Kirjasto

Vapaa-aika

Omatoimikirjasto

Muonion omatoimikirjasto

 

ma–su klo 7–21 palveluaikojen ulkopuolella.

Omatoimiaikana kirjaston henkilökunta ei ole paikalla. Asiakas huolehtii itse tiedonhausta ja lainaamisesta omatoimikirjastolaitteiston avulla. Omatoimikirjastoa voi käyttää jokainen yli 15-vuotias kirjastokortin omistava henkilö.

 

Miten pääsen kirjautumaan omatoimikirjastoon?

Omatoimikirjastoon pääset kirjautumaan voimassa olevalla Lapin kirjastojen kirjastokortilla sekä Muonion kunnankirjastosta saadulla pin-koodilla. Saat pin-koodin asiakaspalvelusta todistamalla henkilöllisyytesi. Kirjastokortti on henkilökohtainen.

Jokaisen omatoimikirjaston asiakkaan on kirjauduttava sisälle omalla henkilökohtaisella kirjastokortilla. Poikkeuksena ovat alle 15-vuotiaat asiakkaat, joka asioivat kirjastossa huoltajan tai takaajan seurassa ilman omaa kirjastokorttia.

Kun omatoimiaika alkaa kirjastossa, kerrotaan siitä automaattisella kuulutuksella. Kuulutus ilmoittaa myös omatoimiajan päättymisestä, jonka jälkeen asiakkaiden tulee poistua kirjastotiloista välittömästi. Kirjastotiloihin jääminen omatoimiajan jälkeen aiheuttaa hälytyksen, jolloin asiakkaalta voidaan periä korvausmaksu tahallisesti aiheutetusta hälytyksestä.

Jos asiakkaalla on voimassaoleva käyttökielto (käyttökielto voi aiheutua esimerkiksi maksamattomista sakkomaksuista), ei omatoimikirjastoon kirjautuminen ole mahdollista.

 

Mitä minun tulee huomioida asioidessani omatoimikirjastossa?

Jos omatoimikirjaston käytössä ilmenee ongelmia, on asiakas velvollinen selvittämään ne kirjaston henkilökunnan kanssa. Lainattu aineisto on asiakkaan vastuulla siihen asti, kun se on palautettu asianmukaisesti.

Lapin kirjastojen käyttösäännöt ovat voimassa omatoimiaikana. Asiakas on velvollinen korvaamaan mahdolliset aiheuttamansa vahingot. Rikkomuksista voidaan tehdä tarvittaessa ilmoitus poliisille.

Asiakkaan täytyy pitää huolta siitä, että hänen kirjautuessaan omatoimikirjastoon sisälle ei tule muita henkilöitä. Ainoastaan alle 15-vuotiaat huollettavat voivat asioida kirjastossa huoltajan tai takaajan seurassa ilman omaa kirjastokorttia.

Kirjastotiloissa tulee käyttäytyä asiallisesti ja noudattaa Järjestyslakia(612/2003). Käyttösääntöjen rikkominen voi johtaa omatoimikirjaston käyttöoikeuden poistamiseen.

Tiloissa on tallentava kulun- ja kameravalvonta.

 

 

 

 

Kirjasto

Aukioloajat

Ma, ke ja to 11-18

Ti ja pe 10-16

Juhlapyhien aatot 10-15

Omatoimiaika

ma-su klo 07 - 21 palveluaikojen ulkopuolella
 

 

Yhteystiedot

Muonion kunnankirjasto

Pirkantie 3
PL  52
99301 Muonio
kirjasto@muonio.fi

lainaus  040 356 6254
kirjastoauto 0400 398 219

Henkilökunta

Paula Löppönen
kirjastonjohtaja, kulttuurivastaava
040 489 5110
paula.lopponen@muonio.fi

Marja Alatalo
kirjastovirkailija Muonion kirjasto/
Yhteispohjoismainen kirjastoauto
040 350 4021
marja.alatalo@muonio.fi

Vertti Barkholm
nuorisotyöntekijä-kirjastovirkailija
040 489 5193
vertti.barkholm@muonio.fi

Heidi Sadinmaa
vs. kirjastoautonkuljettaja-virkailija
0400 398 219
heidi.sadinmaa@muonio.fi