Hallinto

Talous ja strategia

Talous ja strategia

Ajankohtaista

Muonion kuntastrategia 2025
Luonnostaan vastuullinen, aidosti avoin ja onnellinen Muonio

Muonion uusi kuntastrategia työstettiin kuntalaiskyselyn, luottamushenkilöiden ja työtekijöiden seminaarin sekä kuntalaisille suunnatun Muonio-foorumin pohjalta.

Valtuusto hyväksyi 18.6.2018 Muonion kuntastrategian 2025 yhteiseksi opaskartaksi, joka ohjaa kunnan päätöksentekoa ja toimintaa kohti tulevaisuutta. Siihen on kirjattu kunnan merkittävimmät kehittämistavoitteet, jotka päivitetään vähintään kerran valtuustokaudessa.

Kuntastrategiamme perustuu arvoihin, jotka ovat valintoja ohjaavia periaatteita. Ne liittyvät ihmisen käsitykseen hyvästä elämästä ja ne näkyvät kaikessa toiminnassamme. Ne ovat selkänojana päätöksenteossa ja valinnoissa silloin, kun rutiineista ei ole apua. Olemme muodostaneet arvojen pohjalta visiomme tulevaisuuden Muoniosta, sillä arvot muuttuvat hitaasti riippumatta vaihtuvista päätöksentekijöistä tai pinnalla olevista muoti-ilmiöistä.

Talousarvio

Tilinpäätös

Verotus

Kunnallis- ja kiinteistöverosta vapauttaminen
Kunta on pidättänyt kunnallis- ja kiinteistöverosta vapauttamisen itsellään. Mahdolliset vapautusanomukset osoitetaan kunnanhallitukselle osoiteeseen Puthaanrannantie 15a, 99300 Muonio, faksin numero (016) 532 774 ja sähköpostiosoite kirjaamo@muonio.fi

Veroprosentit 2018
- Tuloveroprosentti: 21,50
Kiinteistöveroprosentit:
- Yleinen 1,05
- Vakituinen asuinrakennus 0,45
- Muu asuinrakennus kuin vakituinen asuinrakennus 1,05
- Kaavoitettu rakentamatoman rakennuspaikka 2,00

Strategia ja talous