Uutiset

Ajankohtaista

Koronarokotukset Muonion kunnassa

helmi 18. 2021 15:43 | Uutinen

Koronarokotukset jatkuvat Muonion kunnassa rokotusohjelman mukaisesti. On tärkeää, että mahdollisimman moni ottaa koronarokotteen, jotta syntyy laaja suoja koronavirusta vastaan. Rokote on vapaaehtoinen ja saajalleen ilmainen.

Rokotusjärjestelyt ovat muuttuneet. Uuden ohjeen mukaan kaikkien koronarokotusten tehosteen antoväli pitenee 12 viikkoon. Tästä johtuen viikoilla 3-4 ensimmäisen rokotteen saaneiden tehosterokotusajat siirtyvät viikoille 15 – 16.

Viikoille 8 - 9 Muonioon tulee rokotteita vain 30 henkilölle. Nämä AstraZenecan rokotteet on tarkoitettu rokotusjärjestyksen mukaisesti alle 70-vuotiaille, joilla on vakavalle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus tai tila.

Näitä sairauksia ovat:

  • Elinsiirto tai kantasolusiirto
  • Aktiivisessa vaiheessa oleva syöpätauti
  • Vaikea puolustusjärjestelmän häiriö (vaikea perinnöllinen immuunivajaus tai muusta syystä alentunut puolustuskyky esim. perna poistettu)
  • Vaikea krooninen munuaissairaus (vaikea munuaisten vajaatoiminta)
  • Vaikea krooninen keuhkosairaus (pitkäaikainen keuhkoahtaumatauti, keuhkolaajentuma, keuhkoputkien laajentuma, pitkäaikainen keuhkoputkitulehdus ja kystinen fibroosi, sekä heikentynyt keuhkokapasiteetti vaikean astman tai toisen keuhkon puuttumisen takia).

Mikäli sinulla on jokin edellä mainittu sairaus ja olet alle 70-vuotias; varaa aika rokotukseen (puhelin 040 7782145).

Rokotteet ovat ensisijaisesti tarkoitettu kuntalaisille ja niille, jotka ovat terveydenhuoltolain valinnanvapauden perusteella valinneet hoitopaikaksi Muonion terveyskeskuksen.

Muonion-Enontekiön perusterveydenhuolto tiedottaa säännöllisesti rokotusten etenemisestä, kun rokotteiden saatavuudesta tulee lisää tietoa. Seuraa oman kuntasi internetsivuja, kunnan paikallislehtiä ja http://www.koronaturvallinenlappi.fi/koronasaa sivustoa.

 

Takaisin