Kansalaisopisto

Vapaa-aika

Yleistä tietoa kansalaisopistosta

Työkausi 2024-2025

Syyslukukausi 19.8.-8.12.2024
Kevätlukukausi 12.1.-30.4.2025
Syysloma viikko 42
Hiihtoloma viikko 10
Kevätjuhla ja -näyttely  25.-26.4.2025


Kursseja voidaan järjestää myös työkauden ulkopuolella. Opettajat ilmoittavat erikseen  mahdollisista muutoksista opetuksessa lukuvuoden aikana.

Ilmoittautuminen kursseille

Ilmoittautuminen syksyn kursseille sekä koko lukuvuoden kestäville kursseille alkaa torstaina 1.8.2024 klo 12. Opiskelijaksi kursseille ilmoittaudutaan internetissä www.opistopalvelut.fi/muonio tai puhelimitse 040 353 3424. Kursseille ei voi ilmoittautua sähköpostitse, tekstiviestillä tai ääniviestillä.

Koko lukuvuoden kestävillä kursseilla ilmoittaudutaan  samalla sekä syys- että kevätkaudelle. Mikäli opiskelija ei jatka opiskelua keväällä, täytyy siitä ilmoittaa kansalaisopiston toimistoon viimeistään 7.1.2025. Kurssimaksut laskutetaan erikseen syys– ja kevätlukukaudelta.

Kaikille kursseille täytyy ilmoittautua ennakkoon, ellei kurssin tiedoissa toisin mainita. Opiskelijat kursseille otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Kurssit käynnistyvät, kun ennakkoilmoittautuneita on riittävästi. Käynnistymisestä ei ilmoiteta erikseen. Kurssin peruuntumisesta ilmoitetaan.

Ilmoittautuessa opiskelija sitoutuu maksamaan kurssimaksun. Ilmoittautumisen voi perua maksutta kurssin kohdalla mainittuun viimeiseen ilmoittautumispäivään mennessä ottamalla yhteyttä kansalaisopistoon. Ilman ajoissa tapahtunutta perumista tai kokonaan perumatta jätetyistä kursseista laskutetaan kurssimaksu kokonaisuudessaan. Poissaolokerrat kurssilta eivät alenna kurssimaksua. Jos kansalaisopisto joudutaan epidemian takia sulkemaan, tästä syystä pitämättä jääneitä kertoja ei laskuteta. Tämän takia kaikki lukukauden kestävät kurssit laskutetaan lukukauden lopussa.

Vähimmäisryhmäkoko kirkonkylällä on 6 ja sivukylillä 4. Alle 15-vuotiaiden lasten vähimmäisryhmäkoko on 4. Erikoiskurssien ryhmäkoosta ilmoitetaan erikseen.

Kurssimaksut

Kurssikohtaiset hinnat samoin kuin viimeiset ilmoittautumispäivät on merkitty opinto-ohjelmaan. Musiikin yksilöopetuksen maksu on 35 €/lukukausi. Muiden kurssien kurssimaksut ovat seuraavat: 0-15 tunnin kurssit 30 €, 16-30 tunnin kurssit 40 € ja 31-40 tunnin kurssit 50 €. Yli 40 tunnin kurssien ja erikoiskurssien hinnat määritellään erikseen kurssikohtaisesti. Kurssimaksut eivät sisällä materiaalimaksuja. Yhden oppitunnin kesto on 45 minuuttia.

Kansalaisopiston kurssimaksujen laskut lähetetään postitse. Mikäli kurssilla on mahdollisuus kertamaksuun, maksetaan  se käteisellä opettajalle kyseisellä opetuskerralla.

Perhealennus on kaikilta samalle kurssille osallistuvilta perheenjäseniltä 25 %. Perhealennus ei koske avoimen yliopiston tai Ammattiopisto Lappian kanssa yhteistyössä järjestettäviä kursseja.

Liikuntakurssien kurssimaksun voi maksaa myös Tyky-kuntosetelillä. Seteleillä maksettaessa kurssimaksu maksetaan kansalaisopiston toimistoon heti kurssin alettua. Smartum-setelit eivät käy enää maksuvälineenä kansalaisopistossa 1.1.2020 alkaen.

Oppilaitosyhteistyö

Kansalaisopisto tekee yhteistyötä muiden alueen oppilaitosten kanssa. Yhteistyön myötä muun muassa lukiolaiset voivat kerätä lukion soveltaviksi kursseiksi joitakin kursseja sopimalla asiasta etukäteen lukion rehtorin kanssa.

Todistukset

Jokainen opiskelija saa pyynnöstä osallistumistodistuksen. Hinta on 5 €/todistus.

Tenttipalvelut

Kansalaisopisto hoitaa tenttipalvelua, jonka myötä Muoniosta käsin voi suorittaa myös kauempana sijaitsevien oppilaitosten tenttejä. Tenteistä sovitaan erikseen. Maksu on 10 €/tentti.

Kansalaisopisto

Kansalaisopiston toimisto
Puthaanrannantie 15
(B-talo, 1. kerros)
99300 MUONIO
kansalaisopisto@muonio.fi

sivistysjohtaja
Päivi Rantakokko
paivi.rantakokko@muonio.fi
p. 040 489 5160

hallintosihteeri
Heikki Tuikka
heikki.tuikka@muonio.fi
p. 040 353 3424

kulttuurivastaava
Paula Löppönen
paula.lopponen@muonio.fi
p. 040 489 5110

kulttuuri- ja vapaa-aikatuottaja
Elina Huttunen
elina.huttunen@muonio.fi
p. 040 137 4373


Toimisto on avoinna ma-pe klo 8.30-15.30