Uutiset

Ajankohtaista

Koronarokotustilanne Muoniossa 26.1.2021

tammi 26. 2021 10:59 | Uutinen

26.1.2021 Muonion-Enontekiön perusterveydenhuolto tiedottaa

Koronarokotukset käynnistyivät Muonion kunnassa vaiheittain valtakunnallisesti päätetyn rokotusohjelman mukaisesti 12.1.2021.  Kun rokotteiden saatavuus paranee, uusia rokotettavia ryhmiä voidaan ottaa rokotettavaksi.  On tärkeää, että mahdollisimman moni ottaa koronarokotteen, jotta syntyy laaja suoja koronavirusta vastaan ja voimme taas turvallisesti palata normaaliin elämään. Rokote on vapaaehtoinen ja saajalleen ilmainen.

Kuntalaisia informoidaan viikoittain rokotusaikataulun toteutumisesta ja mikä ikäryhmä on vuorossa seuraavana.

Terveydenhuolto on saanut rokotettua nyt terveydenhuollon ja hoivayksiköiden työntekijät ja asukkaat, sekä kotipalvelun työntekijät. Viime viikolla saatiin rokotettua yli 80-vuotiaat.

Tällä viikolla (viikko 4) rokotetaan kotipalvelun ja kotisairaanhoidon asiakkaat uudella kuljetusta kestävällä rokotteella, sekä aloitetaan 75 – 79 vuotiaiden rokotukset (mukaan lukien samassa taloudessa asuvat omaishoitajat). Koko 75 – 79 vuotiaiden ikäryhmää ei saada vielä tällä viikolla rokotettua, sillä rokotteiden määrä ei riitä siihen ja tämän ikäryhmän rokotuksia jatketaan vasta kun rokotteita saadaan lisää.

Rokotteiden saatavuudessa on ongelmia, siksi uusia rokotettavia ryhmiä ei oteta nyt kahteen (2) viikkoon rokotettavaksi. Seuraavilla viikoilla (viikot 5-6) annetaan tehosteannokset viikoilla 2-3 rokotuksen saaneille.

Rokotuksia jatketaan rokotusjärjestyksen mukaan. Rokotettaviin otetaan puhelimitse yhteys ikäryhmä kerrallaan rokotteen saatavuuden mukaan ja heille varataan aika rokotuksiin.

Jos sinulle ei tule soittoa silloin, kun on ikäryhmäsi vuoro tai olet äskettäin muuttanut Muonioon, ota itse yhteyttä terveydenhuoltoon (puhelin 040 7782145). 

Muonion-Enontekiön perusterveydenhuolto tiedottaa viikoittain rokotusten etenemisestä. Seuraa oman kuntasi koronavirussivuja, kunnan paikallislehtiä ja http://www.koronaturvallinenlappi.fi/koronasaa sivustoa.

Rokotusjärjestyksessä ovat seuraavana:

  1. Tehosterokote viikolla 2 rokotetuille
  2. Tehosterokote viikolla 3 rokotetuille
  3. 75 – 79 vuotiaat (mukaan lukien samassa taloudessa asuvat omaishoitajat).
  4. 70 – 74-vuotiaat (mukaan lukien samassa taloudessa asuvat omaishoitajat)
  5. Alle 70-vuotiaat, joilla on vakavalle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus. Vakavalle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistavia sairauksia ovat esimerkiksi krooninen vaikea munuaissairaus, vaikea immunosuppressiivinen tila (elinsiirto, akuutti syöpähoito) ja vaikea krooninen keuhkosairaus.
  6. Alle 70-vuotiaat, joilla on vakavalle koronavirustaudille altistava sairaus. Vakavalle koronavirustaudille altistavia sairauksia ovat esimerkiksi sepelvaltimotauti ja kirroottinen maksasairaus.
  7. Muu väestö rokotetaan rokotteen saatavuuden mukaan.
  8. Lapsia ei rokoteta vielä, sillä lasten rokotuksista ei ole vielä kertynyt tietoa riittävästi.  
  9. Raskaana olevia ja imettäviä äitejä ei rokoteta. Lisäksi raskaaksi tuloa ei suositella kahden kuukauden aikana koronarokotuksen saamisesta
Takaisin