Elinkeinot

Kehittäminen ja hankkeet

Kehittäminen ja hankkeet

Biohajoavien liiketoimintamahdollisuudet Tunturi-Lapissa, 1.9.2017 - 31.5.2019, Leader Tunturi-Lappi ry

Leader Tunturi-Lappi ry:n tukemana toteutettu kehittämishanke on Muonion kunnan hallinnoima, Muonion, Kolarin, Kittilän ja Enontekiön kuntien yhteishanke alueen biohajoavien jätteiden liiketoimintamahdollisuuksien selvittämiseksi.

Lisätietoja hankkeesta: elinkeinoasiamies Heikki Kauppinen, heikki.kauppinen@muonio.fi, 040 0823 471

     


 

Kyläpirtti Muonioon -kehittämishanke 1.4.2018 - 31.8.2019, Leader Tunturi-Lappi ry

Leader Tunturi-Lappi ry:n tukemana perustettiin Muonion kirkonkylälle kuntalaisten oma olohuone, Kyläpirtti. Tutustu Kyläpirtin toimintamalliin tästä linkistä.

Lisätiedot pirttihirmulta: Sini Westerling, sini.westerling@muonio.fi, 040 489 5102

     


 

Tornion-Muonionjoen kalastusmatkailun kehittäminen (EAKR) 1.10.2017 - 31.8.2019

Hankkeen päätavoitteena on tuoda esille Tornion-Muonionjoen vesistön monipuoliset kalastusmatkailumahdollisuudet Tornionjokilaakson alueella aina Kilpisjärvelle saakka. Alueen visiona on olla kansainvälisesti tunnettu, Euroopan parhaimpiin lukeutuva kalastusmatkailukohde. Kansainväliselle yleisölle kohdennettua markkinointia toteutetaan www.FishingLapland.com verkkosivujen sekä sosiaalisenmedian kautta. Tunnisteena sosiaalisessa mediassa käytetään hästägiä #fishinglapland. Muonion kunta on hankkeen osatoteuttaja.

Lisätietoja hankkeesta: projektipäällikkö Elias Teriö, elias.terio@kolari.fi

   


 

Freeride Academy (ESR) 1.3.2019 - 31.12.2020

Freeride Academy -hanke on Muonion kunnan hallinnoima, Lappian ammattiopiston kanssa yhdessä toteutettava ESR-rahoitteinen pilottihanke. Hankkeen tavoitteena on hyödyntää Muonion alueen loistavia olosuhteita vapaalaskijoille kehittää omaa osaamistaan ja mahdollistaa nuorille urheilijoille harjoittelun ja opiskelun yhdistäminen mielekkääksi toisiaan tukevaksi kokonaisuudeksi Muonion lukiossa tai Ammattiopisto Lappian Muonion yksikössä. Tarkoituksena on luoda talviurheilun erityisosaamiskoulutusohjelma suomalaisille ja kansainvälisille vapaalaskijoille, jossa urheilijat voivat yhdistää urheilijan urapolun opiskeluun Muoniossa. Kohderyhmän pilottihankkeessa muodostavat erityisesti 15 vuotta täyttäneet vapaalaskun edistyneet harrastajat, jotka haluavat kehittää määrätietoisesti lajikohtaista osaamista, joka myös mahdollistaisi osallistumisen kansalliseen ja kansainväliseen kilpailutoimintaan. Pilottivaiheessa harjoittelu tapahtuu leirimuotoisena. Vapaalasku on jatkuvasti suosiotaan lisäävä talviurheilun muoto, jossa on mahdollista kilpailu-uralla edetä Freeride World Tourille asti, joka vastaa esimerkiksi alppihiihdon Maailman Cup- kiertuetta.

Lisätietoja hankkeesta: projektipäällikkö Mika Fält, mika.falt@muonio.fi


Matkailun verkostomainen oppimiskenttä länsirajalla (ESR) 1.3.2019 - 28.2.2021

Kemi-Torniolaakson koulutuskuntayhtymä Lappian hallinnoiman hankkeen tavoitteena on lisätä osaavan työvoiman tarjontaa matkailun ja sen lähialojen yritysten tarpeisiin. Lähialoilla tarkoitetaan aloja, joiden ammattitaitovaatimuksissa on yhtäläisyyksiä matkailualan kanssa. Lähialoilla tarkoitetaan tässä hankkeessa myös sellaisia aloja, joiden sesonki on silloin, kun matkailussa on hiljainen kausi. Matkailualan lähialoja ovat esimerkiksi kauppa, metsä, kuljetus ja logistiikka sekä kiinteistönhuolto ja rakentaminen. Hankkeen kohderyhminä ovat yritykset ja paikallinen työvoima: työssä olevat, työttömät ja alanvaihtajat. Muonion kunta, Pellon kunta ja Pellon Kehitys Oy ovat hankkeen osatoteuttajia.

Lisätietoja hankkeesta: Tuomo Palokangas, tuomo.palokangas@lappia.fi


 

Ota yhteyttä

Elinkeinokoordinaattori

Kaisa Kylä-Kaila

kaisa.kyla-kaila@muonio.fi

p. 040 489 5351

Maaseutupäällikkö

Heikki Kauppinen

heikki.kauppinen@muonio.fi

p. 0400 823 471


Leader Tunturi-Lappi ry

Hankesihteeri

Jaana Hangasvaara

jaana.hangasvaara@tunturileader.fi

p. 0400 628 183

www.leadertunturilappi.fi

Tietoa hankerahoituksista