Uutiset

Ajankohtaista

Koronarokotukset käynnistyvät Muonion kunnassa tänään

tammi 12. 2021 12:45 | Uutinen

Koronarokotukset käynnistyvät Muonion kunnassa vaiheittain.  Kun rokotteiden saatavuus paranee, uusia rokotettavia ryhmiä voidaan ottaa rokotettavaksi.  On tärkeää, että mahdollisimman moni ottaa koronarokotteen, jotta syntyy laaja suoja koronavirusta vastaan ja voimme taas turvallisesti palata normaaliin elämään. Rokote on kuitenkin vapaaehtoinen. Rokote on saajalleen ilmainen.

Kuntalaisia informoidaan rokotusaikataulun toteutumisesta ja mikä ikäryhmä on vuorossa seuraavana. Yli 80-vuotiaisiin otetaan puhelimitse yhteys terveydenhuollosta ja heille varataan aika rokotuksiin. Jos sinulle ei tule soittoa silloin, kun on ikäryhmäsi vuoro, ota itse yhteyttä terveydenhuoltoon (puhelin 040 7782145).

Muonion kunnassa rokotukset annetaan valtakunnallisesti päätetyn rokotusohjelman mukaisesti. Rokotukset käynnistyvät 12.1.2021 terveydenhuollon hoitohenkilöstön rokotuksilla ja jatkuvat rokotusjärjestyksen mukaisesti rokotteiden saatavuuden mukaan. Muonion-Enontekiön perusterveydenhuolto tiedottaa viikoittain rokotusten etenemisestä. Seuraa oman kuntasi koronavirussivuja, kunnan paikallislehtiä ja http://www.koronaturvallinenlappi.fi/koronasaa sivustoa.

Rokotusjärjestys

 1. Ensin rokotetaan todettuja tai epäiltyä covid-19 hoitavien vuodeosaston ja päivystyksen sekä ensihoidon henkilökunta, infektiovastaanottojen henkilökunta, koronanäytteenottojen henkilökunta ja koronavirusdiagnostiikkaa tekevä laboratoriohenkilökunta. (viikko 2)
 2. Rokotusvuorossa seuraavana on hoivayksiköiden työntekijät ja asukkaat, sekä kotipalvelun työntekijät ja asiakkaat.  (viikko 3)
 3. Ikääntyneet ja henkilöt, joilla on koronavirukselle altistavia perussairauksia: Pelkästään korkea ikä sinänsä on koronaviruksen vakavalle taudinkuvalle altistava tekijä, siksi ikääntyneet ovat rokotusjärjestyksen alkupäässä.
  1. > 80-vuotiaat (mukaan lukien samassa taloudessa asuvat omaishoitajat)
  2.  75 - 79-vuotiaat (mukaan lukien samassa taloudessa asuvat omaishoitajat
  3. 70 – 74-vuotiaat (mukaan lukien samassa taloudessa asuvat omaishoitajat)
  4. alle 70-vuotiaat, joilla on vakavalle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus. Vakavalle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistavia sairauksia ovat esimerkiksi krooninen vaikea munuaissairaus, vaikea immunosuppressiivinen tila (elinsiirto, akuutti syöpähoito) ja vaikea krooninen keuhkosairaus.
  5. Alle 70-vuotiaat, joilla on vakavalle koronavirustaudille altistava sairaus. Vakavalle koronavirustaudille altistavia sairauksia ovat esimerkiksi sepelvaltimotauti ja kirroottinen maksasairaus.
 4. Muu väestö rokotetaan rokotteen saatavuuden mukaan.
 5. Lapsia ei rokoteta vielä, sillä lasten rokotuksista ei ole vielä kertynyt tietoa riittävästi.  
 6. Raskaana olevia ja imettäviä äitejä ei rokoteta. Lisäksi raskaaksi tuloa ei suositella kahden kuukauden aikana koronarokotuksen saamisesta
Takaisin