Yleistä tietoa kansalaisopistosta

TYÖKAUSI 2017-2018
Syyslukukausi 4.9.-10.12.2017
Kevätlukukausi 8.1.-30.4.2018
Talviloma 26.2.-4.3.2018
Messut 22.4.2018


Kursseja voidaan järjestää myös työkauden ulkopuolella. Opettajat ilmoittavat erikseen   mahdollisista muutoksista opetuksessa lukuvuoden aikana.

ILMOITTAUTUMINEN KURSSEILLE

Kansalaisopiston opintoryhmät ovat avoimia kaikille. Lähes kaikille kursseille täytyy ennakkoilmoittautua, ellei kurssin tiedoissa toisin mainita. Mikäli ilmoittautujia ei tule määräaikaan mennessä tarpeeksi, kurssi ei ala. Ennakkoilmoittautuminen on sitova. Ilmoittautumisen voi perua maksutta kurssin kohdalla mainittuun viimeiseen ilmoittautumispäivään mennessä. Ilman ajoissa tapahtunutta perumista tai kokonaan perumatta jätetyistä kursseista laskutetaan kurssimaksu kokonaisuudessaan. Peruutus tehdään soittamalla kansalaisopiston toimistoon puh. 040 353 3424.

Opiskelijaksi kursseille ilmoittaudutaan ensisijaisesti sähköpostilla osoitteeseen kansalaisopisto@muonio.fi. Mainitse viestissä ilmoittautujan nimi, osoite, puhelinnumero ja opintoryhmä mihin ilmoittaudut. Ennakkoilmoittautua voi myös soittamalla kansalaisopiston toimistoon puh. 040 353 3424. Jos osanottajamäärää joudutaan rajoittamaan, otetaan opiskelijat ilmoittautumisjärjestyksessä.

Vähimmäisryhmäkoko kirkonkylällä on 6 ja sivukylillä 4 opiskelijaa. Erikoiskurssien ryhmäkoosta ilmoitetaan erikseen.

TAITEEN PERUSOPETUS

Kansalaisopisto järjestää taiteen perusopetuksen yleisen oppimäärän mukaista opetusta musiikissa. Opetus on tarkoitettu päasiallisesti lapsille ja nuorille, mutta rajatussa määrin mukaan voidaan ottaa myös aikuisia.

KURSSIMAKSUT

Kansalaisopiston kurssimaksut ovat seuraavat: 0-15 tunnin kurssit 25 €, 16-30 tunnin kurssit 35 € ja 31-40 tunnin kurssit 45 €. Yli 40 tunnin kurssien ja erikoiskurssien hinnat määritellään erikseen kurssikohtaisesti. Kurssikohtainen hinta on merkitty ohjelmaan. Kurssimaksu eivät sisällä materiaali- ja kirjamaksuja.

Kurssimaksujen keräämisessä on siirrytty laskutuskäytäntöön.

Perhealennus on kaikilta samalle kurssille osallistuvilta perheenjäseniltä 25 %. Perhealennus ei koske avoimen yliopiston tai Ammattiopisto Lappian kanssa yhteistyössä järjestettäviä kursseja.

Liikuntakurssien kurssimaksun voi maksaa myös Tyky-kuntosetelillä sekä Smartum-seteleillä. Seteleillä maksettaessa kurssimaksu maksetaan kansalaisopiston toimistoon heti kurssin alettua.

OPPILAITOSYHTEISTYÖ

Kansalaisopisto tekee yhteistyötä muiden alueen oppilaitosten kanssa. Yhteistyön myötä muun muassa lukiolaiset voivat kerätä lukion soveltaviksi kursseiksi joitakin kursseja sopimalla asiasta etukäteen lukion rehtorin kanssa.

TODISTUKSET

Jokainen opiskelija saa pyynnöstä osallistumistodistuksen. Hinta on 5 €/todistus.

TENTTIPALVELUT

Kansalaisopisto hoitaa tenttipalvelua, jonka myötä Muoniosta käsin voi suorittaa myös kauempana sijaitsevien oppilaitosten tenttejä. Tenteistä sovitaan erikseen. Maksu on 10 €/tentti.

Kansalaisopisto

Kansalaisopiston toimisto
Puthaanrannantie 15
(B-talo, toinen kerros)
99300 MUONIO
kansalaisopisto@muonio.fi

sivistystoimenjohtaja
Paula Vilamaa
paula.vilamaa@muonio.fi
p. 040 489 5160

toimistosihteeri
Mari Pöyskö
mari.poysko@muonio.fi
p. 040 353 3424

Toimisto on avoinna ma-pe klo 8.30-15.30