Uutiset

Ajankohtaista

Koronarokotustilanne Muoniossa 5.2.2021

helmi 05. 2021 14:23 | Uutinen

Koronarokotukset käynnistyivät Muonion kunnassa vaiheittain valtakunnallisesti päätetyn rokotusohjelman mukaisesti 12.1.2021. On tärkeää, että mahdollisimman moni ottaa koronarokotteen, jotta syntyy laaja suoja koronavirusta vastaan ja voimme taas turvallisesti palata normaaliin elämään. Rokote on vapaaehtoinen ja saajalleen ilmainen.

Suomen kuntakohtaisessa vertailussa Muonion väestö on tällä hetkellä rokotettu parhaiten.

Rokotusjärjestelyt muuttuivat tällä viikolla. Uuden ohjeen mukaan kaikkien koronarokotusten tehosteen antoväli pitenee 12 viikkoon. Ensi viikolla (viikko 6) Muonioon ei tule lainkaan rokotteita.

Palvelutaloissa asuvat ja asukkaita hoitavat sekä kotihoidon asiakkaat ja henkilökunta ja yli 80-vuotiaat sekä osa 75-79 vuotiaista ovat saaneet ensimmäisen koronarokotteen. Heidän tehosterokotuksensa aika siirtyy.

Jos sinulle on annettu koronan tehosterokoteaika, nämä ajat perutaan terveydenhuollosta puhelimitse. Terveydenhuollosta soitetaan sinulle uusi aika vasta silloin kun tehosterokotteita on saatavilla.

Rokotuksia jatketaan rokotusjärjestyksen mukaan. Rokotettaviin otetaan puhelimitse yhteys ikäryhmä kerrallaan rokotteen saatavuuden mukaan ja heille varataan aika rokotuksiin.

Jos sinulle ei tule soittoa silloin, kun on ikäryhmäsi vuoro tai olet äskettäin muuttanut Muonioon, ota itse yhteyttä terveydenhuoltoon (puhelin 040 7782145). 

Muonion-Enontekiön perusterveydenhuolto tiedottaa viikoittain rokotusten etenemisestä, kun rokotteiden saatavuudesta tulee lisää tietoa. Seuraa oman kuntasi koronavirussivuja, kunnan paikallislehtiä ja http://www.koronaturvallinenlappi.fi/koronasaa sivustoa.

Takaisin