Municipality and administration

Public transport

Asiointiliikenne Muonion kunnassa

Muonion kunnassa toimii tällä hetkellä kaksi asiointiliikenteen linjaa. Asiointiliikennettä voi käyttää esimerkiksi kaupassa käymiseen tai muuhun asiointiin keskustassa/kylillä.

1. Etelä-Muonion linja: Tapojärvi - Kaalamaniemi-  Kihlanki - Kangosjärvi - Muonio kirkonkylä edestakaisin. Linjan liikennöitsijänä toimii Reponiemen Taksipalvelu Oy. Linjaa ajetaan ennakkovarausten perusteella yhden (1) kerran viikossa. Kyselyt: teemu.koberg@gmail.com ja 040 746 3481

2. Pohjois-Muonion linja: Sonkamuotka - Kätkäsuvanto - Ylimuonio - Muonio kirkonkylä edestakaisin. Linjan liikennöitsijänä toimii Esa Salmi. Linjaa ajetaan ennakkovarausten perusteella yhden (1) kerran viikossa. Kyselyt: esa.salmi@hotmail.fi ja 0400 391 905

Taksikyydin hinta noudattaa julkisen liikenteen matkalipun hintoja, tarkista ajantasainen hinta ja ajoaika/-päivä liikennöitsijältä varauksen yhteydessä.


Jatkoyhteydet rautatieasemilta ja lentoasemalta Muonioon

Jatkoyhteydet Muonio - Kolari rautatieasema - Muonio

(Päivitetty 14.11.2022)

Muonion ja Kolarin rautatieaseman välisiä jatkoyhteyksiä on tarjolla useampia riippuen mm. vuodenajasta. Tarkista tiedot palveluntarjoajien omista kanavista, heiltä suoraan varausta tehdessäsi tai mahdollisista digitaalisista lipunmyyntikanavista. Muonion kunta ei vastaa esimerkiksi lippujen hinnoittelusta, joten alla olevien verkkosivujen tiedot ja tiedot ovat kolmansien osapuolten antamia tietoja ja näin ollen emme vastaa mahdollisista muutoksista.

 

  • Kolarin rautatieasemalle Muonion keskustaajaman alueelta on Muonion kunnan ja Lapin ELY-keskuksen tukema kunnan hankkima kuljetuspalvelu sinne saapuvilta tai lähteviltä junilta, mikäli tilauksia on tullut ennakkoon. Kuljetus toimii kutsutaksiperiaatteella eli kyydin tar­ve tulee ilmoittaa sopimusyrittäjälle (1.11.2022 alkaen Taksi Hirsikangas/Xapes Oy) etukäteen vii­meis­tään edel­li­se­nä il­ta­na kel­lo 18. Jos tilattuja kyytejä ei ole, vuoroja ei ajeta. Varaukset tehdään nu­me­ros­ta 040 0793112 (24/7) tai säh­kö­pos­titse taksi@taksimuonio.fi edellisenä iltana klo 18 mennessä. Liput ovat myynnissä myös Matkahuollon verkkopalvelussa. Kuljetus ajetaan varausten mukaisesti ja asiakkaat noudetaan/viedään Muoniossa taajama-alueella kotiin. Kuljetuksen kyytiin voi nousta tai poistua kyydistä myös väliltä Muonio - Kolari VT21 varrella olevilta bussipysäkeiltä ennakkovarausten mukaisesti (sovi tästä varauksen yhteydessä sekä muista mahdollisista jatkoyhteysmahdollisuuksista). Ajantasainen hinta kannattaa varmistaa liikennöitsijältä varauksen yhteydessä. Muutokset ovat mahdollisia. Lisätiedot osoitteesta www.taksimuonio.fi .

 

  • Aito ja Alkuperäinen Junataksi yhteys Kolarin rautatieaseman ja Muonion välillä jatkuu 1.11.2022 alkaen markkinaehtoisesti. Palvelu säilyy ennallaan kutsutaksipalveluna, jossa kyyti on tilattava viimeistään edellisenä iltana klo 18.00 mennessä, jotta kyyti voidaan taata. Yhteys on Kolarin rautatieasemalta Muonion Seo:lle ja jatkoyhteydet lisähinnasta. Tilaukset joko Matkahuollon kautta osoitteesta liput.matkahuolto.fi, sähköpostilla tilaukset@taksihietala.com tai puhelimitse 0500 771514. Mikäli matka sisältää jatkoyhteyden tai muuta poikkeavaa, suositellaan matkain tilaamista suoraan yritykseltä Matkahuollon sijaan, jotta asiaan voidaan varautua paremmin. Varaamme oikeuden muutoksiin. Lisätietoja Junataksista ja muista palveluistamme löydät osoitteesta www.Taxihietala.com.

 

  • Edellä mainittujen lisäksi osan vuodesta ja junavuoroista palvelee yleensä myös Uusitalon Taksit, jonka mahdollisiin palveluihin, hintoihin ja aikatauluihin voi tutustua heidän verkkosivuillaan.
 
Jatkoyhteydet Rovaniemen rautatieasemalta

(Päivitetty 14.11.2022)

Rovaniemen rautatieasemalta Muonioon on matkaa n. 230 km. Bussilla matka kestää reilut 3 h. Tarkemmat tiedot bussien aikatauluista ja hinnoista saat Matkahuollon sivuilta. (Lähde: vr.fi)

 
Jatkoyhteydet Kittilän lentoasemalta

(Päivitetty 14.11.2022)

Muonion Kutsuliikenne: Muonio/Olos/Jeris/Pallas-Kittilän lentoasema: Kuljetuksiin ilmoittaudutaan Tapio Hietalahdelle viimeistään 24h ennen lentoa sähköpostitse osoitteeseen muoniokt@hotmail.com. Kuljetusta tarjotaan jokaiselle Finnairin lennolle ja takaisin, kutsuliikenteenä ympäri vuoden. Linja ajetaan ainoastaan silloin, kun kuljetukseen on ilmoittautunut yksi tai useampi matkustaja. Lisätiedot ja tarkemmat ohjeet varauksen tekemiseen osoitteesta www.muonionkutsuliikenne.com


Muu liikenne

(Päivitetty 14.11.2022)

Muut liikenneyhteydet löytyvät Matkahuollon verkkosivuilta. Paikallisten taksien yhteystiedot löytyvät kunnan verkkosivujen etusivun yrityspalveluhakemistosta (valitse toimialaluokituksesta: Taksit).

The Arctic Route - Muoniosta Norjan Tromssaan bussilla!

Muonio - Tromssa - Muonio linja ajetaan päivittäin ajalla 1.12.2022-31.3.2023. Tutustu linjaan tästä.


Sosiaalihuoltolain mukaiset liikkumista tukevat palvelut

Sosiaalihuoltolain mukaisena tukipalveluna myönnettävä liikkumista tukeva palvelu on kalenterivuodeksi kerrallaan myönnettävä määrärahasidonnainen ja harkinnanvarainen etuus. Matkoja myönnettäessä huomioidaan asiakkaan tulot ja varallisuus sekä mahdollisuus käyttää asiointiliikennettä.

Sosiaalihuoltolain mukaisia liikkumista tukevia palveluja järjestetään henkilöille, jotka eivät kykene itsenäisesti käyttämään julkisia liikennevälineitä sairauden, vamman tai muun vastaavanlaisen toimintakykyä alentavan syyn takia ja jotka tarvitsevat palvelua asioimisen tai muun jokapäiväiseen elämään kuuluvan tarpeen vuoksi.  

Kuljetuspalvelua haetaan tarkoitukseen laaditulla lomakkeella. Kuljetuspalveluhakemus toimitetaan palvelusuunnittelijalle, joka tekee asiasta päätöksen.

Sosiaalihuoltolain mukaisten liikkumista tukevien taksipalveluiden järjestäminen