Nuoriso

Nuorten työllistäminen

Ajankohtaista

Ajankohtaista

Työseteleiden haku on käynnissä. Työsetelejä voivat hakea kaikki muoniolaiset 15-17 –vuotiaat nuoret, jotka ovat päätoimisia opiskelijoita. Työsetelin arvo on 250€ euroa ja se on käytettävä 4 kuukauden kuluessa myöntämispäivämäärästä. Työsetelin voi käyttää palkkatyöhön yrityksessä, yhdistyksessä, osuuskunnassa tai seurakunnassa, jolla on toimipaikka Muoniossa. Työsetelin voi myös käyttää omaan NY-yritystoimintaan. Työskentelyä tulee kertyä vähintään 60h. Työseteli on käytettävissä vuoden loppuun mennessä. Työseteliä voit hakea täyttämällä kunnan internetsivuilta löytyvän hakemuksen ja toimittamalla sen nuorisopalveluihin.

Perusta oma yritys! Oman NY-yrityksen perustamisesta kiinnostuneet voivat ilmoittautua Ammattiopisto Lappian järjestämälle Kesäyrittäjyys-kurssille ja näin ollen työllistää itsensä omalla liikeideallaan kesän aikana. Kesäyrittäjyys-kurssit järjestetään kesäisin pääasiassa kesäloman kahdella ensimmäisellä viikolla. Vuoden 2024 aikataulusta tiedotamme myöhemmin.

Kunnan omia kesätyöpaikkoja tarjotaan muoniolaisille oppilaille ja opiskelijoille kahden viikon jaksoiksi kesäisin. Töitä voivat vuonna 2023 hakea vuosina 2005-2007 syntyneet nuoret, joista ensisijaisina työn saajina ovat vuonna 2006 syntyneet. Kesätyöpaikkoihin hakeminen on päättynyt vuoden 2023 osalta. Uusi haku avautuu Kuntarekry-palveluun keväällä 2024.

Muonion kunta työllistää vuosittain noin 20-30 nuorta. Vuonna 2021 on otettu käyttöön uusi nuorten työllistämismalli, jonka avulla nuoret voivat aikaisemmasta poiketen työllistyä työsetelin avulla mihin vuoden aikaan tahansa paikallisiin yrityksiin, yhdistyksiin, osuuskuntiin tai seurakuntaan TAI perustaa oman kesäyrityksen TAI hakea kunnan tarjoamia kesätyöpaikkoja.

Ohjeet uudesta työllisyysmallista

Nuori töitä hakeva muoniolainen, luethan huolellisesti tästä löytyvät ohjeet työllistymiseen liittyen. Ohjeista löytyy kattavammin vielä lisätietoa kunnan kesätyöpaikoista, työsetelin hyödyntämisestä työllistymisessä sekä oman kesäyrityksen perustamisesta.

Nuoren työllistävä työnantaja, luethan huolellisesti tästä löytyvät ohjeet työsetelin hyödyntämiseen liittyen. Ohjeista löytyy muun muassa tiedot laskutuksesta.

Muita tärkeitä liitteitä nuorelle

Työsetelihakemus, joka sinun tulee toimittaa nuorisopalveluihin ennen kuin aloitat työskentelyn uudessa työpaikassa.

Työajanseurantalomake, jota sinun tulee täyttää työskentelysi ajan, jotta työnantaja on oikeutettu laskuttamaan kunnalta työseteliä vastaavan summan.

Kunnan tarjoamiin kesätyöpaikkoihin työllistyminen

HUOM! Kunnan tarjoamat kesätyöt ovat päättyneet vuoden 2023 osalta. Tiedotamme vuoden 2024 hakuajoista myöhemmin. Kunnan omia kesätyöpaikkoja tarjotaan muoniolaisille koululaisille kahden viikon jaksoiksi kesäisin. Töitä voivat vuonna 2023 hakea vuosina 2005-2007 syntyneet nuoret, joista ensisijaisina työn saajina ovat vuonna 2006 syntyneet. Kesätyöpaikkoihin hakeminen tapahtuu Kuntarekryn kautta. Hakuaika on 1.3.-31.3.2023. Valitse ensisijaiseksi hakutoiveeksi se työpaikka, johon mieluiten haluat.  Valitse myös varatoiveeksi yksi työpaikka siltä varalta, että ensisijainen hakukohde on jo täynnä. Kesätöiden tehtäväkuvaukset ja ajankohdat löydät täältä. Valinnoista ilmoitetaan viimeistään huhtikuun aikana hakemuksessa ilmoitettuun sähköpostiin. Myös kesätyöpaikkaa ilman jääneille hakijoille ilmoitetaan päätös.

Kuntarekryn käyttäminen

Kesätöitä haetaan kirjautumalla Kuntarekryn rekrytointijärjestelmään, jonne hakijan tulee rekisteröityä. Järjestelmään luodaan oma käyttäjätunnus ja salasana ja ne tulee säilyttää huolellisesti. Kirjaudu sisään. Täytä hakulomake huolellisesti. Hakemukseen voi halutessaan liittää esimerkiksi CV:n ja todistusjäljennökset. Kun olet täyttänyt hakulomakkeen, hakemus lähetetään painikkeesta “Lähetä hakemus”. Tämän jälkeen avautuu näkymä, jossa lukee “Hakemuksen lähetys onnistui”. Tämä on merkki siitä, että hakemus on työnantajan käytettävissä. Hakijan sähköpostiosoitteeseen tulee vahvistus hakemuksen tallentumisesta Kuntarekry-järjestelmään. Jos viestiä ei tule muutaman tunnin kuluessa, kannattaa tarkistaa sähköpostilaatikon roskapostikansio.

 

Nuorisopalveluiden yhteystiedot

Nuorisovastaava Heidi Pouttu

040 5929 281

Etsivä nuorisotyöntekijä Sanna-Mari Pöyry

040 489 5167

sähköpostit: etunimi.sukunimi@muonio.fi