Hyvinvointipalvelut

Muonion työpaja

Tervetuloa Muonion työpajalle

Muonion työpajan valmentautujina on nuoria ja aikuisia, jotka tarvitsevat tukea koulutus- ja työmarkkinoille kiinnittyäkseen. Työpajalle valmentautujat ohjautuvat pääasiassa TE-palveluiden, sosiaalitoimen, etsivän nuorisotyön tai oppilaitosten kautta.

Työpajan tavoitteena on tukea valmentautujan työ- ja toimintakykyä sekä ohjata ja vahvistaa valmentautujaa kiinnittymään työelämään, opiskeluun tai muihin häntä tukeviin palveluihin.

Työpaja tarjoaa työympäristön, jossa voi työskennellä omien voimavarojen mukaan. Työpajalle voi sijoittua työkokeiluun, kuntouttavaan työtoimintaan, palkkatuettuun työhön tai opiskeluihin liittyvään tukijaksoon.

Pajatyön lisäksi tarjoamme: työvalmennusta ja yksilöohjausta, ohjausta työnhakuun ja opiskeluun liittyen, neuvontaa asumiseen sekä raha- ja terveysasioiden hoitamiseen, tietoa työllistymisen tukimuodoista (mm. työkokeilu, palkkatuki), kuntoilu- ja liikuntamahdollisuuksia sekä virkistys-, kulttuuri- ja harrastustoimintaa

Muonion työpajalla toimii kuljetus-, kierrätys- ja pyöräpaja. Lisäksi työpajalta löytyy kirpputori sekä SER-kierrätys.

Työpaja tekee tiivistä yhteistyötä Kemi-Torniolaakson koulutuskuntayhtymä Lappian kanssa. Valmentautujat ja opiskelijat voivat suorittaa opintoja pajalla, sillä pajan oppimisympäristö on tunnistettu. Opintojen hyväksyntä tapahtuu toisen asteen oppilaitoksen kautta. Lisätiedot oppimisympäristön tunnistamisesta löytyy oppimisympäristöjen tunnistamisraportista.