Työ ja yrittäminen

Työ ja yrittäminen

Työ ja yrittäminen

Monialainen työllisyyttä edistävä yhteispalvelu (TYP)

  • Työllistymistä edistävä monialainen yhteispalvelu (TYP) on yhteistoimintamalli, jossa kunta, TE-toimisto ja Kela yhdessä arvioivat työttömien palvelutarpeet, suunnittelevat työllistymisen edistämiseksi tarkoituksenmukaiset palvelukokonaisuudet sekä vastaavat työllistymisen etenemisestä ja seurannasta. TYP-toiminta perustuu lakiin työllistymistä edistävästä monialaisesta yhteispalvelusta (1369/2014).
     
  • Monialainen yhteispalvelu on tarkoitettu vähintään vuoden työttömänä olleille henkilöille sekä yli kuusi kuukautta työttömänä olleille nuorille (alle 25v.), jotka tarvitsevat julkisten TE-palveluiden lisäksi kunnan tai Kelan palveluja työllistymisen tueksi.
     
  • Monialaisessa yhteispalvelussa selvitetään, mitä palveluja tarvitset työllistymisesi edistämiseksi ja kanssasi laaditaan monialainen työllistymissuunnitelma. Suunnitelma voi sisältää julkisia työvoimapalveluja, sosiaali- ja terveyspalveluja sekä kuntoutuspalveluja.
     
  • TE-toimisto, kunta tai Kela ohjaa sinut yhteispalvelun asiakkaaksi. Voit tiedustella palveluun pääsyn kriteerejä omavirkailijaltasi ja tehdä aloitteen monialaiseen yhteispalveluun ohjaamisesta.