Elinvoima

Jätehuolto

Jätehuolto

Muonion kunnan alueella jätehuollosta vastaa Lapin jätehuolto kuntayhtymä, Lapeco. 

www.lapeco.fi

Työpaja

SER-kierrätys

SER (sähkö- ja elektroniikkaromu) sekä metallin ja rautaromun keräyspiste sijaitsee työpajan takapihalla (Miljooonatie 1, 99300 Muonio)

Vastaanotamme maksutta SER-, metalli- ja rautaromua vain työpajan aukioloaikoina.

Ma-To klo. 9.00-15.00

Pe. klo. 9.00-14.00

SER- sähkö- ja elektroniikkalaiteromu eli käytöstä poistetut sähkö- ja elektroniikkalaitteet, jotka tarvitsevat toimiakseen sähkövirtaa, akkua, paristoa tai aurinkoenergiaa. Kodin yleisimpiä laitteita ovat mm. kodinkoneet, kellot, tietokoneet, tulostimet, kännykät, televisiot, kamerat, valaisimet, sähkötyökalut, sähkökiukaat ja lämminvesivaraajat. Myös lamput (poislukien hehku- ja halogeenilamput) luetaan sähkö- ja elektroniikkalaitteiksi. Vastaanotamme vain kokonaisia SER-laitteita.

Metalli- ja rautaromu eli suuret metalli- ja rautaesineet, jotka eivät mahdu tavanomaiseen metallikeräysastiaan- Metalli- ja rautaromua ovat esim: polkypyörät, ruohonleikkurit, sähköjohdot, polttomoottorit (ilman nesteitä), pellit, puulämmitteiset kiukaat, avatut ja tyhjät tynnyrit sekä metalliset tiskipöydät ja hanat.

SER-kierrätysohjeet löytyvät tästä linkistä.

Muut jätteet tulee toimittaa Lapecon ecoMOBIILIN keräyspisteelle. EcoMOBIILI keräyspiste on avoinna parillisten viikkojen perjantai klo 10—17. EcoMOBIILIN keräyspaikkana toimii Kerässiepin tienhaara,Osoittessa: Kerässiepintie 92, 99300 Muonio

Lue tarkemmat tiedot ecoMOBIILISTA:

https://lapeco.fi/yhteystiedot/ecoasemat-ja-ecomobiili/ecomobiili

Lapin Jätehuollon kuntayhtymän Lapeco:n kotisivut