Kirjasto

Omatoimikirjasto

Muonion omatoimikirjasto

Kirjastoa voi käyttää omatoimiaikana ma–la klo 7–21 palveluaikojen ulkopuolella.

Omatoimiaikana kirjaston henkilökunta ei ole paikalla, tällöin kirjaston tiloja valvotaan kamera- ja kulunvalvonnan avulla ja asiakas huolehtii itse tiedonhausta ja lainaamisesta omatoimikirjastolaitteiston avulla.

Omatoimikirjastoa voi käyttää jokainen yli 15-vuotias kirjastokortin omaava henkilö. Omatoimiaikana asiakas voi lainata, palauttaa, hakea varauksia, käyttää tietokoneita ja lukea lehtiä. Kirjaston tiloissa on käytettävissä langaton verkkoyhteys. Henkilökunnan apua edellyttävät palvelut eivät ole käytössä omatoimiaikana. Muonion kunnankirjasto opastaa omatoimikirjaston käytössä kirjaston normaaleina palveluaikoina. Kirjaston palveluajat sekä omatoimikirjaston aukioloajat löydät Muonion kunnan verkkosivuilta.

Miten pääsen kirjautumaan omatoimikirjastoon?

Omatoimikirjastoon pääset kirjautumaan voimassa olevalla Lapin kirjastojen kirjastokortilla sekä Muonion kunnankirjastosta saadulla pin-koodilla. Saat pin-koodin asiakaspalvelusta todistamalla henkilöllisyytesi. Kirjastokortti on henkilökohtainen.

Jokaisen omatoimikirjaston asiakkaan on kirjauduttava sisälle omalla henkilökohtaisella kirjastokortilla. Poikkeuksena ovat alle 15-vuotiaat asiakkaat, joka asioivat kirjastossa huoltajan tai takaajan seurassa ilman omaa kirjastokorttia.

Kun omatoimiaika alkaa kirjastossa, kerrotaan siitä automaattisella kuulutuksella. Kuulutus ilmoittaa myös omatoimiajan päättymisestä, jonka jälkeen asiakkaiden tulee poistua kirjastotiloista välittömästi. Kirjastotiloihin jääminen omatoimiajan jälkeen aiheuttaa hälytyksen, jolloin asiakkaalta voidaan periä korvausmaksu tahallisesti aiheutetusta hälytyksestä.

Jos asiakkaalla on voimassaoleva käyttökielto (käyttökielto voi aiheutua esimerkiksi maksamattomista sakkomaksuista), ei omatoimikirjastoon kirjautuminen ole mahdollista.

Mitä minun tulee huomioida asioidessani omatoimikirjastossa?

Jos omatoimikirjaston käytössä ilmenee ongelmia, on asiakas velvollinen selvittämään ne kirjaston henkilökunnan kanssa. Lainattu aineisto on asiakkaan vastuulla siihen asti, kun se on palautettu asianmukaisesti.

Lapin kirjastojen käyttösäännöt ovat voimassa omatoimiaikana. Asiakas on velvollinen korvaamaan mahdolliset aiheuttamansa vahingot. Rikkomuksista voidaan tehdä tarvittaessa ilmoitus poliisille.

Asiakkaan täytyy pitää huolta siitä, että hänen kirjautuessaan omatoimikirjastoon sisälle ei tule muita henkilöitä. Ainoastaan alle 15-vuotiaat huollettavat voivat asioida kirjastossa huoltajan tai takaajan seurassa ilman omaa kirjastokorttia.

Kirjastotiloissa tulee käyttäytyä asiallisesti ja noudattaa Järjestyslakia(612/2003), mm. päihteiden käyttö ja häiritsevä käytös on kielletty. Käyttösääntöjen rikkominen voi johtaa omatoimikirjaston käyttöoikeuden poistamiseen.

Tiloissa on tallentava kulun- ja kameravalvonta.

 

 

 

 

Kirjasto

Aukioloajat

ma-to 12-19
pe       10 - 16

Omatoimiaika

ma-su klo 07 - 21 palveluaikojen ulkopuolella

Yhteystiedot

Muonion kunnankirjasto

Pirkantie 3
PL  52
99301 Muonio
kirjasto@muonio.fi

lainaus  040 356 6254
kirjastoauto 0400 398 219

Henkilökunta

Marja Alatalo
vs. kirjastonjohtaja-kulttuuriohjaaja
040 489 5110
marja.alatalo@muonio.fi

Vertti Barkholm
nuorisotyöntekijä-kirjastovirkailija
040 489 5193
vertti.barkholm@muonio.fi

Leena Koivukangas
kirjastovirkailija
040 356 6254
leena.koivukangas@muonio.fi

Sylvia Veini
autokirjastonhoitaja
0400 398 219
sylvia.veini@muonio.fi

Kari Ylitalo
kirjastoautonkuljettaja-virkailija
0400 398 219
kari.ylitalo@muonio.fi