Työpaja

SER-kierrätys

SER (sähkö- ja elektroniikkaromu) sekä metallin ja rautaromun keräyspiste sijaitsee työpajan takapihalla (Miljooonatie 1, 99300 Muonio)

Vastaanotamme maksutta SER-, metalli- ja rautaromua vain työpajan aukioloaikoina.

Ma-To klo. 9.00-15.00

Pe. klo. 9.00-14.00

SER- sähkö- ja elektroniikkalaiteromu eli käytöstä poistetut sähkö- ja elektroniikkalaitteet, jotka tarvitsevat toimiakseen sähkövirtaa, akkua, paristoa tai aurinkoenergiaa. Kodin yleisimpiä laitteita ovat mm. kodinkoneet, kellot, tietokoneet, tulostimet, kännykät, televisiot, kamerat, valaisimet, sähkötyökalut, sähkökiukaat ja lämminvesivaraajat. Myös lamput (poislukien hehku- ja halogeenilamput) luetaan sähkö- ja elektroniikkalaitteiksi. Vastaanotamme vain kokonaisia SER-laitteita.

Metalli- ja rautaromu eli suuret metalli- ja rautaesineet, jotka eivät mahdu tavanomaiseen metallikeräysastiaan- Metalli- ja rautaromua ovat esim: polkypyörät, ruohonleikkurit, sähköjohdot, polttomoottorit (ilman nesteitä), pellit, puulämmitteiset kiukaat, avatut ja tyhjät tynnyrit sekä metalliset tiskipöydät ja hanat. 

SER-kierrätysohjeet löytyvät tästä linkistä.

Muut jätteet tulee toimittaa Lapecon hyötyjäteasemalle (Torniontie 1077, 99300 Muonio).  Jäteasema on avoinna joka toinen perjantai parillisina viikkoina klo. 14.00-17.00. Hyötyjäteasema avoinna myös jokaisen kuukauden 1.arkilauantai klo. 12.00-14.00.

Vaarallisten jätteiden vastaanotto on siirtynyt aiemmalta keräyspaikaltaan Yrjö Kokon tieltä Muonion ecoASEMALLE osoitteeseen Torniontie 1077. Vaarallisia jätteitä vastaanotetaan ecoASEMAN aukioloaikoina parillisten viikkojen perjantaisin klo 14-17.

Lapin Jätehuollon kuntayhtymän Lapeco:n kotisivut