Nuoriso

Kesäleirit

Kesäleirit

Kesäleirit alakoululaisille

Muonion kunnan nuorisotoimi ja liikuntatoimi järjestävät yhteistyössä vuosittain kesäleirit alakoululaisille kesäkuun kahdella ensimmäisellä viikolla. Kesäleirit järjestetään pääasiassa yhtenäiskoulun tiloissa ja ympäristössä, mutta vierailemme myös nuorisotila Tippalassa. Kunta järjestää kesäleireille osallistuville syrjäkylillä asuville lapsille kuljetuksen.

Kesäleirit on jaettu pääasiassa kahteen ryhmään, 1-3 -luokkalaisiin joiden leiripäivät ovat ensimmäisellä viikolla maanantai, keskiviikko ja perjantai sekä toisella viikolla tiistai ja torstai. Toiseen ryhmään kuuluvat 4-6 -luokkalaiset joiden leiripäivät ovat ensimmäisellä viikolla tiistai ja torstai sekä toisella viikolla maanantai, keskiviikko ja perjantai. Näin ollen lapselle tulee siis viisi leiripäivää. Leirit järjestetään klo 10:00-15:00 välisenä aikana.

Leirin ohjelmaan kuuluu vuodesta riippuen erilaisia ohjattuja aktiviteetteja kuten melontaa, painia, kädentaitoja, sirkusta, ruoanlaittoa, leiriolympialaisia ja niin edelleen. Leirillä ohjaajina toimivat kunnan nuorisotoimen ja liikuntatoimen henkilöstö, ulkopuoliset aktiviteettien järjestäjät sekä apuohjaajina kunnan nuoret kesätyöntekijät. Lapsille tarjotaan leiripäivien aikana lämmin ruoka ja välipalaa.

Leirin hinta on 20€/lapsi + 10€ omavastuu kuljetuksesta, mikäli sen lapselleen tarvitsee. Vesipullon ja sopivien sisä- ja ulkovarusteiden lisäksi toivomme, että lapsella olisi leirillä mukana hattu/lakki, sisäpelikengät ja sählymaila, jos sellaisen omistaa. Tarvittaessa voi pakata mukaan myös aurinkorasvaa ja sääskimyrkkyä. Varusteita voi säilyttää leirin ajan koulun tiloissa. Kaikille ilmoittautuneille lähetämme vielä leirikirjeen sähköpostitse, jossa on tarkempia tietoja leirin sisällöstä.