Vapaa-aika

Nuoriso

Ajankohtaista

Nuorisopalvelut tiedottaa

Nuorisotila Tippala (os. Pirkantie 2) avoinna tiistaisin (vain peruskoulun päättäneille nuorille), torstaisin (kaikille niin yläkoululaisille kuin myös peruskoulun päättäneille nuorille) ja perjantaisin (vain yläkoululaisille nuorille) klo 17-21. Nuorisotila Tippalasta löytyy monipuoliset tilat nuorten ajanviettoon esimerkiksi digipaja kuudella tietokoneella, bändipaja soittimilla, mopopaja työkaluilla, biljardi- ja pingispöytä, konsolipelejä ja lautapelejä sekä monia muita viihdykkeitä! Muista myös tämä: Tippalan digi/bändipajaa voivat kaikenikäiset muoniolaiset varata itselleen käyttöön iltaisin ja viikonloppuisin veloituksetta esimerkiksi bändisi treenejä varten, koulun opiskeluja tai ryhmätöitä varten tai vaikkapa itsenäiseen pianon soitteluun. Ole yhteydessä Heidiin niin katsotaan yhdessä sopiva aika! Lisätietoja: Nuorisotila Tippala-välilehdeltä.

Varhaisnuorten omat Tippala-iltapäivät jatkuvat normaalein aikatauluin. 3-4 –luokkalaisille avoinna perjantaisin klo 13-14 ja 5-6 –luokkalaiset torstaisin klo 15-16:30. Paikalla nuorisotyöntekijä-Vertti.

Perjantaikahvit Tippalassa kaikille peruskoulunsa päättäneille (16-28 v.) nuorille klo 14-17, paikalla etsivä nuorisotyöntekijä.

Etsivä nuorisotyöntekijä läsnä toisella asteella torstaisin klo 10:30-12:10 ruokalan aulassa.

#harrastamisensuomenmalli –harrastukset alkavat syyskuussa. Lisätietoja ensimmäisessä jaksossa tarjolla olevista harrastuksista tulee harrastuskoordinaattori Kaisalta piakkoin. Uusi kerho/harrastus-lukujärjestys julkaistaan kunnan internetsivuilla. Olemme kasanneet samaan lukujärjestykseen kaikki Muoniossa järjestettävät lasten ja nuorten kerhot/harrastukset. Päivitämme uutta harrastuslukujärjestystä säännöllisesti. Lisätietoja: Harrastustoiminta-välilehdeltä.

Työseteleiden uusi haku alkaa 1.9.2023. Työsetelejä voivat hakea kaikki muoniolaiset 15-17 –vuotiaat nuoret, jotka ovat päätoimisia opiskelijoita. Myös ne, joille on jo tänä vuonna myönnetty työseteli sekä ne, jotka ovat työllistyneet kunnan kesätöihin voivat nyt hakea työseteliä uudestaan. Työsetelin arvo on 250€ euroa ja se on käytettävä 4 kuukauden kuluessa myöntämispäivämäärästä. Työsetelin voi käyttää palkkatyöhön yrityksessä, yhdistyksessä, osuuskunnassa tai seurakunnassa, jolla on toimipaikka Muoniossa. Työsetelin voi myös käyttää omaan NY-yritystoimintaan. Työskentelyä tulee kertyä vähintään 60h. Työseteli on käytettävissä vuoden loppuun mennessä. Työseteliä voit hakea täyttämällä kunnan internetsivuilta löytyvän hakemuksen ja toimittamalla sen nuorisopalveluihin.. Lisätietoja Nuorten työllistäminen-välilehdeltä.

Töitä tarjolla!

Nuorisopalvelut etsii uusia harrastuksenohjaajia. Pääasiassa toivomme työntekijöitä ohjaamaan liikunnallisia harrastuksia sekä kädentaitoja tai erätaitoja sisältäviä harrastuksia. Myös muita uusia ja erilaisia harrastusideoita otetaan mielellään vastaan. Palkkaus noin 25€/h.

Muonion kunta etsii videokuvaajia. Jos osaat käyttää tietokonetta, videokameraa tai medialaitteita yleisellä tasolla, pärjäät striimauslaitteiden kanssa varmasti. Sinun ei itse tarvitse näkyä kuvassa, kunhan esitys ja puheenvuorot näkyvät ja kuuluvat yleisölle. Työntekijä/työntekijät koulutetaan laitteiston käyttöön. Tarkoituksena on, että työntekijä livestriimaa erilaisia kunnan tapahtumia tarvittaessa.

Muonion kunnan nuorisopalveluiden päätehtävä on tuottaa laadukkaita nuorisopalveluita kaikille paikkakuntalaisille lapsille ja nuorille aina ensimmäiseltä luokalta toisen asteen opintoihin asti. Tehtävänämme on toimia lasten ja nuorten kasvattajana koulun ja kodin ulkopuolella. Toteutamme nuorille suunnattuja avoimia sekä ohjattuja vapaa-ajan toimintoja hyödyntäen moniammatillista yhteistyötä eri toimijoiden kanssa. Järjestämme nuorisolle erilaisia harrastusmahdollisuuksia, kerhoja, leirejä sekä tapahtumia ympäri vuoden ja tarjoamme tilat yhdessä olemiseen. Nuorisopalveluiden kohderyhmänä ovat kaikki alle 29-vuotiaat kuntalaiset. Tehtäväalueesta vastaa nuorisovastaava. Nuorisopalveluiden toimipaikka sijaitsee Muonion kunnan kirkonkylällä nuorisotila Tippalassa osoitteessa Pirkantie 2, 99300 Muonio.

Nuorisopalveluiden vuosisuunnitelman vuodelle 2023 löydät tästä. Kaikki nuorisopalveluiden järjestämät maksulliset tapahtumat maksetaan käteisellä viimeistään tapahtuman alkaessa. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tulleista peruutuksista perimme täyden osallistumismaksun (vain lääkärintodistuksella peruutus veloitukseton).

Muonion kunnan nuorisopalvelut noudattaa lappilaisen nuorisotyön perussuunnitelmaa joka on laadittu yhteistyössä 18 Lapin kunnan kesken LappiNYT-hankkeessa vuosina 2018-2020. Ark(t)isen nuorisotyön perussuunnitelman löydät tästä. Samassa hankkeessa laadittiin lappilaista nuorisotyötä kuvaava video, jota kuvattiin Muoniossakin vuoden 2020 keväällä. Katso video tästä!

Ajankohtaista

Somet

Instagram: nuorisopalvelutmuonio, nuorisottmuonio, etsivanuorisotyomuonio, koulunuorisottmuonio

Snapchat: nuorisomuonio, nuorisottmuonio, etsivasmp, koulunttmuonio

Facebook: Nuorisovastaava Heidi Pouttu, Etsivä nuorisotyöntekijä Sanna-Mari Pöyry

Discord: nuorisopalvelutmuonioheidi, verttimuonio
                 Discord-kanava eTippala

Whatsapp: Heidi 040 5929 281, Vertti 040 489 5193, Sanna-Mari 040 489 5167, Kaisa 040 188 4263. 

Sähköpostit: etunimi.sukunimi@muonio.fi

Nuorisopalveluiden yhteystiedot

Nuorisovastaava Heidi Pouttu

040 5929 281

Nuorisotyöntekijä-kirjastovirkailija Vertti Barkholm

040 489 5193

Etsivä nuorisotyöntekijä Sanna-Mari Pöyry

040 489 5167

Koulunuorisotyöntekijä-harrastuskoordinaattori Kaisa Ruotsalainen

040 188 4263

sähköpostit: etunimi.sukunimi@muonio.fi