Kulttuuri

Kulttuuritapahtumat

Rovaniemen Teatterin - Lapin Alueteatterin koskettava draama Lempi saapuu Muonioon.

Rovaniemen kauppalassa kauppiaan kaksostytöt Lempi ja Sisko nauttivat nuoruudestaan saksalaisten sotilaiden huomion keskellä. Sisko on jo oman onnensa löytänyt ja hän yllyttää Lempiä lyömään vetoa, kykeneekö tämä hurmaamaan ensimmäisen miehen, joka kauppaan astuu.

Pursuojan nuori isäntä Viljami on arkiseen tapaansa menossa ostamaan suolaa ja valkoista maalia, kun hänet pysäyttää Lempin katse, jota ei voi ohittaa. Erikoisella elämänviivalla tuomittu Elli otetaan Pursuojalle töihin auttamaan nuorta isäntää ja tämän kaupunkilaisrouvaa, jonka hymyssä on jotain vierasta.

Juuri kun kaiken pitäisi alkaa, sota paiskaa nämä ihmiset eroon toisistaan ja kaiken keskellä Lempi katoaa. Missä hän on ja mitä hänelle on tapahtunut? Entä miten käy heille, jotka jäävät jäljelle?

Lempi on kolmen vahvan näyttelijän tiheätunnelmainen draama, joka perustuu Minna Rytisalon palkittuun romaaniin. Se kertoo rakkauden voimasta, jonka seuraukset ovat arvaamattomat ja muistuttaa, kuinka emme koskaan näe toisiamme kokonaisina – meidän tarinamme sivuhenkilöt ovat pääosassa omassa elämässään.

Sodankylässä syntyneen ja Kuusamossa asuvan kirjailija Minna Rytisalon esikoisteos Lempi lumosi ilmestyessään niin kriitikot kuin lukijatkin väkevällä tarinallaan ja se palkittiin Kiitos kirjasta -palkinnolla. Miika Murasen ohjaaman näytelmän rooleissa nähdään Paula Miettinen, Helka Periaho ja Vesa-Matti Komonen.

MILLOIN

Maanantaina 22. maaliskuuta 2021 klo 19.00

LIPUT
Aikuiset ja eläkeläiset 18€
Opiskelijat 10€

 

www.netticket.fi/kiertue-lempi

Liput ovelta tuntia ennen niin kauan, kuin lippuja riittää. Otamme saliin 50 katsojaa turvavälejä ja maskisuositusta noudattaen.

 

ESITYKSEN KESTO
2 tuntia 25 minuuttia sisältäen väliajan

ESITYSPAIKKA
Koulun liikuntasali

Lisätietoa Facebookista

 

Kulttuuria netissä:

Makupalat.fi on koonnut sivuja, joissa voit
katsella ja kuunnella konsertteja, esityksiä ja ohjelmia

Kulttuuri

Yhteystiedot

Muonion kulttuuritoimi

Pirkantie 3
PL  52
99301 Muonio

Paula Löppönen
Kirjastonjohtaja-kulttuuriohjaaja
paula.lopponen@muonio.fi
040 489 5110