Vapaa-aika

Kulttuuri

Kulttuuri

Kulttuuritoimi

Muonion kulttuurielämä on vilkasta, jossa matkailun merkitys on lisääntynyt. Eri järjestöjen ja seurojen toiminta kohdistuu musiikin, teatterin ja muutoinkin esittävän taiteen tekemiseen.

Matkailun tuomat tapahtumat ovat jo maailman laajuisia ja siten hyvinkin merkittäviä.

Elokuva- ja teatteritoiminta on omalta osaltaan tuomassa virikkeitä. Lapin Alueteatterin vierailut Rovaniemeltä tai teatterimatkat läänin pääkaupunkiin tuovat sopivaa piristettä. Elokuvatoiminta on keskittynyt Olos Centeriin, missä toiminnan hoitaa Lapland Hotels.

Muoniolainen taide on ollut ja varmaan tulee olemaan näkyvää ja arvostettua: Katri Valan tuotanto on saanut ansaittua huomiota. Kuvaamataiteiden edustus on näyttävää kuten myös musiikin puolella kuorojen esitykset.


Etsitkö kuvauspaikkaa elokuva- tai tv-tuotannollesi?

Elokuva-, tv- ja mainostuotantoja Lapissa palvelee Lapin elokuvakomissio. Apua, parhaat lokaatiot, kontaktit ja kumppanit Lapissa kuvaamiseen löydät Film Lapland-sivustolta.

Perustiedot Muoniosta kuvauspaikkana löydät täältä.


Vuoden 2019 kulttuuriapurahat ovat nyt haettavissa

Kulttuuriavustusta voi hakea seuraavin perustein: Kulttuuriavustuksilla tuetaan ja luodaan edellytyksiä kulttuuri- ja taidepalvelujen tarjonnalle, taiteen harjoittamiselle ja harrastamiselle sekä kotiseututyölle. Avustuksia myönnetään kulttuurijärjestöjen toimintaan, työryhmille ja yksityisille henkilöille kulttuuripalvelujen tuottamiseen ja työskentely- ja toimitilojen vuokrakustannuksiin. Avustusmääräraha on 1500 €. Hakemus on vapaamuotoinen.

Hakemukset toimitetaan 2.5.2019 klo 16.00 mennessä os. Muonion kunta, Liikunta-/Kulttuuritoimi, Puthaanrannantie 15, 99301 Muonio. Avustukset myöntää sivistyslautakunta

Kulttuuri

Yhteystiedot

Muonion kulttuuritoimi

Pirkantie 3
PL  52
99301 Muonio

vs. Kirjastonjohtaja-kulttuuriohjaaja
Marja Alatalo 27.5.2019 alkaen
p. 040 489 5110

Paula Löppönen
Kirjastonjohtaja-kulttuuriohjaaja
paula.lopponen@muonio.fi