Elinvoima

Elinvoima

Elinvoima

Rakennusvalvonta

Aiotko ryhtyä rakentamaan?

Kaikki rakentamiseen liittyvät luvat haetaan sähköisesti osoitteessa www.lupapiste.fi. Palveluun rekisteröidytään pankkitunnuksilla. Eri osapuolet pystyvät hankenäkymän kautta reaaliajassa seuraamaan asioinnin etenemistä palvelussa sekä täydentämään tarvittavia tietoja – ajasta ja paikasta riippumatta.

Rakentamista säätelee Maankäyttö- ja rakennuslaki, Ympäristöministeriön ylläpitämä rakentamismääräyskokoelma ja kunnan rakennusjärjestys

Tarvitset luvan uuden rakentamiseen, olemassa olevan rakennuksen laajentamiseen tai rakentamiseen verrattavan muutoksen tekemiseen sekä  turvallisuuteen ja terveydellisiin oloihin vaikuttavaien rakennuksen korjaus- ja muutostöihin. Myös maalämmön ja jätevesijärjestelmän rakentaminen ovat luvanvaraisia toimenpiteitä.

Tarkista ennen rakennusluvan hakemista, tarvitsetko hankkeelle poikkeamisluvan tai suunnittelutarveratkaisun.

Poikkemislupa tarvitaan silloin kun rakentamisessa on tarve poiketa kaavan tai muun lainvoimaisen säännöksen määräyksestä.

Suunnittelutarveratkaisu tarvitaan, kun rakennetaan asemakaavoitetun alueen läheisyyteen tai rakennusjärjestyksessä määrätyille suunnittelutarvealueille.

 

Muonion kunta

Löydät meidät myös Suomi.fi-palvelusta!

Rakennusvalvonnan yhteystiedot

  • vs. rakennustarkastaja Sami Jokitalo 040 182 1143
  • hallintosihteeri Sari Virkkunen 040 489 5106