Uutiset

Ajankohtaista

Koronatiedote 11.6.2021

kesä 14. 2021 10:58 | Uutinen

LSHP:n koronakoordinaatioryhmä on perjantaina 11.6.2021 kokoontunut tarkistamaan koronasuosituksia. Muoniossa olemme nämä myös läpikäyneet, ja otamme omassa toiminnassamme huomioon.

  • Lapin sairaanhoitopiiri on epidemian perustasolla. Lapin sairaanhoitopiirin Covid-19 tilanne on pysynyt rauhallisena viimeiset kaksi kuukautta.
  • Testeissä käynti on edelleen tärkeää lievissäkin oireissa.
  • Leviämis- ja kiihtymisvaiheen alueilta saapuvien suositellaan välttämään tilaisuuksia, joissa kokoontuu paljon ihmisiä. Tartunnan mahdollisuutta voi poissulkea käymällä testissä leviämis- ja kiihtymisvaiheen alueelta tultaessa sekä kolmannen päivän testillä.

Lapin sairaanhoitopiirin koronakoordinaatioryhmä suosittelee edelleen kasvomaskin käyttöä kaikissa julkisissa sisätiloissa ja kulkuneuvoissa, joissa ei voida pitää turvaväliä. Työpaikoilla kasvomaskin käyttöä suositellaan henkilölle, joka on edeltävän 14 vuorokauden aikana vieraillut kiihtymis- tai leviämisalueella. Sosiaali- ja terveydenhuollon asiakas- ja potilasyksiköissä koko henkilökunnan tulee kuitenkin edelleen käyttää kirurgista suu-nenäsuojusta hoitaessaan asiakkaita ja potilaita.

Sosiaali- ja terveydenhuollon yksiköissä vierailtaessa suositellaan vierailijan ja potilaan/asiakkaan käyttävän kirurgista suu-nenäsuojusta mikäli turvaväliä ei voida pitää.

Etätyösuositukselle ei ole enää epidemiologisia perusteita Lapin sairaanhoitopiirin sisällä. Muonion kunta tulee kuitenkin jatkamaan osittaista etätyökäytäntöä. Suosittelemme asiakkaita edelleen hyödyntämään sähköistä asiointia.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos on informoinut uusista maahantulijoiden testausohjeistuksista. Lapin aluehallintovirasto arvioi tarpeen määräystensä päivittämiseksi ensi viikolla, siihen asti toimitaan nykyisten mukaan.

Takaisin