Kansalaisopisto

Yleistä tietoa kansalaisopistosta

Yleistä tietoa kansalaisopistosta

TYÖKAUSI 2019-2020
Syyslukukausi 26.8.-8.12.2019
Kevätlukukausi 13.1.-30.4.2020
Hiihtoloma viikko 10
Kevätjuhla ja -näyttely  huhti-toukokuussa


Kursseja voidaan järjestää myös työkauden ulkopuolella. Opettajat ilmoittavat erikseen   mahdollisista muutoksista opetuksessa lukuvuoden aikana.

ILMOITTAUTUMINEN KURSSEILLE

Ilmoittautuminen syksyn kursseille sekä koko lukuvuoden kestäville kursseille alkaa maanantaina 12.8. klo 12. Opiskelijaksi kursseille ilmoittaudutaan internetissä www.opistopalvelut.fi/muonio tai puhelimitse 040 353 3424. Kursseille ei voi ilmoittautua sähköpostitse, tekstiviestillä tai ääniviestillä.

Koko lukuvuoden kestävillä kursseilla ilmoittaudutaan  samalla sekä syys- että kevätkaudelle. Mikäli opiskelija ei jatka opiskelua keväällä, tulee siitä ilmoittaa kansalaisopiston toimistoon viimeistään 7.1. Kurssimaksut laskutetaan erikseen syys– ja kevätlukukaudelta.

Kaikille kursseille tulee ennakkoilmoittautua, ellei kurssin tiedoissa toisin mainita. Opiskelijat kursseille otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Kurssit käynnistyvät, kun ennakkoilmoittautuneita on riittävästi. Käynnistymisestä ei ilmoiteta erikseen. Kurssin peruuntumisesta ilmoitetaan.

Ilmoittautuessa opiskelija sitoutuu maksamaan kurssimaksun. Ilmoittautumisen voi perua maksutta kurssin kohdalla mainittuun viimeiseen ilmoittautumispäivään mennessä ottamalla yhteyttä kansalaisopistoon. Ilman ajoissa tapahtunutta perumista tai kokonaan perumatta jätetyistä kursseista laskutetaan kurssimaksu kokonaisuudessaan. Poissaolokerrat kurssilta eivät alenna kurssimaksua.

Vähimmäisryhmäkoko kirkonkylällä on 6 ja sivukylillä 4. Erikoiskurssien ryhmäkoosta ilmoitetaan erikseen.

TAITEEN PERUSOPETUS

Kansalaisopisto järjestää taiteen perusopetuksen yleisen oppimäärän mukaista opetusta musiikissa ennen 1.8.2018 opintonsa aloittaneille oppilaille. 1.8.2018 jälkeen soitonopetuksessa aloittavien oppilaiden soitonopetus ei ole taiteen perusopetusta, mutta opetuksen määrään ja sisältöön sillä ei ole vaikutusta.

KURSSIMAKSUT

Kurssikohtaiset hinnat samoin kuin viimeiset ilmoittautumispäivät on merkitty opinto-ohjelmaan. Musiikin yksilöopetuksen maksu on 30 €/lukukausi. Muiden kurssien kurssimaksut ovat seuraavat: 0-15 tunnin kurssit 25 €, 16-30 tunnin kurssit 35 € ja 31-40 tunnin kurssit 45 €. Yli 40 tunnin kurssien ja erikoiskurssien hinnat määritellään erikseen kurssikohtaisesti. Kurssimaksut eivät sisällä materiaalimaksuja. Yhden oppitunnin kesto on 45 minuuttia.

Kansalaisopiston kurssimaksujen laskut lähetetään postitse. Mikäli kurssilla on mahdollisuus kertamaksuun, maksetaan  se käteisellä opettajalle kyseisellä opetuskerralla.

Perhealennus on kaikilta samalle kurssille osallistuvilta perheenjäseniltä 25 %. Perhealennus ei koske avoimen yliopiston tai Ammattiopisto Lappian kanssa yhteistyössä järjestettäviä kursseja.

Liikuntakurssien kurssimaksun voi maksaa myös Tyky-kuntosetelillä sekä Smartum-seteleillä. Seteleillä maksettaessa kurssimaksu maksetaan kansalaisopiston toimistoon heti kurssin alettua.

OPPILAITOSYHTEISTYÖ

Kansalaisopisto tekee yhteistyötä muiden alueen oppilaitosten kanssa. Yhteistyön myötä muun muassa lukiolaiset voivat kerätä lukion soveltaviksi kursseiksi joitakin kursseja sopimalla asiasta etukäteen lukion rehtorin kanssa.

TODISTUKSET

Jokainen opiskelija saa pyynnöstä osallistumistodistuksen. Hinta on 5 €/todistus.

TENTTIPALVELUT

Kansalaisopisto hoitaa tenttipalvelua, jonka myötä Muoniosta käsin voi suorittaa myös kauempana sijaitsevien oppilaitosten tenttejä. Tenteistä sovitaan erikseen. Maksu on 10 €/tentti.

Kansalaisopisto

Kansalaisopiston toimisto
Puthaanrannantie 15
(B-talo, toinen kerros)
99300 MUONIO
kansalaisopisto@muonio.fi

sivistystoimenjohtaja
Merikki Lappi
merikki.lappi@muonio.fi
p. 040 489 5160

toimistosihteeri
Mari Pöyskö
mari.poysko@muonio.fi
p. 040 353 3424

Toimisto on avoinna ma-pe klo 8.30-15.30