Liikunta

Liikunnan harrastusmahdollisuudet

Muoniossa voi harrastaa monenlaista sekä ohjatuissa ryhmissä että omatoimisesti mahtavilla liikuntapaikoilla. Liikuntahallien salivuorovarauksista löytyvät mahdolliset vapaat harjoitteluvuorot, jotka ovat kaikkien varattavissa edullista salivarausmaksua vastaan. Liikuntahallin varaaminen myös esimerkiksi perheen yhteiseen harrastukseen on mahdollista.

Muonion Naisvoimistelijat järjestävät monenlaisia jumppia, tanssia ja rentoutushetkiä myös miehille. Muonion Kiri järjestää viikottaisia sarjajuoksuja ja -hiihtoja, polkupyöräsuunnistuksen ja monenlaisia muitakin tapahtumia mukaanlukien vuosittaiset FIS-tykkikisatMuonion Melojat järjestävät toimintaa jäsenilleen ja vuokraavat mm. melontakalustoa omatoimiseen retkeilyyn. Lisäksi Muoniossa toimii Muonion Kiipeilijät. Lisää liikuntatarjontaa löytyy kansalaisopiston kursseista. Ikäihmisille suunnattuja kuntosaliryhmiä toteuttaa Käsivarren Seniorit ja omia hyvinvointiryhmiä on myös Tunturilapin Kuntoutuksella.

Liikuntatoimen järjestämistä toiminnoista suurin on Muonion Sirkuskoulu Huipun toiminta. Sirkus on toiminut kunnassa vuodesta 2016 alkaen ensin hankeavusteisesti ja nyt toiminta on vakiintunut niin, että sirkuksessa on jo 130 harrastajaa. Ryhmiä on syksyllä 2021 aivan taaperoista aikuisiin asti yhteensä 8 kpl. Oma ryhmänsä on myös ilma-akroilijoille. Liikuntatoimen muut ohjatut ryhmät ovat kurssimuotoisia ja niistä parhaiten tietoa löytyy liikuntatoimen ajankohtaista sivulta. Lähes vuosittain on löytynyt ohjaajia mm. kuntopotkunyrkkeilyyn, luistelu- ja hiihtokouluun, kuntosalin tutustumiskursseihin ja ikäihmisten voima- ja tasapainojumppaan. 

Lasten ja nuorten ohjatut harrastustoiminnat on koottu harrastekalenteriin.

 

Liikuntapalveluiden yhteystiedot

Liikuntasihteeri Pihla Jaakkola

pihla.jaakkola@muonio.fi

puh. 040-4895146

Liikuntatoimisto: Puthaanrannantie 15 b, teknisen toimen yläkerrassa

 

Liikuntapaikkojenhoitaja Vesa Regina

vesa.regina@muonio.fi

puh. 0400-420486

 

Allaolevat tiedot suomi.fi sivustolta:

Anna meille palautetta Muonion ulkoilureiteistä!

Käytitkö Muonion ulkoilureittejä? Anna meille palautetta, risuja ja ruusuja!

Palautelomake