Uutiset

Ajankohtaista

Koronarokotukset Muonion kunnassa 25.3.2021

maalis 26. 2021 16:57 | Uutinen

Muonion-Enontekiön perusterveydenhuolto tiedottaa

Koronarokotukset jatkuvat Muonion kunnassa rokotusohjelman mukaisesti. On tärkeää, että mahdollisimman moni ottaa koronarokotteen, jotta syntyy laaja suoja koronavirusta vastaan. Rokote on vapaaehtoinen ja saajalleen ilmainen.

Kaikki Suomessa käytössä olevat koronarokotteet vaativat kaksi rokoteannosta, joiden antoväli on 12 viikkoa. Tästä johtuen viikoilla 3 - 4 ensimmäisen rokotteen saaneiden tehosterokotusajat siirtyvät viikoille 15 – 16.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ohjeistuksen mukaisesti rokotukset kohdennetaan ikäperusteisesti, ensin yli 70-vuotiaisiin, porrastettuna korkeimmasta iästä alaspäin. Kun kaikki 70 vuotta täyttäneet on rokotettu, jatketaan riskiryhmään kuuluvien alle 70-vuotiaiden rokotuksia.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos on päättänyt, että koronarokotuksia Astra Zenecan rokotteella jatketaan yli 65-vuotiaiden keskuudessa 29.3.2021 alkaen. Varovaisuusperiaatteen mukaisesti Astra Zenecan koronarokotetta ei Suomessa toistaiseksi anneta alle 65-vuotiaille.

Lapin sairaanhoitopiirin alueella rokotusaikoja tullaan antamaan ikäperusteisesti Thl:n ohjeen mukaan. Eri rokotteita tulee keskitetysti Lapin sairaanhoitopiirin kautta kunnan väestömäärään ja ikärakenteeseen suhteutettuna, määriin ei voi vaikuttaa.

Muoniossa on tällä viikolla rokotettu 76 – 75 -vuotiaita. Ensi viikolla (viikko 13) päästään rokottamaan 75-74 -vuotiaita.

Rokotettaviin otetaan puhelimitse yhteys ikäryhmä kerrallaan rokotteen saatavuuden mukaan ja heille varataan aika rokotuksiin. Jos sinulle ei tule soittoa silloin, kun on ikäryhmäsi vuoro tai olet äskettäin muuttanut Muonioon, ota itse yhteyttä terveydenhuoltoon (puhelin 040 7782145).

Rokotteet ovat ensisijaisesti tarkoitettu kuntalaisille ja niille, jotka ovat terveydenhuoltolain valinnanvapauden perusteella valinneet hoitopaikaksi Muonion terveyskeskuksen.

Muonion-Enontekiön perusterveydenhuolto tiedottaa säännöllisesti rokotusten etenemisestä, kun rokotteiden saatavuudesta tulee lisää tietoa. Seuraa oman kuntasi ja Muonion-Enontekiön perusterveydenhuollon internetsivuja, sekä kunnan paikallislehtiä ja http://www.koronaturvallinenlappi.fi/koronasaa sivustoa. 

Takaisin