kesken LappiNYT-hankkeessa vuosina 2018-2020. Ark(t)isen nuorisotyön perussuunnitelman löydät tästä.

Ajankohtaista

Somet

Instagram: nuorisosihteerimuonio, nuorisottmuonio, etsivanuorisotyomuonio, koulunuorisottmuonio

Snapchat: nuorisoohjaaja, nuorisottmuonio, etsivasmp, koulunttmuonio

Facebook: Nuorisosihteeri Heidi Pouttu, Etsivä nuorisotyöntekijä Sanna-Mari Pöyry

Discord: Nuorisosihteeri Muonio Heidi #4332, verber #6802. Discord-Tippala: https://discord.gg/GwyT5hz

Whatsapp: Heidi 040 5929 281, Vertti 040 489 5193, Sanna-Mari 040 489 5167, Kaisa 040 188 4263. Liity mukaan  whatsapp-Tippala ryhmään olemalla yhteydessä meihin.

Sähköpostit: etunimi.sukunimi@muonio.fi

Nuorisotoimen infoboksi

Nuorisosihteeri Heidi Pouttu

040 5929 281

Nuorisotyöntekijä-kirjastovirkailija Vertti Barkholm

040 489 5193

Etsivä nuorisotyöntekijä Sanna-Mari Pöyry

040 489 5167

Koulunuorisotyöntekijä Kaisa Ruotsalainen

040 188 4263

sähköpostit: etunimi.sukunimi@muonio.fi