Työ ja yrittäminen

Joukkoliikenne

Joukkoliikenne

Asiointiliikenne Muonion kunnassa

Muonion kunnassa toimii tällä hetkellä kaksi asiointiliikenteen linjaa. Asiointiliikennettä voi käyttää esimerkiksi kaupassa käymiseen tai muuhun asiointiin keskustassa/kylillä.

1. Etelä-Muonion linja: Tapojärvi - Kaalamaniemi-  Kihlanki - Kangosjärvi - Muonio kirkonkylä edestakaisin. Linjan liikennöitsijänä toimii Reponiemen Taksipalvelu Oy. Linjaa ajetaan ennakkovarausten perusteella yhden (1) kerran viikossa. Kyselyt: teemu.koberg@gmail.com ja 040 746 3481

2. Pohjois-Muonion linja: Sonkamuotka - Kätkäsuvanto - Ylimuonio - Muonio kirkonkylä edestakaisin. Linjan liikennöitsijänä toimii Esa Salmi. Linjaa ajetaan ennakkovarausten perusteella yhden (1) kerran viikossa. Kyselyt: esa.salmi@hotmail.fi ja 0400 391 905

Taksikyydin hinta noudattaa julkisen liikenteen matkalipun hintoja, tarkista ajantasainen hinta ja ajoaika/-päivä liikennöitsijältä varauksen yhteydessä.


Jatkoyhteydet rautatieasemilta ja lentoasemalta Muonioon

Jatkoyhteyksiä on tarjolla useampia riippuen mm. vuodenajasta. Tarkista tiedot palveluntarjoajien omista kanavista, heiltä suoraan varausta tehdessäsi tai mahdollisista digitaalisista lipunmyyntikanavista. Muonion kunta ei vastaa esimerkiksi lippujen hinnoittelusta tai aikatauluista, joten alla olevien verkkosivujen tiedot ja tiedot ovat kolmansien osapuolten antamia tietoja ja näin ollen emme vastaa mahdollisista muutoksista.

Jatkoyhteydet Muonio - Kolari rautatieasema - Muonio

(Päivitetty 13.7.2023)

Kolarin rautatieaseman ja Muonion (-Vuontispirtti-Hetta) välinen yhteys toimii 1.7.2023 alkaen ELY-keskuksen hankkimana aikataulutettuna linjaliikenteenä. 1.7.2023 alkaen käytettävissä olevia lippuja voi ostaa mm. Matkahuollon sivuilta. Kuljetuksiin suositellaan ennakkovarausta. Liikennöitsijänä toimii Liikenne Rundgren Oy. Katso linjojen aikataulut tästä.

Jatkoyhteydet Rovaniemen rautatieasemalta

(Päivitetty 14.11.2022)

Rovaniemen rautatieasemalta Muonioon on matkaa n. 230 km. Bussilla matka kestää reilut 3 h. Tarkemmat tiedot bussien aikatauluista ja hinnoista saat Matkahuollon sivuilta. (Lähde: vr.fi)


Jatkoyhteydet Kittilän lentoasemalta

(Päivitetty 6.5.2024)

Jatkoyhteyttä operoi 1.4.2024 alkaen ma-su päivisin Taksi Tapio Hietalahti. Linja ajetaan ainoastaan silloin, kun kuljetukseen on ilmoittautunut yksi tai useampi matkustaja. Kuljetuksiin ilmoittaudutaan viimeistään 24h ennen lentoa sähköpostitse tai puhelimitse.

Varaukset: p. 0400399113, muoniokt@hotmail.com (Taksi Tapio Hietalahti). Hinnat, ajoaikataulut, lisätiedot ja tarkemmat ohjeet varauksen tekemiseen osoitteesta www.muonionkutsuliikenne.com

Myös Matkahuollon sivujen kautta löytyy muita joukkoliikenneyhteyksiä Muonion ja Kittilän lentoaseman välille. Niihin voi tutustua Matkahuollon sivuilla.

Paikallisten taksien yhteystiedot löytyvät kunnan verkkosivujen etusivun yrityspalveluhakemistosta (valitse toimialaluokituksesta: Taksit).


"Retkibussi" Pallas-Yllästunturin kansallispuistoon syys- ja kevätsesongilla

(Päivitetty 23.8.2023)

Liput Matkahuollosta tai bussista, liikennöinti pikkubussilla (Liikenne Rundgren Oy). Arkipäivin kahdesti päivässä pääsee liikkumaan bussilla kirkonkylän ja Pallaksen välillä.

Aikataulut: