Elinkeinot

Matkailu-Muonio

Matkailu-Muonio

Ajankohtaista

Talvi-Muonio

Pallastunturin luontokeskus avoinna 1.10.–31.12. ma–pe klo 9–16
Kirsti Pekkisen taidemyyntinäyttely Aurora Borealis 5.11.2018 – 31.1.2019

Kielan matkailuinfon työntekijä paikalla myymälän aukioloaikoina: ma-pe 10-17, la 10-15, su suljettu

Galleria Jieris Kilpisjärventie 15, Muonio: KVEENIT – kainulaisten jäljillä | Katariina Angeria, Merja Briñón, Sonja Siltala, Sanna Korteniemi, Meri Nikula ja Katriina Pedersen. Näyttely on avoinna 23.10. - 31.12. ma-pe klo 10-18, la-su klo 12-18

Oloksella hiihdetään noin 5 km:n ensilumenladulla

Muonion joulumyyjäiset 24.11.

Yötön yö kutsuu seikkailuun

Lähde luontoon. Hengitä maailman puhtainta ilmaa, juo vettä tunturipurosta, anna silmän levätä ja ajatusten liidellä vapaana. Tee päiväretki tai pidempi vaellus. Huiputa tunturi tai kaksi. Bongaa nuotiotulilla vieraileva kuukkeli. Nauti melonnasta järvillä ja pienillä joilla. Tai koe hurjempaa menoa koskenlaskussa Muonionjoella, Väylällä.

Kirkasvetiset joet ja järvet ja lohien valtakunta Väylä kutsuvat myös kalastuksen ystäviä. Hienot maisemat, vaihteleva maastot ja kylästä toiseen vievät tiet houkuttelevat maantie- ja maastopyöräilyyn. Metsäluonto ja tunturien rinteet tarjoavat huikeat puitteet marjastukseen ja sienestykseen. Myös kulttuurin ja historian ystävät löytävät Muoniosta paljon nähtävää ja koettavaa.

Paikallisilta oppailta ja yrittäjiltä saat lisätietoa ja opastusta sekä voit vuokrata välineitä niin vesille kuin maastoonkin. Muistathan että Muonion ja Tunturi-Lapin kesässä vuorokaudenajat eivät rajoita tekemisiäsi - yötön yö on seikkailujen aikaa.

Ethän unohda ottaa kameraa, kuksaa tai vesipulloa mukaan retkillesi.


Revontulet haastavat hangille

Kun yötön yö väistyy, pohjoinen taivas on jälleen revontulten leikkikenttä. Ruskan aikaan väriloistoa riittää maasta taivaaseen. Tammikuun pakkasissa, tykkylumisten puiden keskellä, katse kohti kirkasta tähtitaivasta ja tanssivia repolaisia - olet kuin sadussa.

Maasto- ja retkihiihtäjälle Muonio ja Pallas-Yllästunturin maisemat ovat paratiisi. Huiput ja hiihtoaktiivit pääsevät takuuvarmasti Oloksen ensilumenladulle lokakuun lopulla. Kevättalven upeilla hangilla reittejä riittää noin 200 kilometrin verran. Mainio tapa nauttia tunturiluonnosta hiihdon lisäksi on lumikenkäily. Tai vaikkapa potkukelkkailu Särkijärven jäällä.

Rinteet, hissit ja vuokraamot löytyvät tunturikeskuksista Olokselta ja Pallakselta. Pallaksen lähimaastot ja -tunturit houkuttelevat lumilautailijoita, liitovarjoilun harrastajia ja offarilaskettelijoita.

Poroajelulla koet kiireetöntä kulkua lumisen metsän keskellä poropulkassa istuen. Villin erämaaluonnon tunnelmaan sinut vie huskysafari, halutessasi vaikka useammaksi päiväksi.

Moottorikelkkailuun tarjoutuu laaja reittiverkosto niin Muonion alueella kuin yhdysreittien kautta Levin, Ylläksen ja Enontekiön suuntaan. Aloittelijakin pääsee nauttimaan talvisesta luonnosta opastetulla safarilla.

Talvikauden huipentaa valkoisen hangen seurana paistava kevättalven aurinko. Vielä vappuna voit nauttia talven riemuista.

Matkailun infoboksi

Muonion kunta / matkailu
elinkeinokoordinaattori
Päivi Lapiolahti
040 489 5153
paivi.lapiolahti@muonio.fi

Muonion matkailuinfo
Kiela, Kilpisjärventie 15
PB-Sisustus Pirjo Brännare
040 776 9360
fb/Muonion Matkailuinfo

Muonion matkailu ry.
www.tunturi-lappi.fi

Pallas-Yllästunturin kansallispuisto

Muonion kesän ja ruskan tapahtumat

Muonio kalastajan paratiisi -kalastusesite

Muonion ulkoilureitit