Elinkeinot

Kehittäminen ja hankkeet

Biohajoavien liiketoimintamahdollisuudet Tunturi-Lapissa, 1.9.2017 - 31.5.2019, Leader Tunturi-Lappi ry

Leader Tunturi-Lappi ry:n tukemana toteutettu kehittämishanke on Muonion kunnan hallinnoima, Muonion, Kolarin, Kittilän ja Enontekiön kuntien yhteishanke alueen biohajoavien jätteiden liiketoimintamahdollisuuksien selvittämiseksi.

Lisätietoja hankkeesta: elinkeinoasiamies Heikki Kauppinen, heikki.kauppinen@muonio.fi, 040 0823 471

     


 


Kyläpirtti Muonioon -kehittämishanke 1.4.2018 - 31.8.2019 ja investointihanke 1.2.2019 - 31.8. 2019, Leader Tunturi-Lappi ry

Leader Tunturi-Lappi ry:n tukemana perustettiin Muonion kirkonkylälle kuntalaisten oma olohuone, Kyläpirtti. Tutustu Kyläpirtin toimintamalliin tästä linkistä.

Kyläpirtin menoa voit seurata myös Kyläpirtin facebook-sivulta.

Lisätiedot pirttihirmulta: Sini Westerling, sini.westerling@muonio.fi, 040 489 5102

     

Freeride Academy (ESR) 1.3.2019 - 31.12.2020

Muoniossa on alkanut ESR-rahoitteinen, Muonion Lukion ja Ammattiopisto Lappian yhteinen kaksivuotinen vapaalaskun valmennukseen keskittyvä Freeride Academy –hanke, jossa yhteistyökumppaneina ovat Ylläs Ski Resort Äkäslompolo, Sport Resort Ylläs, Pallaksen sekä Oloksen hiihtokeskukset. Hankeaika on 1.3.2019 - 31.12.2020. ELY-keskuksen myöntämä rahoitus hankkeelle on 130 054 euroa.

Haemme vapaalaskusta kiinnostuneita 15-vuotta täyttäneitä yläkoulussa, lukiossa tai ammattiopistossa opiskelevia lumilautailijoita sekä suksilaskijoita mukaan valmennustoimintaan. Akatemian tavoitteena on valmistaa nuoria urheilijoita kilpailutoimintaan vapaalaskussa ja antaa valmiuksia systemaattiseen ja kokonaisvaltaiseen lajiharrastamiseen.

Valmennus tulee pilottihankkeen aikana olemaan leirimuotoista, kahdessa valmennusryhmässä. Ohjelmaan kuuluu neljä viikon mittaista leiriä/valmennusryhmä. Leirien väliajoiksi luodaan urheilijoille harjoitusohjelma ja harjoittelun seuranta. Leiriohjelmaan sisällytetään aikaa itsenäiselle opiskelulle valvotusti. Aloituspaikkoja on 16. Urheilijoiden haku avataan huhtikuussa 2019 ja leiritykset alkavat kaudella 2019 - 2020.

Valmennukseen kuuluu lumiturvallisuuden opetusta, laskulinjojen löytämistä, parkissa ja rinteessä opittujen taitojen yhdistämistä freeride-laskemiseen, lajille ominaista fysiikka- ja taitovalmennusta sekä opetusta turvalliseen vuorilla liikkumiseen.

Leirit ajoitetaan mahdollisuuksien mukaan vapaalaskun kilpailu- ym. tapahtumien ajankohdille, jotta urheilijoilla on mahdollisuus osallistua niihin valmennuksen puitteissa. Freeride Academylla on mahdollisuus käyttää leirityksessä valmennusta tukemassa leirivalmentajaa lajivalmennuksessa ja fysiikkavalmennuksessa sekä lumiturvallisuuskoulutuksessa. Lisäksi valmennuksessa olevilla urheilijoilla on mahdollisuus osallistua nuorten alppihiihtäjien ja lumilautailijoiden fysiikkavalmennuksen väitöskirjatutkimukseen.

Vastuuvalmentajana akatemiahankkeessa toimii Mika Fält, jolla on yli viidentoista vuoden ammattimainen urheilutausta vapaalaskun parissa. Hänellä on kokemusta vapaalaskukilpailutoiminnasta sekä isommista retkikunta projekteista. Mika Fält on ammatiltaan liikunnanopettaja ja hänellä on myös useamman vuoden valmentajakokemus freestylepuolelta, mm. neljä vuotta Rukan alppikoulussa slopestyle-laskijoiden päätoimisena valmentajana.

Lisätietoja hankkeesta: projektipäällikkö Mika Fält, mika.falt@muonio.fi

 


 

Ota yhteyttä hankeasioissa

vt. kehittämispäällikkö

Kaisa Kylä-Kaila

kaisa.kyla-kaila@muonio.fi

p. 040 489 5153

Luonnonvarapäällikkö

Heikki Kauppinen

heikki.kauppinen@muonio.fi

p. 0400 823 471


Leader Tunturi-Lappi ry

Hankesihteeri

Jaana Hangasvaara

jaana.hangasvaara@tunturileader.fi

p. 0400 628 183

www.leadertunturilappi.fi

Tietoa hankerahoituksista