Uutiset

Ajankohtaista

Koronarokotukset Muonion kunnassa 30.6.2021

heinä 01. 2021 08:57 | Uutinen

Koronarokotusta tarjotaan Muoniossa kaikille 16 vuotta täyttäneille ja niille 12–15-vuotiaille, joilla on perustautinsa tai tilansa vuoksi erityinen riski sairastua vakavaan koronavirustautiin.

Alaikäinen voi itse päättää rokottamisesta, jos rokotteen antava terveydenhuollon ammattilainen arvioi, että lapsi tai nuori ikänsä ja kehitystasonsa perusteella kykenee päättämään rokotuksestaan. Lapsen itsemääräämisoikeudelle ei ole laissa ikärajaa, vaan asia arvioidaan tapauskohtaisesti.

Jos nuori ei halua tai hän ei kykene itse päättämään rokotuksestaan, koronarokotteen antamiseen tarvitaan kaikkien huoltajien suostumus.

Rokotukset ovat vapaaehtoisia. 12–17-vuotiaille tarjotaan BioNTech-Pfizerin Comirnaty-rokotetta. Se on tällä hetkellä ainoa Suomessa käytössä oleva koronarokote, jolla on myyntilupa 12 vuotta täyttäneille. Comirnaty on mRNA-rokote.

18 vuotta täyttäneille tarjotaan saatavuuden mukaan joko BioNTech-Pfizerin Comirnaty –rokotetta tai Moderna –rokotetta. Molemmat rokotteet ovat mRNA-rokotteita.

Ensimmäisiin annoksiin tarkoitettuja koronarokotteita saapuu runsaasti seuraavien viikkojen aikana, varaa aika koronarokotukseen terveydenhoitajalta numerosta 040 7782145.

Lue lisää koronarokotteista: www.thl.fi/koronarokote

Rokotteet ovat ensisijaisesti tarkoitettu kuntalaisille ja niille, jotka ovat terveydenhuoltolain valinnanvapauden perusteella valinneet hoitopaikaksi Muonion-Enontekiön perusterveydenhuollon.

Takaisin