Uutiset

Ajankohtaista

Koronaan liittyviä linjauksia Muonio-Enontekiö alueella 14.1.2022

tammi 17. 2022 16:34 | Uutinen

Muonion-Enontekiön perusterveydenhuolto tiedottaa 14.1.2022

Omikron on muuttanut aikarajoja, sillä se on aiempia muunnoksia nopeammin itävä ja testeissä näkyvä.

Positiiviseksi todetun eristysaika on lähtökohtaisesti 7 vrk ja erittävien oireiden (yskä/nuha) jatkuessa sitä pidennetään. Jos oire on väsymys/nopea uupuminen voidaan kirjoittaa sairauslomaa tai työntekijä tekee omailmoituksen työnantajalle, jos se on käytössä.

Altistuneita, joilla on rokotesuoja, ei laiteta karanteeniin. Koti- tai pikatestausta työpäivisin suositellaan tällöin 5 vrk ajan.

Rokottamaton altistunut asetetaan 5 vrk karanteeniin.

PCR varmistuksia ei tehdä eikä karanteenien tai eristyksen päättyminen vaadi myöskään pikatestaamista. Oleellista on oireettomuus. PCR-testi voi tulla kyseeseen esimerkiksi tilanteessa jossa maastapoistuva työntekijä tarvitsee EU-todistuksen koronasta.

Matkailuun liittyviä testejä, joita edellytetään saapumismaassa, ei tehdä EU-sairaanhoitokortilla tai julkisen sairaanhoidon kustantamina vaan ne ovat itsemaksettavia. Matkanjärjestäjien toivotaan informoivan tästä matkailijoita. Lisäksi kunnallisen terveydenhuollon käyttösuunnitelman mukainen hintataso on kalliimpi kuin monilla yksityisillä toimijoilla, johon on syytä varautua ja ottaa hinnoista selvää etukäteen.

Tartuntatilanne 14.1.2022

Kulunut viikko on ollut edellistä rauhallisempi ja toivotaan saman suunnan pysyvän. Kouluihin liittyviä uusia tartuntaketjuja ei ainakaan vielä ole todettu.

 

Takaisin

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi: