Liikunta ja hyvinvointi

Vapaa-aika

Harrastusmahdollisuudet

Muoniossa voi harrastaa monenlaista sekä ohjatuissa ryhmissä että omatoimisesti mahtavilla liikuntapaikoilla. Liikuntahallien salivuorovarauksista löytyvät mahdolliset vapaat harjoitteluvuorot, jotka ovat kaikkien varattavissa edullista salivarausmaksua vastaan. Liikuntahallin varaaminen myös esimerkiksi perheen yhteiseen harrastamiseen on mahdollista.

Liikuntavälineitä voit lainata vapaasti yläkoulun sisäpihan välinelainaamosta. Lisäksi kirjastosta lainattavissa tennis, sulkapallo ja frisbeegoilf välineet. Pesäpallo- ja yleisurheiluvälineet lainattavissa kaukalon huoltokopista, avaimen saat lainaksi kirjastosta tai nuorisotila Tippalasta.

Muonion Naisvoimistelijat järjestävät monenlaisia jumppia, tanssia ja rentoutushetkiä myös miehille. Muonion Kiri järjestää viikottaisia sarjajuoksuja ja -hiihtoja, polkupyöräsuunnistuksen ja monenlaisia muitakin tapahtumia mukaanlukien vuosittaiset FIS-tykkikisatMuonion Melojat järjestävät toimintaa jäsenilleen ja vuokraavat mm. melontakalustoa omatoimiseen retkeilyyn. Lisää liikuntatarjontaa löytyy kansalaisopiston kursseista. Ikäihmisille suunnattuja kuntosaliryhmiä toteuttaa Käsivarren Seniorit ja omia hyvinvointiryhmiä on myös Tunturilapin Kuntoutuksella. Muonion Sirkuskoulu Huippu on siirtynyt osaksi kansalaisopiston toimintaa.

Liikuntatoimi järjestää ohjattua toimintaa, kuten kuntosaliohjausta, tasapaino- ja voimakursseja, ikääntyvien toimintatuokioita, juoksu- ja hiihtokouluja sekä suunnistusta. Ohjatuista ryhmistä löydät tietoa ajankohtaista sivulta. Lisäksi työikäisille on tarjolla elintapaohjausta.

Lasten ja nuorten ohjatut harrastustoiminnat on koottu harrastekalenteriin.

Liikuntapalveluiden yhteystiedot

Käyntiosoite Puthaanrannantie 15 (B-talo, 1. kerros)

Vs. Liikunta- ja hyvinvointivastaava
Nora Björs

nora.bjors@muonio.fi
puh. 040 489 5146

Liikunnanohjaaja
Jenni Humalajoki

jenni.humalajoki@muonio.fi
puh. 040 513 1713

Liikuntapaikkojen hoidosta vastaa elinvoimapalvelut:

Reittivastaava
Tero Kylä-Kaila

tero.kyla-kaila@muonio.fi 
puh. 040 351 6153

Liikuntapaikkojenhoitaja
Vesa Regina

puh. 040 042 0486

Liikuntapaikkojenhoitaja
Marko Micklin
puh. 040 1855 217

Anna meille palautetta Muonion ulkoilureiteistä!

Käytitkö Muonion ulkoilureittejä? Anna meille palautetta, risuja ja ruusuja!

Palautelomake