Uutiset

Ajankohtaista

Koronarokotukset Muonion kunnassa 9.4.2021

huhti 09. 2021 16:45 | Uutinen

Muonion-Enontekiön perusterveydenhuolto tiedottaa:

Koronarokotukset jatkuvat Muonion kunnassa rokotusohjelman mukaisesti. On tärkeää, että mahdollisimman moni ottaa koronarokotteen, jotta syntyy laaja suoja koronavirusta vastaan. Rokote on vapaaehtoinen ja saajalleen ilmainen.

Kaikki Suomessa käytössä olevat koronarokotteet vaativat kaksi rokoteannosta, joiden antoväli on 12 viikkoa. Tästä johtuen viikoilla 3 - 4 ensimmäisen rokotteen saaneiden tehosterokotusajat siirtyvät viikoille 15 – 16.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ohjeistuksen mukaisesti rokotukset kohdennetaan ikäperusteisesti, ensin yli 70-vuotiaisiin, porrastettuna korkeimmasta iästä alaspäin. Kun kaikki 70 vuotta täyttäneet on rokotettu, jatketaan riskiryhmään kuuluvien alle 70-vuotiaiden rokotuksia.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen päätöksen mukaisesti koronarokotuksia Astra Zenecan rokotteella on jatkettu yli 65-vuotiaiden keskuudessa 29.3.2021 lähtien.  Varovaisuusperiaatteen mukaisesti Astra Zenecan koronarokotetta ei Suomessa toistaiseksi anneta alle 65-vuotiaille.

Lapin sairaanhoitopiirin alueella rokotusaikoja tullaan antamaan ikäperusteisesti Thl:n ohjeen mukaan. Eri rokotteita tulee keskitetysti Lapin sairaanhoitopiirin kautta kunnan väestömäärään ja ikärakenteeseen suhteutettuna, määriin ei voi vaikuttaa.

Muoniossa on tällä viikolla (viikko 14) rokotettu 73 – 72 -vuotiaita. Ensi viikolla (viikko 15) päästään rokottamaan tehosterokotteella viikolla 3 ensimmäisen rokotteen saaneita ja 72 - 70 –vuotiaita. Näihin ryhmiin otetaan yhteys terveydenhuollosta.   

Alle 70-vuotiaat riskiryhmään kuuluvat voivat varata rokotusaikoja terveydenhoitajalta (puhelin 040 7782145).

Rokotettava ei voi valita, mikä rokote hänelle annetaan. Ajan varatessaan kuntalainen sitoutuu ottamaan sen rokotteen, joka kulloinkin on tarjolla

Rokotettaviin otetaan puhelimitse yhteys ikäryhmä kerrallaan rokotteen saatavuuden mukaan ja heille varataan aika rokotuksiin. Jos sinulle ei tule soittoa silloin, kun on ikäryhmäsi vuoro tai olet äskettäin muuttanut Muonioon, ota itse yhteyttä terveydenhuoltoon (puhelin 040 7782145).

Rokotteet ovat ensisijaisesti tarkoitettu kuntalaisille ja niille, jotka ovat terveydenhuoltolain valinnanvapauden perusteella valinneet hoitopaikaksi Muonion terveyskeskuksen.

 

Muonion-Enontekiön perusterveydenhuolto tiedottaa säännöllisesti rokotusten etenemisestä. kun rokotteiden saatavuudesta tulee lisää tietoa.

Takaisin