Uutiset

Ajankohtaista

Koronarokotukset Muonion kunnassa 16.4.2021

huhti 19. 2021 16:29 | Uutinen

Muoniossa koronarokotukset ovat edenneet hyvin ja jatkuvat Thl:n rokotusohjelman mukaisesti. Tällä hetkellä lähes kaikki yli 70-vuotiaat on saatu rokotettua. Mikäli yli 70-vuotiaalle ei ole vielä tarjottu aikaa rokotukseen, voi ottaa itse yhteyttä terveydenhuoltoon (puhelin 040 7782145).

Kaikki Suomessa käytössä olevat koronarokotteet vaativat kaksi rokoteannosta, joiden antoväli on 12 viikkoa. Tästä johtuen viikoilla 3 - 4 ensimmäisen rokotteen saaneiden tehosterokotusajat siirtyvät viikoille 15 – 16. 

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen päätöksen mukaisesti Astra Zenecan koronarokotetta ei Suomessa toistaiseksi anneta alle 65-vuotiaille.

Lapin sairaanhoitopiirin alueella rokotusaikoja tullaan antamaan ikäperusteisesti Thl:n ohjeen mukaan. Eri rokotteita tulee keskitetysti Lapin sairaanhoitopiirin kautta kunnan väestömäärään ja ikärakenteeseen suhteutettuna, määriin ei voi vaikuttaa.

Viikolla 15 Muoniossa on rokotettu tehosterokotteella viikolla 3 ensimmäisen rokotteen saaneita ja 72 - 68 –vuotiaita, sekä riskiryhmäläisiä. Ensi viikolla (viikko 16) rokotetaan tehosterokotteella viikolla 4 ensimmäisen rokotteen saaneita, heidän rokoteaikansa on jo varattu.

Viikolla 16 päästään rokottamaan myös yli 65-vuotiaita, sekä riskiryhmäläisiä (riskiryhmään 1-2 kuuluvat). Yli 65-vuotiaat ja riskiryhmäläiset voivat varata rokoteaikoja terveydenhoitajalta (puhelin 040 7782145).

Rokotettava ei voi valita, mikä rokote hänelle annetaan. Ajan varatessaan kuntalainen sitoutuu ottamaan sen rokotteen, joka kulloinkin on tarjolla

Rokotteet ovat ensisijaisesti tarkoitettu kuntalaisille ja niille, jotka ovat terveydenhuoltolain valinnanvapauden perusteella valinneet hoitopaikaksi Muonion terveyskeskuksen.

Muonion-Enontekiön perusterveydenhuolto tiedottaa säännöllisesti rokotusten etenemisestä. kun rokotteiden saatavuudesta tulee lisää tietoa.

Takaisin