Kansalaisopisto

Opintoseteli

Opetushallitus on myöntänyt Muonion kansalaisopistolle opintoseteliavustusta. Opintosetelillä voidaan alentaa opintomaksuja 10 eurolla/kurssi ja sama henkilö voi saada niitä enintään kaksi lukuvuodessa. Opintoseteliä voivat hakea työttömät, oppimisvaikeuksia kokevat, eläkkeellä olevat, senioriväestö (63-vuotiaat ja vanhemmat), maahanmuuttajat, alhaisen pohjakoulutuksen omaavat sekä peruskoulun päättäneet nuoret.

Maahanmuuttajilla tarkoitetaan Suomeen muuttaneita ulkomaalaisia henkilöitä, joilla on kotikunta Suomessa. Turvapaikanhakijat eivät kuulu maahanmuuttaja-käsitteen piiriin. Alhaisen pohjakoulutuksen omaavilla henkilöillä tarkoitetaan henkilöä, joilla ei ole perusopetuksen jälkeistä koulutusta. Peruskoulun päättäneillä nuorilla tarkoitetaan alle 20-vuotiaita nuoria, joilla ei ole jatkokoulutuspaikkaa sekä kaikkia alle 25-vuotiaita koulutustakuun piirissä olevia nuoria.

Opintoseteleitä ei voi käyttää taiteen perusopetukseen kuuluvilla kursseilla eikä niillä voi maksaa materiaalimaksuja. Opintoseteliä anotaan ilmoittautumisen yhteydessä netissä Opintosetelianomus-kohdassa tai puhelimitse.

Opintosetelien hakijoiden tulee todistaa kuuluvansa opintoseteliin oikeuttavaan kohderyhmään. Seniorit kuuluvat senioriryhmään henkilötunnuksen perusteella, eikä heidän tarvitse erikseen todistaa ikäänsä. Oppimisvaikeuksia kokevien osalta määrittelyn lähtökohtana on henkilön oma kokemus oppimisvaikeuksista. Oppilaitos ja opiskelija arvioivat yhdessä edellytykset opintojen aloittamiseen tällä perusteella.

Kansalaisopisto

Kansalaisopiston toimisto
Puthaanrannantie 15
(B-talo, toinen kerros)
99300 MUONIO
kansalaisopisto@muonio.fi

sivistystoimenjohtaja
Merikki Lappi
merikki.lappi@muonio.fi
p. 040 489 5160

toimistosihteeri
Mari Pöyskö
mari.poysko@muonio.fi
p. 040 353 3424

Toimisto on avoinna ma-pe klo 8.30-15.30