Vapaa-aika

Kansalaisopisto

Ajankohtaista

Muutoksia kursseihin

Lavis-tunti on peruttu 29.9.

Ajankohtaista

Ajankohtaista

Kursseille ilmoittautuminen alkaa keskiviikkona 11.8. klo 12. Opinto-ohjelma jaetaan koteihin elokuun alussa ja se löytyy tältä sivulta.  Kaikille kursseille täytyy ilmoittautua ennakkoon, ellei kurssin tiedoissa toisin mainita. Ilmoittautuminen tapahtuu ensisijaisesti netissä osoitteessa https://opistopalvelut.fi/muonio Myös puhelimitse voi ilmoittautua numeroon 040 353 3424. Kursseille ei voi ilmoittautua sähköpostitse, tekstiviestillä tai ääniviestillä.

Koko lukuvuoden kestävillä kursseilla ilmoittaudutaan samalla sekä syys- että kevätkaudelle. Mikäli opiskelija ei jatka opiskelua keväällä, täytyy siitä ilmoittaa kansalaisopiston toimistoon viimeistään 10.1.2022. Kevään uudet ilmoittautumiset on tehtävä viimeistään 10.1.2022.

Opetushallitus on myöntänyt Muonion kansalaisopistolle opintoseteliavustusta. Opintoseteli alentaa kurssimaksua 10 eurolla/kurssi/lukukausi. Sama henkilö voi saada niitä enintään kaksi lukuvuodessa. Tänä lukuvuonna opintoseteliä voivat hakea työttömät, oppimisvaikeuksia kokevat, eläkkeellä olevat, senioriväestö (63-vuotiaat ja vanhemmat) ja maahanmuuttajat. Myös henkilöt, joilla ei ole peruskoulun jälkeistä koulutusta tai opiskelupaikkaa, voivat hakea opintoseteleitä. Opintoseteliä anotaan kurssille ilmoittautumisen yhteydessä netissä Opintosetelianomus-kohdassa tai puhelimitse.

Smartum-setelit eivät käy enää maksuvälineenä kansalaisopistossa 1.1.2020 alkaen.

Muonion kansalaisopisto on perustettu vuonna 1984, mistä saakka se on järjestänyt opetusta vapaata sivistystyötä koskevan sääntelyn mukaisesti. Kansalaisopistossa järjestetään kursseja paikallinen kulttuuri huomioiden ja perinteitä kunnioittaen. Kansalaisopisto ottaa mielellään vastaan ehdotuksia opiskelijoita kiinnostavista kursseista.

 Keväisin järjestetään näyttely, jossa on esillä lukuvuoden aikana valmistuneita töitä. Musiikin- ja tanssinopiskelijat myös esiintyvät erilaisissa tilaisuuksissa.

Kansalaisopiston toiminnasta, opetuksesta, alkavista kursseista sekä mahdollisista muutoksista kurssitietoihin tiedotetaan Facebookin, kunnan kotisivujen, Luoteis-Lapin kuntatiedotteen ja kuntakeskuksen ilmoitustaulujen kautta.

Kansalaisopisto

Kansalaisopiston toimisto
Puthaanrannantie 15
(B-talo, toinen kerros)
99300 MUONIO
kansalaisopisto@muonio.fi

sivistystoimenjohtaja
Merikki Lappi
merikki.lappi@muonio.fi
p. 040 489 5160

toimistosihteeri
Mari Pöyskö
mari.poysko@muonio.fi
p. 040 353 3424

Toimisto on avoinna ma-pe klo 8.30-15.30