Kirjastokortti

Muonion kunnankirjasto kuuluu Lapin kirjastoihin.  Lapin kirjastoilla on yhteinen verkkokirjasto, kirjastokortti ja kuljetuspalvelu. Käytössäsi on siis koko Lapin alueen aineisto ja ammattitaito.

Miten saan kirjastokortin?

Henkilökohtaisen, maksuttoman kirjastokortin saat kaikista Lapin kirjaston toimipisteistä. Sinulla voi olla käytössäsi vain yksi Lapin kirjaston kirjastokortti. Kirjastokortin saat esittämällä henkilöllisyystodistuksen ja ilmoittamalla yhteystietosi. Sinulla on oltava postiosoite Pohjoismaissa.

Kirjastokortti voidaan myöntää myös yhteisöasiakkaille. Yhteisön kirjastokortin saaminen edellyttää vakituiseen henkilökuntaan kuuluvan vastuuhenkilön nimeämistä. Käyttösäännöt koskevat myös yhteisöasiakkaita. Yhteisökortilla ei voi lainata yksityiseen kotikäyttöön tarkoitettuja elokuvia, pelejä eikä tietokoneohjelmia.

Alle 15-vuotias tai huoltosuhteessa oleva tarvitsee takaajan, joka vastaa alaikäisen / huollettavan kirjastonkäytöstä. Lainauskiellossa oleva henkilö ei voi ryhtyä takaajaksi.

Olet vastuussa kirjastokortistasi ja sillä lainatusta aineistosta sekä käyttäjätunnuksen ja salasanan käytöstä.

Mihin tunnuslukua tarvitaan?

Joihinkin kirjaston palveluihin tarvitaan salasana, jonka saat henkilökohtaisesti, henkilöllisyystodistuksen esittämällä, kaikista Lapin kirjaston toimipisteistä. Salasanaa ei anneta sähköpostilla tai puhelimitse.

Salasanaa tarvitaan mm. omien lainojen uusimiseen, aineiston varaamiseen verkkokirjastossa sekä e-kirjojen lainaamiseen.

Mitä jos kortti katoaa?

Kirjastokortin katoamisesta on ilmoitettava välittömästi johonkin Lapin kirjastoon. Kortin omistaja tai huoltaja ei ole vastuussa ilmoituksen jälkeen tapahtuneesta kortin väärinkäytöstä. Voit lunastaa uuden kortin kadonneen tilalle todistettuasi henkilöllisyytesi.

Muistathan ilmoittaa myös yhteystietojen muutoksista kirjastoon.

Kirjastokorttihakemus

 

 

Kirjasto

Talviaukioloajat

ma-to    12 - 19
pe             10 - 16

Omatoimiaika

ma–la klo 7–21 palveluaikojen ulkopuolella

Yhteystiedot

Muonion kunnankirjasto

Pirkantie 3
PL  52
99301 Muonio
kirjasto@muonio.fi

lainaus  040 356 6254
kirjastoauto 0400 398 219

Henkilökunta

Paula Löppönen
Kirjastonjohtaja-kulttuuriohjaaja
040 489 5110
paula.lopponen@muonio.fi

Nina Maria Veini
autokirjastonhoitaja
0400 398 219
nina.veini@muonio.fi

Kari Ylitalo
kirjastoautonkuljettaja-virkailija
0400 398 219
kari.ylitalo@muonio.fi

Marja Alatalo
kirjastovirkailija
040 356 6254
marja.alatalo@muonio.fi