Vapaa-aika

Kulttuuri

Kulttuuri

Kulttuuripalvelut

Muonion kulttuurielämä on vilkasta, jossa matkailun merkitys on lisääntynyt. Eri järjestöjen ja seurojen toiminta kohdistuu musiikin, teatterin ja muutoinkin esittävän taiteen tekemiseen.

Matkailun tuomat tapahtumat ovat jo maailman laajuisia ja siten hyvinkin merkittäviä.

Elokuva- ja teatteritoiminta on omalta osaltaan tuomassa virikkeitä. Lapin Alueteatterin vierailut Rovaniemeltä tai teatterimatkat läänin pääkaupunkiin tuovat sopivaa piristettä. Elokuvatoiminta on keskittynyt Olos Centeriin, missä toiminnan hoitaa Lapland Hotels.

Muoniolainen taide on ollut ja varmaan tulee olemaan näkyvää ja arvostettua: Katri Valan tuotanto on saanut ansaittua huomiota. Kuvaamataiteiden edustus on näyttävää kuten myös musiikin puolella kuorojen esitykset.

 

Kulttuurikasvatussuunnitelma

Muonion kunta on ottanut käyttöön uuden kulttuurikasvatussuunnitelman vuosille 2022-2025. Kulttuurikasvatussuunnitelma on vuosittain toistuva, etukäteen budjetoitu ja selkeillä sopimuksilla aikaansaatu kokonaisuus, jossa kunkin kunnan toivomalle ikäryhmälle taataan halutunlainen taide- ja kulttuurikasvatus.

Kulttuurikasvatussuunnitelma tarjoaa tietoa asuinkunnan historiasta, käytännöistä, merkkihenkilöistä ja jo olemassa olevasta tarjonnasta siinä, kun antaa osallistujille mahdollisuuden avartaa maailmankatsomustaan sekä käyttää älyään ja luovuuttaan.

Muonion kunnan kulttuurikasvatussuunnitelma 2022-2025

 

 

Etsitkö kuvauspaikkaa elokuva- tai tv-tuotannollesi?

Elokuva-, tv- ja mainostuotantoja Lapissa palvelee Lapin elokuvakomissio. Apua, parhaat lokaatiot, kontaktit ja kumppanit Lapissa kuvaamiseen löydät Film Lapland-sivustolta.

Perustiedot Muoniosta kuvauspaikkana löydät täältä.

 

Kulttuuri

Yhteystiedot

Muonion kulttuuritoimi

Pirkantie 3
PL  52
99301 Muonio

Paula Löppönen
Kirjastojohtaja, kulttuurivastaava
paula.lopponen@muonio.fi
040 489 5110

Elina Huttunen
Kulttuuri- ja vapaa-aikatuottaja
elina.huttunen@muonio.fi
040 137 4373