Vapaa-aika

Nuoriso

Ajankohtaista

Nuorisopalvelut tiedottaa

Kunnan omia kesätyöpaikkoja tarjotaan muoniolaisille koululaisille kahden viikon jaksoiksi kesäisin. Töitä voivat vuonna 2023 hakea vuosina 2005-2007 syntyneet nuoret, joista ensisijaisina työn saajina ovat vuonna 2006 syntyneet. Kesätyöpaikkoihin hakeminen tapahtuu Kuntarekryn kautta. Hakuaika on 1.3.-31.3.2023.

Työseteleiden uusi haku alkaa 1.1.2023. Työsetelejä voivat hakea kaikki muoniolaiset 15-17 –vuotiaat nuoret, jotka ovat päätoimisia opiskelijoita. Työsetelin arvo on 250€ euroa ja se on käytettävä 4 kuukauden kuluessa myöntämispäivämäärästä. Työsetelin voi käyttää palkkatyöhön yrityksessä, yhdistyksessä, osuuskunnassa tai seurakunnassa, jolla on toimipaikka Muoniossa. Työsetelin voi myös käyttää omaan NY-yritystoimintaan. Työskentelyä tulee kertyä vähintään 60h. Työseteli on käytettävissä vuoden loppuun mennessä. Työseteliä voit hakea täyttämällä kunnan internetsivuilta löytyvän hakemuksen ja toimittamalla sen nuorisopalveluihin. Lisätietoja Nuorten työllistäminen-välilehdeltä.

Alennuslippuja elokuviin! Muonion kunta ja Lapland Hotels Olos yhteistyössä tukevat muoniolaisten lasten ja nuorten kulttuurielämyksiä tarjoamalla -50% alennuslippuja elokuvanäytöksiin. Alennuslippuihin ovat oikeutettuja kaikki muoniolaiset alle 29-vuotiaat lapset ja nuoret. Alennuslippuja voi noutaa nuorisotila Tippalasta sen aukioloaikoina. 1 alennuslippu / henkilö.

Nuorisotila Tippalan avoimet tilaillat, alakoululaisten omat Tippala-iltapäivät ja etsivän perjantaikahvit jatkuvat normaalein aikatauluin kesälomaan asti. Lisätietoja: Nuorisotila Tippala-välilehdeltä.

#harrastamisensuomenmalli –harrastukset jatkuvat harrastuslukujärjestyksen mukaisesti kesälomaan asti. Lisätietoja: Harrastustoiminta-välilehdeltä.

Muonion kunnan nuorisopalveluiden päätehtävä on tuottaa laadukkaita nuorisopalveluita kaikille paikkakuntalaisille lapsille ja nuorille aina ensimmäiseltä luokalta toisen asteen opintoihin asti. Tehtävänämme on toimia lasten ja nuorten kasvattajana koulun ja kodin ulkopuolella. Toteutamme nuorille suunnattuja avoimia sekä ohjattuja vapaa-ajan toimintoja hyödyntäen moniammatillista yhteistyötä eri toimijoiden kanssa. Järjestämme nuorisolle erilaisia harrastusmahdollisuuksia, kerhoja, leirejä sekä tapahtumia ympäri vuoden ja tarjoamme tilat yhdessä olemiseen. Nuorisopalveluiden kohderyhmänä ovat kaikki alle 29-vuotiaat kuntalaiset. Tehtäväalueesta vastaa nuorisosihteeri. Nuorisopalveluiden toimipaikka sijaitsee Muonion kunnan kirkonkylällä nuorisotila Tippalassa osoitteessa Pirkantie 2, 99300 Muonio.

Nuorisopalveluiden vuosisuunnitelman vuodelle 2023 löydät tästä. Kaikki nuorisopalveluiden järjestämät maksulliset tapahtumat maksetaan käteisellä viimeistään tapahtuman alkaessa. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tulleista peruutuksista perimme täyden osallistumismaksun (vain lääkärintodistuksella peruutus veloitukseton).

Muonion kunnan nuorisopalvelut noudattaa lappilaisen nuorisotyön perussuunnitelmaa joka on laadittu yhteistyössä 18 Lapin kunnan kesken LappiNYT-hankkeessa vuosina 2018-2020. Ark(t)isen nuorisotyön perussuunnitelman löydät tästä. Samassa hankkeessa laadittiin lappilaista nuorisotyötä kuvaava video, jota kuvattiin Muoniossakin vuoden 2020 keväällä. Katso video tästä!

Ajankohtaista

Somet

Instagram: nuorisosihteerimuonio, nuorisottmuonio, etsivanuorisotyomuonio, koulunuorisottmuonio

Snapchat: nuorisoohjaaja, nuorisottmuonio, etsivasmp, koulunttmuonio

Facebook: Nuorisosihteeri Heidi Pouttu, Etsivä nuorisotyöntekijä Sanna-Mari Pöyry

Discord: Nuorisosihteeri Muonio Heidi #4332, verber #6802. Discord-Tippala: https://discord.gg/q3pBwye

Whatsapp: Heidi 040 5929 281, Vertti 040 489 5193, Sanna-Mari 040 489 5167, Kaisa 040 188 4263. 

Sähköpostit: etunimi.sukunimi@muonio.fi

Nuorisopalveluiden yhteystiedot

Nuorisosihteeri Heidi Pouttu

040 5929 281

Nuorisotyöntekijä-kirjastovirkailija Vertti Barkholm

040 489 5193

Etsivä nuorisotyöntekijä Sanna-Mari Pöyry

040 489 5167

Koulunuorisotyöntekijä Kaisa Ruotsalainen

040 188 4263

sähköpostit: etunimi.sukunimi@muonio.fi