Nuoriso

Nuorten työllistäminen

Ajankohtaista

Ajankohtaista

Vuonna 2021 Muonion kunnassa on otettu käyttöön uusi nuorten työllistämismalli, jonka vuoksi tänä vuonna nuoret voivat työllistyä ympäri vuoden myös vapaavalintaiseen muoniolaiseen yritykseen, yhdistykseen yms työsetelin avulla TAI kesän ajaksi NY-yrittäjänä itsekeksimällään liikeidealla. 

Muonion kunta työllistää vuosittain noin 20-30 nuorta. Vuonna 2021 otetaan käyttöön uusi nuorten työllistämismalli, jonka avulla nuoret voivat aikaisemmasta poiketen työllistyä työsetelin avulla mihin vuoden aikaan tahansa paikallisiin yrityksiin, yhdistyksiin, osuuskuntiin tai seurakuntaan TAI perustaa oman kesäyrityksen TAI hakea kunnan tarjoamia kesätyöpaikkoja.

Ohjeet uudesta työllisyysmallista

Nuori töitä hakeva muoniolainen, luethan huolellisesti tästä löytyvät ohjeet työllistymiseen liittyen. Ohjeista löytyy kattavammin vielä lisätietoa kunnan kesätyöpaikoista, työsetelin hyödyntämisestä työllistymisessä sekä oman kesäyrityksen perustamisesta.

Nuoren työllistävä työnantaja, luethan huolellisesti tästä löytyvät ohjeet työsetelin hyödyntämiseen liittyen. Ohjeista löytyy muun muassa tiedot laskutuksesta.

Muita tärkeitä liitteitä nuorelle

Työsetelihakemus, joka sinun tulee toimittaa nuorisotoimeen ennen kuin aloitat työskentelyn uudessa työpaikassa.

Työajanseurantalomake, jota sinun tulee täyttää työskentelysi ajan, jotta työnantaja on oikeutettu laskuttamaan kunnalta työseteliä vastaavan summan.

Kunnan tarjoamiin kesätyöpaikkoihin työllistyminen

Kunnan omia kesätyöpaikkoja tarjotaan muoniolaisille koululaisille kahden viikon jaksoiksi kesäisin. Töitä voivat vuonna 2021 hakea vuosina 2003-2005 syntyneet nuoret, joista ensisijaisina työn saajina ovat vuonna 2004 syntyneet. Kesätyöpaikkoihin hakeminen tapahtuu Kuntarekryn kautta. Hakuaika on 22.3.-22.4.2021. Valitse ensisijaiseksi hakutoiveeksi se työpaikka, johon mieluiten haluat.  Valitse myös varatoiveeksi yksi työpaikka siltä varalta, että ensisijainen hakukohde on jo täynnä. Kesätöiden tehtäväkuvaukset ja ajankohdat löydät täältä. Valinnoista ilmoitetaan viimeistään toukokuun aikana hakemuksessa ilmoitettuun sähköpostiin. Myös kesätyöpaikkaa ilman jääneille hakijoille ilmoitetaan päätös.

Kuntarekryn käyttäminen

Kesätöitä haetaan kirjautumalla Kuntarekryn rekrytointijärjestelmään, jonne hakijan tulee rekisteröityä. Järjestelmään luodaan oma käyttäjätunnus ja salasana ja ne tulee säilyttää huolellisesti. Kirjaudu sisään. Täytä hakulomake huolellisesti. Hakemukseen voi halutessaan liittää esimerkiksi CV:n ja todistusjäljennökset. Kun olet täyttänyt hakulomakkeen, hakemus lähetetään painikkeesta “Lähetä hakemus”. Tämän jälkeen avautuu näkymä, jossa lukee “Hakemuksen lähetys onnistui”. Tämä on merkki siitä, että hakemus on työnantajan käytettävissä. Hakijan sähköpostiosoitteeseen tulee vahvistus hakemuksen tallentumisesta Kuntarekry-järjestelmään. Jos viestiä ei tule muutaman tunnin kuluessa, kannattaa tarkistaa sähköpostilaatikon roskapostikansio.

 

Nuorisotoimen yhteystiedot

Nuorisosihteeri Heidi Pouttu

040 5929 281

Etsivä nuorisotyöntekijä Sanna-Mari Pöyry

040 489 5167

sähköpostit: etunimi.sukunimi@muonio.fi